PS Vita

Diskuze o hrách pro kapesní herní zařízení

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod beat 30. 1. 2011 00:03

SPY: Mysli si co chceš, mě je to fuk. Prostě čtu o technologiích a pamatuju si, že by 3D noťas, že byl 3D mobil...že jsou průhledné displeje..kdy byla první komerční OLED televize a další technické blbinky....
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 30. 1. 2011 11:36

Akorátže nevíš, co znamená slovo inovace ;-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SPY 30. 1. 2011 12:27

beat > byl kde? Prodava se to? Melo to uspech? Mohl to tu nekdo z nas mit? ne

Jako je hezky ze si prectes, ze nekdo udelal neco, ale kdyz to neni dostupny, protoze nejspis uplne nahovno tak je to celkem k nicemu.

Zpravy o tom, ze jsou funkci auta na vodu uz ctu taky 10 let, je ale zajimavy, ze nikdy zadny nejezdej ...
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod beat 30. 1. 2011 14:28

SPY: Jde o to, proč se některé technologie "neprosadí"..
Bylo mnoho zařízení, která vyzžívala 3D(bezbrýlový) displej. Mnoho výrobců to zkusilo... Zatím se to nechytlo. Nintendo neinovuje..prostě je to jen další japonská firma, která zkusí 3D(bezbrýlový) displej do svého zařízení. Zda to tentokrát vyjde nebo nevyjde, na to si osobně rád počkám. Nepředvídám ani úspěch, ani neúspěch...prostě jen nevím.

Když Sony zavádělo betamax, MD(minidisc), UMD...vše mělo reálnou naději na úspěch - leč nikdy to nevyšlo tak jak Sony chtělo. Kdoví, proč Sony nedokáže své technologie prosadit. Také to je zřejmě důvod, proč i NGP zůstává víceméně "konzervativní". Narozdíl od Nintenda, které se vrhá do vod, kde ostatní neuspěli(mobilní 3D). Rozhodně to ale z pohledu Nintenda není inovace.

Může nastat situace, která nastala v případě OLED displejů. Kodak jako první vůbec komerčně použil OLED displej v nějakém zařízení(digitální fotoaparát). Nevyšlo to a další foťáky od tohoto výrobce měly LCD. Dlouho dobu se nedělo nic. Po několika letech začal Samsung dávat OLED do mobilů - opět to nevyšlo a další mobily od této firmy měly LCD.
Přesto je dnes OLED oblíbená technologie, kterou bude mít například NGP(a OLED mám i já v mobilu).
Takže se může stát, že se sázka Nintenda na 3D(bezbrýlový) může podařit. Ale také nemusí. Dívám se na to realisticky, nikoli z pohledu ultrafanouška Nintenda.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 30. 1. 2011 14:37

Není inovace? A co to je? První využití bezbrýlového 3D displeje v herním průmyslu není inovace? A co by podle tebe museli udělat, aby to byla inovace? NGP je taky v mnoha směrech inovativní...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod N.Marko 30. 1. 2011 14:45

SCobra píše:Není inovace? A co to je? První využití bezbrýlového 3D displeje v herním průmyslu není inovace? A co by podle tebe museli udělat, aby to byla inovace? NGP je taky v mnoha směrech inovativní...
Ehm.. jak už beat psal, tohle někdo někde použil, takže...

Ono to v zásadě padá a stojí na tom, kdo danou featuru dokáže prosadit, vydělat na ní a být s ní slavný. Ono ani to dotykové ovládání není dvakrát nový když něco podobnýho měla myslím US army, nebo se to používalo k řízení leteckého prostoru už v ¨80 letech. Ale právě Nintendo vyžere všechnu slávu, protože se ho prodalo mezi lidma přes 140 mega. V PSP 2 není myslím jediná věc skutečně originální, ale to jak je poskládané dohromady, to je to důležité a o čem se za XY let bude možná mluvit jako o inovaci, -//- nintendo 3DS.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SPY 30. 1. 2011 14:49

beat > Ale prosimte, na bezbrylovy 3D displaye je natesenej kde kdo. kdyby to nekdo dokazal udelat kvalitne a levne ... tak proda miliony kusu behem par dni, bohuzel to jeste nikdo neudelal. 3DS je v tomhle prvni, kde vidis reakce lidi, kteri jsou uplne nadseni z toho jak krasne to zobrazuje.

Sony zavadelo minidisc, UMD ... normalni kapacitni disky, ktery nenabizej zadnou revoluci v pomeru cena/kapacita tak tohle neproda nikdo.
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod beat 30. 1. 2011 14:56

SCobra píše:První využití bezbrýlového 3D displeje v herním průmyslu není inovace?

Není.. Už to tu bylo - 3D notebook, 3D mobil..a dokonce toho bylo i více, ale vše sem psát nebudu. Inovace bylo první použití bezbrýlového 3D. 3DS má pouze "další aplikaci" této technologie..již několikátou.

PSP2 také není inovativní. Vše v něm použité už bylo někde aplikováno. Je inovativní druhý analog na handheldu? Podle mě ne... Je to jen nutnost pro lepší ovládání her. Díky druhému analgu bych si na PSP2 klidně zahrál SuperStardusta....

EDIT: Spy - minidisc neměl konkurenci v žádném jiném médiu...
A ohledně 3D displeje. Ty si fakt myslíš, že ten displej dělá Nintendo? Spi dál. Nintendo dalo zakázku firmě, která 3D LCD vyrábí. Tuto zakázku si mohla vyžádat jakákoli jiná firma. Třeba jako Fuji pro své 3D fotorámečky v roce 2009...nebo jako Fuji pro své fotoaparáty, ve kterých také využívá 3D display. Takže se dá říct, že 3D fotografie s 3D zobrazením v přístroji Nintendo okopírovalo(ukradlo) firmě Fujifilm :-P Opravdu žádná inovace.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod SPY 30. 1. 2011 15:12

Me je uplne jedno kdo ten display dela, Nintendo je ale prvni u koho jsou dobry reakce na jeho funkcnost.

Ty bohuzel nepochopis, ze kdyz nekdo udela notebook s 3D nebo mobil s 3D kterej neproda vubec nic, viz notebook v nejakym listu nejvetsich propadaku za poslednich 20 let, tak ono tak bude asi neco spatne.

Minidisc nemel konkurenci v zadnem jinem mediu? Coz takhle rozsireny CD?
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 30. 1. 2011 16:16

SCobra píše:Akorátže nevíš, co znamená slovo inovace ;-)

a neni tu zdaleka sam ;-)
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 30. 1. 2011 16:27

beat: Čteš to vůbec a nebo si vybíráš, co se ti hodí? Nintendo bude první, kdo uvede 3D displej v oblasti herního průmyslu. To už mu nikdo nesebere. Dva analogy u NGP jsou taky inovace - i kdyby to znamenalo zůžení oblasti jen na handheldy od Sony. Inovace není revoluce, se kterou si jí pleteš...

Displej pro 3DS vyrábí Hitachi - jako pro ty 3D telefony a 3D rámečky... Takže Nintendo nikomu nic neukradlo...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 30. 1. 2011 16:31

Ale prd...
3DS prostě není inovativní kus hardwaru. Tečka. Můžete se z Nintenda třeba pokakat, že použije 7 let starou technologii 3D displeje, ale to je tak jediné, co můžete udělat :-)

Počkejme jaká bude odezva u hráčů.

edit: Nintendo neukradlo displej, to jsem nikde nepsal. Jen prostě nakoupillo display..několik let po Fujifilmu. A "okopírovali" od nich 3D focení.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 30. 1. 2011 16:40

No, za debila teď tady budeš zase ty... Tvrdit, že něco inovativního není inovativní, můžeš fakt jen ty...

Jo 3D focení... No to okopírovali... A třeba se to díky nim rozšíří mezi lidi, když to Fujifilm nezvládl - pak bude moct Fujifilm zkusit štěstí znovu (a třeba na Nintendu vysoudí slušný balík na patentu, když to teda ukradli...). Já si teda myslím, že tu technologii Nintendo licencovalo a ne ukradlo, ale asi máš nějaké lepší informace.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 30. 1. 2011 17:13

Boze beate, ty zas perlis.

V minulosti ty 3D displeje urcite nebyly nejlevnesji a jak uz ty kdosi psal (SPY?) byly pro bezneho konzumenta predrazene. Takze ve vysledku si to mohli dovolit jen prachati techno-geeci. Prosazovani s tim nema co delat, dulezita je hlavne dostupnost. A pak taky dostupnost dalsich veci. (je sice hezke ze si vyfotim 3D fotku, ale pokud nemam 3D TV tak je mi to k nicemu - nebo obdobne, na co budu mit 3D TV kdyz nebudu mit 3D filmy...)
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 30. 1. 2011 18:47

Já docela nechápu...jsem měl za to, že sem chodí inteligentnější lidé - navíc když někteří pracují v IT odětví.

SCobra: Minidisc neměl konkurenci. CD bylo velikostí poněkud jinde a kvalita zvuku taktéž...o možnosti nahrávání ani nemluvě. (opravdu pracuješ v IT odvětví, že CD považuješ za konkurenci Minidiscu?)

Lojza: HD Televize byly také drahé..nebylo HD vysílání...přesto se ona technologie prosadila. Neprosazené 3D nebylo kvůli drahé technologii - prostě o to nebyl patřičný zájem.
A 3D focení? Jak už jsem psal - Fujifilm byl průkopníkem 3D focení a má 3D displeje běžně ve fotoaparátech(což je mobilní zařízení).
Zas nedělejte z Nintenda firmu, která něco vymyslela...

SCobra:A licence u Nintenda? Co jejich krádež DVD formátu pro Wii konzoli? Nenech se vysmát.

Fakt je ten, že v 3DS není nic inovativního. Vš co nabízí 3DS už jsem tu měli. Před několika lety. Nintendo nepřišlo s ničím inovativním. To jsou fakta.
beat
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků