Dr.Watson

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 8. 4. 2010 17:02

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

U Aničky B. jsem našel pár fórků převážně VŠ:
vtipy:
Na zakladni skole...Prijde takhle ucitelka do prvni tridy, a pta se:"Tak, deti. Uz jste nejakou tu hodinu matematiky meli, tak mi povezte, kolikpak je 2+1"...ticho,nikdo se nehlasi.."Ale deti, nedelejte mi ostudu"..jedna holcicka se teda prihlasi, a povida:"No, ja teda nevim kolik to je, ale urcite vim, ze je to to same jako 1+2, protoze scitani je operace komutativni na telese realnych cisel..."

Jednou takhle vtrhne nastvana zuriva derivace do hospody, kam chodivaj fce...Polynomy rychle vypadnou, ostatni fce taky dostanou strach, a klidej se ji z cesty, jen e^x tam zustane sedet...Derivace se rozcili, a zarve:"A co ty, ty se me nebojis?" No, a e^x v klidu prohlasi.. "Ja jsem prece e^x ,samozrejme ze se te nebojim." A ta derivace prohlasi:" No jo, jenomze ja jsem dneska *****, a derivuju podle y !!!!

Tento vtip se vypráví také v kratší verzi: Potká matfyzák krásné děvče a zeptá se ho:
"Slečno, mohl bych vás zderivovat?"
"Ale klidně, já jsem e^x!"

To se takhle jednou potkala Ježibaba se Sněhurkou... vzhledem k tomu, že Pohádková Říše už není, co to bývalo a i dříve velmi vážené postavy se nyní musí ohánět, dávno zapomněly na staré nepřátelství a daly se do přátelského rozhovoru. Z toho vyplynulo, že se obě daly na studium. Koneckonců bez VŠ vzdělání dneska nikdo v moderním světě neobstojí. Sněhurka se rozhodla pro ekonomku a Ježibaba zvolila matfyz. "Tak co Sněhurko, seš i na té ekonomce nejkrásnější?" ptala se zvědavě Ježibaba vzpomínajíc na dávný spor, který zavinilo kouzelné zrcadlo. "No nejsem tam nejkrásnější, zato jsem tam ale nejchytřejší! A co ty, Ježibabo, seš na matfyzu nejchytřejší?" povídá Sněhurka. "Nejsem tam nejchytřejší, ale jsem tam nejkrásnější!"

Víte, jak matfyzák nahání lva do ohrádky?
Kruhovou inverzí.

Pro ty, co neznají kruhovou inverzi: Byl jednou jeden farmář a ten potřeboval pro své ovce co největší plochu pastviny ohradit co nejkratším plotem. Zavolal si na pomoc inženýra, fyzika a matematika.
Inženýr postavil kruhovou ohradu a prohlásil, že to je nejúspornější způsob. Fyzik postavil dlouhou, přímou zeď a prohlásil, že můžeme předpokládat, že je nekonečně dlouhá.
Matematik postavil malinkou ohrádku kolem sebe se slovy: "Já jsem venku a co je za plotem, je uvnitř ohrady.

Dva zamilovaní matfyzáci leží na koleji v postýlce a skoro usínají. Dívka začne svého drahého hladit po tvářičce a něžně zašeptá: "Miláčku, myslíš na to, na co myslím já?"
"Ano, zlatíčko." nakloní se jí k uchu chlapec.
"A kolik ti to vyšlo?"

Matematik, fyzik a inženýr se jdou na noc ubytovat do hotelu. V noci je ale probudí kouř a zjistí, že v pokoji hoří. Co udělají?
Inženýr vezme kyblík, natočí do něj vodu, uhasí oheň a jde spát.
Fyzik vezme tužku a papír, aby spočetl, kolik je potřeba vody na uhašení ohně, vyjde mu 4,3 litru, vezme kyblík, natočí do něj přesně 4,3 litru, uhasí oheň a jde spát.
A matematik? Tak ten dojde ke kohoutku, pustí vodu, zase ji zavře a jde spát, protože zjistil, že řešení existuje.

Víte, proč se nemají rádi právníci a matfyzáci?
To takhle jednou obě skupiny studentů jely na nějakou akci vlakem. Právníci si koupili hromadnou jízdenku a radovali se, jak ušetří. Matfyzáci šetřili ještě víc - koupili si jeden lístek dohromady.
Právníci si mezi sebou šuškali: "Tedy ti matfyzáci dělají všeljaké skopičiny, ale tohle už jim fakt projít nemůže! To jsme zvědaví, co budou dělat, až přijde průvodčí..."
Když se blížil průvodčí, matfyzáci jako jeden muž napochodovali na záchod. Průvodčí zkontroloval právníky, ti se potutelně usmívali a ukázali průvodčímu směrem ke dveřím... "ale na záchodě..."
Průvodčí tedy "buch buch buch", zaklepe na záchod, otevřou se dveře, vysune se ruka s lístkem. Průvodčí si vezme lístek, štípne ho, vrátí a jde dál. Právníci jsou zklamaní, ale říkají si: "To je dobré, příště to uděláme taky tak."
Pak se jede z akce zase zpátky. Právníci si koupí všichni dohromady jeden lístek, matfyzáci se ale opili, rozprchli, zmizeli... no zkrátka domů jel jenom jeden a ten si pro jistotu nekoupil žádný lístek.
Právníci se ujišťují, že tohle už musí prasknout a těší se na tu legraci. Když se blíží průvodčí, zalezou všichni na záchod. Ke dveřím přijde matfyzák "buch buch buch", zpoza dveří se vysune ruka, matfyzák si vezme lístek, popoběhne a ukáže ho průvodčímu. Štípnutý lístek vrátí za dveře, znovu doběhne za průvodčím... "ale na záchodě!"
A od té doby se nemají rádi právníci s matfyzáky...

Studenti několika pražských vysokých škol se sešli v hospodě a od náhodného příchozího dostali za úkol dokázat, že všechna lichá čísla trojkou počínaje jsou prvočísla.
student MFF UK, obor matematika: "Hmmm... trojka je prvočíslo, pětka je prvočíslo, sedmička je taky prvočíslo... a indukcí máme, že pro každé liché n platí, že je to prvočíslo."
jeho kámoš z fakulty, fyzik: "No nejsem si jistý, jestli ten tvůj důkaz je zrovna věrohodný. Ale můžeme to zkusit ověřit experimentálně. Tedy: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 uff... 9 je chyba měření, 11 je prvočíslo, 13 je prvočíslo... no, zdá se, že máš pravdu."
vedle nich ale sedí také student ČVUT, budoucí inženýr, který matfyzákům stejně nevěří: "No, mě se to stejně nezdá... 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 je... no... 9 je přibližne taky prvočíslo, 11 je prvočíslo, 13 je prvočíslo... že by to fakt fungovalo?"
vloží se do toho další matfyzák, pro změnu informatik: "Proč bychom se zabývali takovýmto důkazem, skočím do labu a ověřím to na počítači." Za chvíli od něj přijde SMSka: "Funguje to, tady máte výpis z programu: 1 je prvočíslo, 1 je prvočíslo, 1 je prvočíslo, 1 je prvočíslo..."

A ještě jednou tentýž vtip v jiné verzi:
Matematik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 není prvočíslo... tedy protipříklad, výrok neplatí.
Fyzik: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 je chyba měření, 11 je prvočíslo...
Inženýr: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 9 je prvočíslo, 11 je prvočíslo...
Informatik používající Windows: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, 7 je prvočíslo...
Informatik používající Unix: 3 je prvočíslo, 5 je prvočíslo, 7 je prvočíslo, segmentation fault

Studenti se sešli v hospodě dalšího večera a protože posledně příliš neuspěli, dostali o něco lehčí úkol, spočítat kolik je 2x2.
První se s výsledkem ozval již zmíněný student ČVUT (použil k výpočtu veškerých pravidel, kterým se ve škole naučil: "3.99"
Fyzikovi se to nezdá, vytáhne z batohu kalkulačku, tabulky, dlouze se zamyslí a pronese: "No možná máš pravdu, výsledek každopádně leží mezi 3,98 a 4,02."
Matematik se drbe za uchem, už hezkou chvíli se nestará o zbytek světa, nakonec důležitě pronese:"No analyticky to spočítat neumím, ale jedno je jisté: Řešení existuje!"
Student filozofie po dlouhém přemýšlení pronese dotaz, směřovaný osobě, jež příklad zadávala:"Ale co vlastně MYSLÍTE tím 2 krát 2?"
Jeho kolega z fakulty, logik dodá:"Ano, ano, prosím, definujte 2 krát 2 přesněji!"
Student právnické fakulty zavře všechna okna a dveře, rozhlédne se kolem, nakloní se k tazateli a zašeptá mu do ucha:"Kolik byste chtěl, aby to bylo?"
Rozlouskne to až informatik, který zase odběhne do labu, nahackuje se do sítě Pentagonu a najde odpověď...

Tenhle vtip funguje jen v angličtině, ale je krásný:
Theorem: a cat has nine tails.
Proof:No cat has eight tails. A cat has one tail more than no cat.
Therefore, a cat has nine tails.

Pride matfyzak do fotosluzby a chce si dat spravit fotky. Predavacka sa ho pyta:
- Polomatne?
- Ano.
- 9,5 x 13 ?
- 123,5. Preco sa pytate?

O tom ako informatik nezrobil prijimacky na ekonomku:
Pride matfyzak-informatik na prijimacky na ekonomku a tam sa ho pytaju:
- Tak teda kolko je 5+3?
- 8 - pohotovo odpovie.
- Spravne. Dame tazsi priklad. Kolko je 7+4?
- Vyborne. A teraz najtazsia uloha. Kolko je 2-3?
-255.

No a nakoniec ten najdrsnejsi a najzamejsi vtip, ktory sa rozprava na katedre matematickej analyzy:
Zvolme si epsilon mensie ako 0.

Tři muži, kteří vpodvečer vzlétli na Letné v balónu se ztratili v mlze. Už se začínalo stmívat a stále nevěděli, kde jsou... netroufli si přistát, co kdyby to bylo uprostřed silnice nebo Vltavy. Začínali mít strach a jednoho z nich napadlo, že by mohli začít volat o pomoc.
Naklonili se z koše dolů a začali křičet: "Halóóó, kde jsme?"
Za čtvrt hodiny slyšeli zdálky odpověď: "Halóóó, jste ztracenííí!"
Dva muži se zatvářili děsně vztekle a otráveně, třetí se však usmíval a během chvíle bravurně přistál na louce kousek od řeky.
"Jak jsi to dokázal? Vždyť z té odpovědi jsi nemohl usoudit vůbec na nic. A kde vlastně jsme?"
"Mýlíte se, mohl. Byli jsme u koleje 17. listopadu a odtud je to k řece kousek..."
"Jak jsi to poznal?"
"Podle toho, že ten, kdo nám odpovídal, mohl býr jedině matematik. Pro tento úsudek mám tři důvody: zaprvé, trvalo mu dlouho, než odpověděl, zadruhé, jeho odpověď byla naprosto správná, zatřetí, byla úplně k ničemu."

TOP EIGHT výmluv, proč už zase nemám úkol z matematiky:
1. Omylem jsem dělil nulou, a tak mi náhle začal hořet sešit.
2. Dneska jsou přece narozeniny Isaaca Newtona (příště Leibnize, příště Gausse, příště Eulera... matematiků je dost...)
3. Dokázal jsem se s výsledkem dostat libovolně blízko tomu, který mi měl vyjít, ale přesně k němu jsem se nedostal...
4. Mám ten důkaz, ale je tak dlouhý, že se mi nevešel do sešitu (na harddisk)
5. Mám kalkulačku se solárním napájením a včera bylo celé odpoledne zamračeno.
6. Zamknul jsem si papír s výsledkem do šuplíku, ale náš čtyřrozměrný pes mi tam vlezl a roztrhal ho.
7. Už jsem měl toho počítání plné zuby, tak jsem si udělal přestávku na kafe s koblihou... a pak jsem zbytek noci přemýšlel, co mám do čeho namočit.
8. Mohl bych přísahat, že jsem si večer schovával sešit s úkolem do Kleinovy lahve, ale ráno jse ho tam nemohl najít...

Průvodce vyčerpaného matfyzáka hláškami přednášejících - co si myslí, když říkají:
"Je to jasné" - nechce se mi psát tu hroznou spoustu mezikroků
"Je to triviální" - kdybych vám měl ukazovat, jak jsem k tomu došel, tak byste to nepochopili
"Je to zřejmé" - důkaz má alespoň tři stránky
"Doma si jistě snadno dopočítáte..." - jak se to vlastně dělá?
"Tohle si ověřte sami..." - tahle část důkazu je tak dlouhá a nudná, že je na to mého času škoda
"Mám pro vás malou nápovědu" - je několik způsobů, jak to dokázat. Tohle je začátek toho nejsložitějšího
"je to podobné, jako v minulém případě" - alespoň jeden řádek důkazu je stejný jako v minulém důkazu
"až na pár maličkostí je váš důkaz v pořádku" - na vašem důkazu nemůžu najít nic špatného, vyjma toho, že by to nefungovalo, kdyby x byl jeden z měsíců Jupitera (populární hlavně v aplikované matematice)
"probereme to jen stručně" - je to složité, ale už jsem v časovém skluzu, takže jim to ukážu všechno, ale budu prostě mluvit a psát rychleji.

Inženýr si myslí, že jeho rovnice jsou aproximací reality.
Fyzik si myslí, že realita je aproximací jeho rovnic.
Matematik se nestará...

Víte jak matfyzák vaří vodu na čaj?
Vezme rychlovarnou konvici a podívá se, jestli je v ní voda. Když zjistí, že je prázdná, nalije ji dovnitř a zapne konvici.
Pokud tam voda byla, tak ji vyleje a tím převede situaci na předchozí případ...

Jak přiblížit termodynamické zákony hráčům deskových her:
1. Tu partii nemůžeš vyhrát, ale můžeš dosáhnout remízy.
2. Jediný způsob, jak dosáhnout remízy, je dosáhnout absolutní nuly.
3. Absolutní nuly nelze dosáhnout.

Z rektorátu UK přijde kontrola do fysikálního ústavu na Karlov, prohlédnou si objekt a jdou za děkanem fakulty:"To se nedá, ti vaši experimentální fyzikové spotřebují na své pokusy takových peněz, kde je pořád máme brát...drahé vybavení laboratoří, neustálá školení personálu... zkuste se poučit od matematiků, jak se to dělá. Ti potřebují jen tužky, papíry a odpadkové koše. A nebo ještě lépe, vezměte si příklad z filosofů - těm stačí tužky a papíry."

Matematik, fyzik a astronom letí v balónu nad Alpami, astronom vykoukne přes okraj koše a vidí na hřebenu kamzíka, ukáže prstem a říká:"Koukejte, Alpách žijí hnědí kamzíci!"
Fyzik ho opraví:"V Alpách žije alespoň jeden hnědý kamzík."
Matematik opraví fyzika:"V Alpách žije alespoň jeden kamzík alespoň z jedné strany hnědý!"

Co je to pí? Matematik: Pí je poměr obvodu kruhu a jeho průměru.
Fyzik: Pí je 3.1415927 plus mínus 0.00000005
Inženýr: Pí je něco kolem tří...

Dva matematici sedí v hospodě a jeden říká druhému:"Stejně je to strašné, dneska už skutečně rozumí matematice jen málokdo. Většina lidí nemá o královně věd ani nejmenší přehled..."
"Já bych to neviděl tak černě, vsaďme se, že je ještě dost obyčejných lidí, kteří rozumí vyšší matematice. Dokážu ti to."
Vsadí se o pětikilo a nevěřící matematik odchází na toaletu, ten druhý si přivolá servírku, strčí jí stovku a říká:"Slečno, mám na vás prosbu. Za chvilu, až se vrátí můj kolega z WC, vás zavolám a na něco se vás zeptám. Vůbec se nestarejte o to, co jsem tou otázkou myslel, jen mi odpovězte x na třetí lomeno třemi, ano?"
Slečna kývne, že pochopila a odchází, matik se vrací z toalety a prahne po důkazu. Druhý matematik přivolá servírku a pokládá jí otázku:"Slečno, prosím vás, víte, kolik je integrál z x na druhou?"
Slečna odpoví:"X na třetí lomeno třemi." Odchází od stolu, ale ve dveřích jí to nedá, aby se neotočila a nedodala směrem k překvapeným matematikům:"Plus konstanta..."

Víš jaký je rozdíl mezi matfyzákem a bezdomovcem? Matfyzák má menší tašku a v ní notebook za 100 tisíc.

Na co myslí matfyzák, když vidí červený balónek? Na sex. A proč? Protože na sex myslí pořád.

Stojí biolog, fyzik a matematik pred barákem, když do něj vejdou dva lidi. Po nějaké době vyjdou tři. Biolog komentuje:
"To je jasný, rozmnožili se."
Fyzik odporuje:
"Kdepak, to je chyba v měření!"
A matematik povídá:
"Ne ne vážení kolegové, teď tam vejde ještě jeden a nebude tam nikdo!"

Proč nemají matfyzáci jarní prázdniny? Aby si nestihli udělat ekonomku...

Jede matfyzák autem po mostě Barikádníků a zastaví ho policajt.
"Pane, jednu chvíli jste jel 110 km v hodině."
"Jel jsem trochu rychleji než obvykle - ale určitě jsem nejel 110 km v hodině."
"Určitě jste jel spojitě - takže podle našeho měření a Lagrangovy věty o střední hodnotě jste musel jet alespoň jednu chvíli 110 km v hodině!"

Hrají v nebi na schovávanou Watt, Newton a Pascal, Watt stojí u pikoly. Pascal se utíká schovat, Newton kolem sebe nakreslí čtverec metr krát metr. Watt skončí, otočí se a povídá "Deset, dvacet, Newton!" "Já nejsem Newton, já jsem Pascal!"

Mensa ČR se snaží zjistit, za jak dlouho se může Čech naučit japonsky. Nejprve se ptají ČVÚŤáka:
"No, kdybych jel do Japonska, myslím, že tak za tři měsíce bych mluvil dobře."
Potom se ptají právníka: "Po měsíci v Japonsku bych si tak klidně mohl otevřít právnickou praxi..."
Nakonec přijde na řadu matfyzák, který říká: "A existují na to skripta?"
"Samozřejmě..."
"Tak mi dejte tři dny - ale ta poslední noc, to bude odvaz..."

Zena posiela manzela-programatora na na nakup: "Chod kupit dve nozicky klobasy. A ked budu mat vajicka, vezmi desat."
Programator vojde do obchodu.
"Dobry den. Mate vajicka?"
"Ano."
"Tak mi dajte desat noziciek klobasy."

Programator je tvor premenujici kafe na software a pizzu na cedecka.

Matematická definice nevěry: Hop na druhou.

Novela Ohmova zákona: Čím je dívka lehčí, tím menší odpor.

Matfyzák - je krásný a inteligentní
Matfyzačka- ja také krásný a inteligentní

Jede Pepíček s babičkou ve vlaku a povídá jí: "Babi, koukni se na tu množinu kraviček, co se pase na louce!"
"Co to kecáš kluku, jaká množina kraviček? Vždyť tam žádné nejsou..."
"Ale to je prázdná množina, babičko..."

Proč si matfyzáci pletou Halloween a Vánoce? Protože OCT 31 je to samé, co DEC 25.

Přijde matfyzák č. 1 pozdě na cvičení, cvičící se zlobí a ptá se ho, kde byl.
"No, já ráno vstal, tak sednu na koně a jedu do školy, ale na Štrosmajeráku, znáte to jaká je tam vždycky zácpa, mi ten kůň z toho smogu padnul. Tak jsem musel jít pěšky."
Cvičící jen kroutí hlavou, ale nechá ho sednout a pokračuje. Za chvíli dorazí matfyzák č. 2. Cvičitel se opět ptá, kde se flákal.
"Já jsem ráno zaspal, tak okamžitě sedlám koně a ženu do školy, ale víte ta dopravní situace, šílený vzduch, prostě na Štrosmajeráku to ten kůň už nevydržel."
Cvičící už tomu nevěří, ale tak zatne zuby a pokračuje dál ve výkladu. Pět minut před koncem dorazí matfyzák č. 3, tak se na něj oboří: "CO VY, TAKY VÁM PADNUL KŮŇ??"
"Ale ne, já normálně jsem ráno vstal, jedu do školy dvanáctkou, ale na Štrosmajeráku nemohla projet, protože tam leželi přes cestu nějaký chcíplý koně!"

Kráčel Ježíš po Zemi, když vtom uzřel plačícího muže.
I optal se Ježíš muže, nač pláče.
"Bouře mi vzala dům a já teď s rodinou nemám kde žít."
"Hle, muži, tvůj dům!" řekl Ježíš a před jejich zraky se objevil nádherný dům.
Šel Ježíš dál a spatřil plačící ženu.
"Zemřel mi můj maličký syn!" hořekuje žena.
I vztáhl Ježíš ruce na dítě a řekl: "Hle, ženo, tvůj syn žije!"
Procházel Ježíš dál zemí, když vtom uviděl plačícího mladíka.
"Proč pláčeš, hochu?" zeptal se ho.
Chlapec k Ježíši zdvihl své uplakané oči a odvětil: "Jsem matfyzák!"
I usedl Ježíš k chlapci a plakal s ním.

První byly šeredná, druhá vyloženě hnusná a ta třetí byla taky matfyzačka...

Paradox množin:
"Ty jsi úplně největší kokot, takový kokot, že kdyby byla soutěž všech kokotů, skončil bys druhý!"
"A proč druhý?"
"No protože jsi kokot!"

Jsou tři druhy matematiků: Ti, co umějí počítat a ti, co počítat neumějí.

Proc neni parez stromem? ....... Protoze obsahuje kruznice. (Xof)

V letadle sedí vedle sebe černoška, Japonka a gorila. Dají se do řeči a zjistí, že všechny letí do čech studovat VŠ. Protože si padnou do oka, domluví se, že se po roce sejdou a popovídají si o svém studiu.
Po roce se skutečně setkají:
Japonka povídá:
˝Já jsem na té filozofii a moc mě to baví, akorát kluci, víte, asi se jim nelíbím, prostě si mě vůbec nevšímají.˝
Černoška se přidá:
˝Já jsem na tom stejně. Ten peďák mě baví, ale kluci si ze mě akorát dělají legraci.˝
Gorila se zamyslí a povídá:
˝Holky, já si nemůžu stěžovat, na matfyzu jsem nejhezčí.˝

Algebraický otčenáš
Drápale náš, jenž jsi na Karlíně,
liftuj se ideále tvůj,
přijď struktura tvá,
buď vůle tvých konjugací
na podgrupách i na permutacích.
Lemma naše vezdejší dejž nám dnes
a odpusť nám naše chybné metody,
jakož i my nehledáme slabiny ve tvých důkazech.
A neuveď nás do sporu s axiomy,
neboť tvůj je postup řešení
i cykličnost a indukce
pro všechna přirozená čísla
Q.E.D.

Analytický otčenáš
Jarníku náš, jenž jsi v knihovně,
konverguj integrál Tvůj,
přijď derivace Tvá,
buď vůle tvých limit v R, jakož i v C.
Zkoušky naše vezdejší dej nám dnes
a odpusť nám naše numerické chyby,
jakož i my odpouštíme Tvým důkazům.
Neuveď nás ve spor
a ochraň nás před nekonečnem,
neboť tvůj je epsilon
i delta a ksí
v celém definičním oboru.
Q.E.D.

Jak se informatik třese zimou?
h-t-t-p-w-w-w
(z fi.muni.cz)

Přijde takhle jednou matfyzák na zkoušku a příliš látku neumí. Profesor ho už chce vyhodit, ale student naléhá, že by jinak měl zkažené prázdniny a tak dále, a prosí ještě o jednu otázku. Nato profesor: "Když mi povíte, kolik je v tehle místnosti zžárovek, tak vám tu trojku dám." Student prolézá celou místnost, nahlíží do skříní, ba i do odpadkového koše, až nakonec vítězoslavně odpoví "13!". Profesor otevře svůj kufřík, vyndá zbrusu novou žárovku a praví: "Kdepak, pane kolego, 14. Přijďte si příště." Historka se samozřejmě po fakultě rychle roznese a tak když chce profesor na dalším termínu zase někoho vyhodit, dotyčný prosí, jestli by také nemohl počítat žárovky. Profesor svolí a student opět pečlivě mapuje celou místnost, načež nahlásí "14!". Profesor otevře kufřík a odpoví "Máte smůlu, já dnes s sebou žádnou žárovku nemám." Nato student sáhne do sveho batůžku a se slovy "Ale já ano" vytáhne jednak krásnou žárovku, jednak index.

"Ťuk ťuk ťuk!"
"Kdo tam?"
"Rekurze"
"Kdože???"
"Ťuk ťuk ťuk!"

Sociologové testují schopnost studentů učit se a ptají se jich, jestli by se dovedli naučit telefonní seznam zpaměti.
Zde jsou odpovědi studentů:
Medik: "A stačí to do příští středy?"
Právník: "Česky nebo římsky?"
Ekonom: "Dobře, a co za to?"
Matfyzák: "Proboha, proč???"

Zíváte naprosto správně: tento důkaz je triviální. (prof. Pultr)

Prof. Štěpánek se při důkazu dokázal natolik rozohnit, že všechny jeho vlasy tvořily ortogonální bázi.

3!
--
nemám rád faktoriál.
nemám faktoriál rád.
rád nemám faktoriál.
rád faktoriál nemám.
faktoriál nemám rád.
faktoriál rád nemám.

Inženýr, fyzik a matematik jsou v kobce a mají konzervu. Inženýr si nakreslí plánek na výrobu otvíráku, ale nemá z čeho by jej vyrobil, takže umírá hladem. Fyzik ví, že třením dosáhne tlaku v konzervě, a ta se roztrhne. Třením však teplotu potřebnou k takovemu tlaku nedosáhne a umírá hlady a vyčerpáním. Matematik se zamyslí a povídá: "Mějme otevřenou konzervu...."

"Jeeee mami, mami, koukej, programátoři."
"Ale drahoušku, to jsou opice."
"Opice? A ja myslel, že programátoři, zarostlí, špinaví, rozcuchaní a mozoly na zadku."

Jedou obchodník, inženýr a programátor autem. Najednou uprostřed pustiny auto zastaví. Co budou dělat?
Obchodník: "Půjdeme do nejbližší vesnice, zavoláme si taxíka a pojedeme dál."
Inženýr: "Žádný takový. Půjdeme do nejbližší vesnice, zavoláme opraváře a potom pojedeme dál."
Programátor na to: "Ne, žádný takový. Vystoupit a nastoupit!"

Mladá dynamická společnost hledá hackera na HPP. Svůj strukturovaný životopis prosím zanechte na našem počítači STANICE1 v adresáři C:\Windows\System\Dokumenty...

V Polsku v dobach tuheho socialismu si jeden docent matematiky spocital, ze delnik v lodenici vydela 3 x vice nez on. Tak si proskrtal tituly pred a za jmenem a sel do fabriky. Ve fabrice se mu samozrejme darilo, moc se nepretrh a dostaval 3x vic nez na skole. Pak fabrika predstavila vecerni skolu pro delniky, a ze kdo tam bude chodit, dostane pridano. Tak se tam docent napsal a zacal chodit. Hned prvni hodinu, ***** ho, matematika. Obtiznost jako v prvnim rocniku na stredni, takze docent jen tak pospava a nedava pozor. Vsimne si ho ucitel, vyvola k tabuli a da mu spocitat obsah kruhu. Docent zacne psat, ale zaboha si nemuze vzpomenout na vzorec pro obsah kruhu, takze se to rozhodne odvodit. Napise si prevod do polarnich souradnic, pak to integruje a vyjde mu -pi*r2, tak tam stoji a premysli, kde se tam vzalo to minus.
A z posledni rady nekdo zasepta:"Otoc interval integrace"

Předpokládejme, že VŠE je vysoká škola.
Přibližně 3000km od budovy VŠE teče řeka Nil, ve které žijí krokodýli. Krokodýl je víc široký, než je zelený:
Podívejme se na krokodýla. Je široký z horní i spodní strany, ale je zelený pouze z horní strany. Tedy je víc široký než zelený.
Krokodýl je víc zelený, než je dlouhý:
Podívejme se na krokodýla. Je zelený na šířku i na délku, ale je dlouhý jen na délku. Tedy je víc zelený než dlouhý.
Protože krokodýl je víc široký než zelený, a víc zelený než dlouhý, tedy krokodýl musí být podle trojúhelníkové nerovnosti víc široký než je dlouhý, tedy krokodýl je širší než delší.
Experimentální důkazy toto tvrzení vyvrací, došli jsme tedy ke sporu a výchozí předpoklad neplatí.
Tedy VŠE není vysoká škola.
(Originál pochází z bash.org, převyprávěl matějčík.)

Pani Schrodingerova prijde za svym muzem:
"Cos delal s tou kockou? Vzdyt je napul mrtva!"

Prof.Heisenberg je zastaven dalnicni hlidkou.
"Vite, jak rychle jste jel, pane profesore?"
"To nevim, ale zato presne vim, kde jsem!"
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 8. 4. 2010 17:35

Heh, některý dost povedený :tleskani
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 4. 2010 17:38

Moc dlouhý, nedočetl jsem ani do půlky...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 10. 4. 2010 15:09

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:
Opět něco málo z Linuxové školy, tentokráte orientováno na PíSidlovy problémy...
Manuál pro uživatele
Amigapower:
Tento zápisek je na přání Amigapowera. Každý kdo si jej otevře, čte ho na vlastní riziko a každý je odpovědný za své emoce. Stěžovat si může v redakci, na lampárně a případně v presidentské kanceláři. Zabývat se budeme vztahy, respektive možnosti, které se nabízí v oblasti seznamování. Autor zápisku v něm použije výsledky svých vlastních zkušeností při seznamování, terapeutické poznatky plynoucí z dlouholeté praxe a neručí za výsledky. Stejně jako autoři nabízených řešení pro IT v oblasti open source. Použití tedy na vlastní riziko. Se vším, co je zde uvedeno můžete nesouhlasit, popřít, vyvracet.

Moje první seznámení jsem popsal v blogu První dáma Zde se podívat Je pravdivý a není naprosto vymyšlený.

Pravidlo číslo jedna tedy zní:
Má-li o nějakého mužského ženská zájem, není nutné zkoumat
důvody, ale vzít ho v případě vlastního zájmu na vědomí. Ona svůj důvod
zná.
Pravidlo číslo dvě:
Pokud o onu ženu nemá muž zájem, pak se co nejrychleji vzdálí z jejího
dosahu.


Vzdálení je nutné, protože odmítnutá a tím pádem uražená žena nebývá nejpříjemnější společnicí a dokáže mnohou další neodmítnutou uchazečku velmi deptat. Navíc není nutné se pást na jejím „pokoření” před ostatními lidmi.

Další pravidlo je také důležité:
Jste-li jedním, nebo jedním z mála mužů ve větší skupině žen, střežte se
jedné dávat najevo přízeň příliš okatě.
Dávat příliš okatě přízeň jedné dáme je rizikové v tom smyslu, že ji to nemusí být vhodné. Přestože projeví ona zájem, mnohé ženy svůj zájem před konkurencí skrývají. Navíc konkurence nespí a je vždy ochotna z vás i z ní udělat terč své zábavy a pomsty za nezájem. I žena, která nemá o vás zájem, těžko nese nezájem o sebe. Ženy v bitvě o prioritu jsou k sobě zcela bezohledné. Kradou si muže.

V každé skupině žen je vždy jedna, která se domnívá, že ji patří všichni muži v okolí 13 miliard světelných let. Proto je dobré sledovat chování i ostatních žen a vytypovat onu vůdčí samici. Pravdou je, že vůdčí samice se někdy ráda ujme rozdělování a pokusí se vám vnutit úplně nějakou jinou, co má o vás zájem. Bez ohledu, zda vy zájem jevíte. Navíc příliš okatý zájem vzbuzuje podezření, že jste zcela volný, nadržený, dychtivý a ona zájemkyně změní taktiku a u vědomí své nepostradatelnosti si s vámi pohraje, než vám svolí cokoliv jiného, než z ani zaplatit útratu, koupit lacinější dárek , třeba zlatý řetízek, případně prsten s diamanty.

Emoce zaplavující tokajícího tetřeva navíc vzbuzují všeobecné veselí a ne vždy se uchazeč o seznámení setká s plným pochopením a soucitem ostatních. Spíše je terčem vtípků, které ne vždy musí vydýchat. Sledujte okolí, sledujte sebe a sledujte partnerku. Budha by řekl: „Bdělá mysl.” Mírný odstup není na škodu, vtip je vítán, ale rozhodně ne tím způsobem aby dáma měla pocit, že ona je terčem vašeho ostrovtipu. Chcete-li ji sdělit, že vám voní, pak se vší vážností. Ještě jsem nikdy nedostal nafackováno za to, že jsem dámě, polohlasem s vážnou tváří a zářením v očích sdělil, že mi voní tak, že bych z ní na místě hadry serval. Případně, že je pro mne v tuto chvíli ta ze všech nej... Za nezájem jsem už málem nafackováno dostal. Minimálně za mnou pokřikovala něco o blbém frajerovi.

Takže zatím nebudu pokračovat, protože nechci prozradit všechno najednou. Bude-li mít někdo pocit, že chce pokračování vyhovím. Jen zdůrazním. Prohlíží-li si vás žena, pak k tomu nějaký důvod má. Většinou to znamená mírný zájem, ale nikoliv rovnou cestu do postele.

Jako přílohu dám svou odpověd Amigapowerovi najeho otázku.
To není okecávání jak mě všechny žerou. Mě všechny nežerou, ale jen v těch blozích naznačuji, těm více dovtipným, že jsou určité ženy, které mají zájem o určitého muže. Tedy i o mne. A celá ta finta spočívá v tom, (to je ted pro ty méně dovtipné, co mají hned rudo před očima,) že ten muž, když si toho umí všimnout,což není zas tak jednoduché rozeznat, ale pravidelným pozorováním se lze mnohé dozvědět, tak ji dá jednoduše šanci, pokud se mu líbí.

V obrovském počtu žen, který na světě je, je prostě určité procento žen, které mají z nějakého, jim známého důvodu o určitého chlapa zájem. Není, nutné ten důvod zkoumat, stačí, že má zájem. Mladý, starý, hezký, ošklivý atd. A tomu chlapovi zbejvá jen si vybrat. A protože je ten počet ženský obrovský i poměrně malé procento zájemkyň stačí k pověsti děvkaře. V tom je celý kouzlo. Ale nemusíte mi věřit.


autor:Jan Jilek - Strider via ABCLinuxu.cz
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 15. 4. 2010 15:44

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

Dnes přenesený návod na hru Machinarium v Linuxu. Hra tento týden vyšla v levných hrách a tedy za, bez koruny, stovečku ji můžete koupit v trafice či na poště. Mimochodem (latinsky BTW) současně vyšel i Samorost 2 od stejné firmy. Tady na Doupěti Machinarium tuším naposled hrál Chemist a byl spokojen, já to prubnu neprodleně bo adventury mám rád. Machinarium bylo sice vydáno pro všechny tři hlavní OS (Linux, Apple, Win) ale v této "levné" verzi portování na Linux bohužel chybí (rasismus, šovinismus, hanba!! ;) ).
Obrázek

a ZDE je návod Miroslava Hrončoka z LinuxExpres.cz.
Příjemnou hru.
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 20. 4. 2010 19:42

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

Koupil jsem si tuto
Obrázek
nádheru...
Recenze je zde.
Dneska jsem to akorát protočil na kole, údaje souhlasí s normálním tachometrem, ten tedy půjde do kytek a bude méně drátů. Ještě to prubnu při chůzi. Líbí se mi snadná a přehledná manipulace, velmi rychlý start. Mapy nechci-ve smyslu využití by to byly vyhozené peníze. No a uvidím jak to máznu do Linuxu. Estli já budu muset nainstalit Windouze... Tento typ mi přijde jako optimum, pokud nepotřebujete mapovou GPS. Oproti jiným z obdobné kategorie má display, v posledním firmwaru "lehkou" orientaci k 5-ti waypointům, veliký je tak akorát, citlivost velmi dobrá, prostě jednoduchost a účelnost. Waypointy jsou pro mne dost důležité bo v lesích sice orientaci neztrácím, ale jeden si mnohdy dost prodlouží cestu, váhá, mine cíl. V mém případku není tedy nutnost kupovat dělo-Garmin, postačí-li tento cca 4x levnější Holux. Kromě toho jednoduchá aplikace do P1i a jdou i ty mapy.

A abych zápisku dodal punc tučňáků odkaz na Ubuntu Satanistickou Edici, někde v rss mi na to přišel odkaz. Bathory i Wall jsou, ehm, abych neurazil??
Tedy jsou...:
Obrázek
http://ubuntusatanic.org/wallpapers/SE-Bathory-Wide.jpg
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Darwel 20. 4. 2010 21:00

Ten wallpaper se slečnou ve vaně mě nutí reagovat. A to tak, že bez toho nápisu by byla daleko hezčí.

(Samozřejmě, já mám dávno upraveno a na ploše. :-)) )
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 28. 4. 2010 12:39

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:


S kolapsem HDD a instalací WXP nebylo co řešit a nastupuje Hra Her.
Správně. Není to Crysis ;)
Je to:
Spellcross...
Obrázek
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 29. 4. 2010 20:50

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

...se sázením brambor nestíhám. Včera jsem vytuhl. A přitom...
Jo. Nové Ubuntu 10.04 je tady. Ta zvířata nepíši, preferuji styl Mintu a dívčí jména. Už se těším na Mint Alliana, Mint Kainis, Mint Peťule, tedy Petronia...

a odkaz na výše zmíněného Ubuntu, (ono to stejně znamená jen to, že za pár chvil začne útok skvělého a jedinečného Mintu ... 8-) ) Ubuntu 10.04 (ehm, nedodělaný Mint :love: )
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 26. 5. 2010 15:46

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

...vono to vypadá, že mi došel dech ale Gnome novou verzi už neinstalím, RC Mintu KDE Isadora bude během pár dnů tak pak... No a Xfce také, že...
Nemohli byste mi někdo polopaticky vysvětlit, zda má smysl pořídit legálně W7, když mám XP? Tedy aby nebylo flame. Používám XP natur na několik málo starých her, a dva programy, které nemužu naportovat do TučŇáka Wine, nebo VirtualBoxu. Písidlo postarší Athlon X2 4000 nějaká ta divná edice s tenkými dráty (sic!) 2,100@2,9GHz, 3GB Ram ma 533 MHz. Zasejc abych to nezasekl...
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 15. 6. 2010 13:35

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:
... flákám to tu ;) Ono také o nová distra se starají na Živě, byť maličko opožděně, já čekám na zbrusu nový Mint KDE a Xfce (Gnome tentokrát rovnou vynechám, jsem líný ho jen tak pro nic instalit). U KDE bude RC1 "každou chvíli" bo Boo (jasně, distro pro všechny Baldur's pozitivní) už sestavuje iso a pakliže ho Clem schválí, Wéčko se zaraduje. Prozatím loňské Xfce. Stále mne zaráží jeho rychlost. Dvě tváře jedné milenky? Xfce nebo KDE? Chci je obě...
No a pro váhavce pěkný článek na Linuxexpresu Analýza: Proč nepoužívám Windows Michala Dočekala. Zajímavá, trefná, nenapsal bych to lépe. A zárověň dodám, že podle starého vtipu a podle BG linuxáci souloží zadara! :D
Tedy sexu zdar a tučňákům zvlášť!
P.s.:
...a jdu si vzít brom...;)
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 26. 6. 2010 09:33

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

...obávám se, že budu proklet, zavrhnut, namočen do dehtu a obalen peřím... Přeinstalil jsem z Xfce na KDE. V hloubi duše však vím, že její část bude vždy patřit minimalismu, který v sobě ukrývá maximum... Mně už prostě ty fičury z KDE natolik ovládly, že při návratu k Xfce mi "něco" furt chybí...
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 28. 6. 2010 13:30

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

...já to věděl, já to tušil... Mocné Watsonovic Linuxové Kouzlo funguje! Hoďku a půl je na světě Linux Mint 9 KDE RC, tedy skvělý, takřka dokonalý OS pro každého... Jdu stahovat a instalit. Trochu mi to zlepšilo náladu bo včerejšek jsem strávil kopáním, neboť odpad si usmyslel, že se ucpe zrovna uprostřed vedení mezi zemními šachtami uprostřed záhonů... Tedy, já si myslím, že je to právě v tomto místě... Hnus fialovej...
Nicméně jiskérka Mintu září, ať je cokoliv ucpané, čili nic ;)
Ač se jedná o RC verzi, mohu ji doporučit k vyzkušení alespoň bez instalace, DVD je, jak je u Mintu zvykem, instalační live verze. Většinou je RC tak vychytané, že změn je minimum a chyb malinko, takřka žádné.

Hasta la Mint KDE Isadora!!!

Oficiální info je zde.
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 2. 7. 2010 13:09

Obrázek
Wéčkův Spheniscidae deníček:

... tak vida, jak se Mint o nás stará. V ostré verzi poslední komunitní KDE-krásy bude verze KDE 4.4.5, kdo si zkusil RCéčko, má to v repozitářích. Jen dodám, že mně to už týden jede bez jakéhokoliv problému, pádu, prostě klasa.
Podrobněji zde. Zvláště pak toto distro dporučím PC-mu, protože je načase aby změnil podpis... ;)
Dr.Watson
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Darwel 2. 7. 2010 14:51

Zajímalo by mě, kolik lidí si ten tvůj deníček opravdu čte... :-))
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků