TERA: The Exiled Realm of Arborea

World of Warcraft, EverQuest, Ultima Online...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod quadroman 29. 3. 2010 16:56

TERA má být naprosto přelomovou MMORPG. Vyvíjí ji původní vývojáři Lineage 2, kteří po odchodu z NC-SOFTU založili vlastní firmu BlueHole Studios a začali vyvíjet TERU. Tera má vyjít v Korei na konci tohoto roku a v Evropě na začátku roku 2011. Mezi zajímavosti co bych chtěl vyzdvihnout např. non-target systém boje, hra pojede na Unreal 3 Enginu (měla by tedy předběhnou v grafice i Aion). Hra vyhrála cca před týdnem ceny za revoluční MMO a taky za grafiku na konferenci GDC (nejznámnější herní konference).

Nějaká videa:
http://www.youtube.com/watch?v=5AEAltEG ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=rP10Vi6f ... r_embedded

V Korei už byly 3 betatesty, pro USA a Evropu se do betatestu můžete zaregistrovat teď. TERA je non-target hra -> netargetujete v ní, což dává nový směr celému koncepci MMO her.

Nechce se mi tady zbytečně rozepisovat, takže kdo se chce o této hře dozvědět více (a vzhledem k tomu, že zahraniční stránky o MMO jsou z TERA teď totálně unešení a nadšení) tak český fansite -
www.teraportal.cz
quadroman
First Blood

Odeslat příspěvekod USER47 29. 3. 2010 17:28

Osvětlíš mi jako MMO panicovi, co to znamená, že člověk "netargetuje"?:)

Jinak to na mě při zběžným pohledu působí jako jedno z nekonečné řady podobných MMORPG, i svět mi přijde dost klasicky nenápaditý.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Torham 29. 3. 2010 17:43

USER: Targetovat = zaměřit nějaký objekt (často NPC, potvoru, hráče a podobně) a označit jej tak jako cíl (prostě na postavu/potvoru většinou klikneš myší, on/ona se stane tvým targetem a ty proti ní můžeš udělat nějaké akce - útok, kouzlo a tak dále). Jednoduše řečeno je to asi tak :)
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 29. 3. 2010 17:48

Já si to tak nějak myslel, ale moc nevím, jak má změna tohohle systému, asi směrem ke klasické TPS, "dát nový směr celé koncepci MMO her."
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod quadroman 29. 3. 2010 18:13

No asi takhle. TERA udělala na GDC (Game Developer Conference) v San Francisco pořádný rozruch, mnohem větší než Aion. Celá hra jede na UT3 enginu, takže až vyjde, by měla být hrou s nejlepší grafickým prostředím. A k tomu napomáhá i nový styl ovládání - již žádné zaměřování postav, prostě to budou jako na reálném bojišti (ne, husité si nezaměřili prvně toho křižáka, než ho zabili:)) Celé bojiště bude tedy mnohem nápaditější. A k tomu, jak si napsal celé řadě MMO, ono jich zase celá hromada není, protože MMO s mass PvP (nejsou to jen boje skupinek, ale celých serverů za nějaký účelem) je v dnešní době pouze Lineage 2, Aion, s části WoW a možná LOTRO popřípadě Warhammer, ale u posledních dvou zmiňovaných si nejsem jist - nikdy jsem je nehrál, jen něco málo četl.

A navíc celý tým co vyvíjí TERU je velice známý (v Korei jsou to v podstatě takové superstar...asi nejblíže tomu). Protože právě hry od NC-SOFTU - a tito bývalí lidé pro něj pracovali než odešli kvůli neshodám s managmentem v něm pracovali a oni vytvořili největší úspěch v Korei (Lineage 2), který i v Evropě byl největší konkurencí WoW (teď je to již Aion). Takže proto ta hra bude výjimečné a proto ji na zahraničních fórech davají tolik nadějí a tolik o ni píšou. V česku je to zatím slabší (inu žádný pořádný web zabývající se MMO není). Doufám, že jsem to s délkou textu moc nepřehnal, ale je to opravdu jen velice stručně napsáno:)
quadroman
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 3. 2010 19:44

Takových už tu bylo... Třeba Age of Conan :D
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod quadroman 29. 3. 2010 20:25

S takovýma hrama to nemůžeš vůbec srovnávat. Pokud, tak bych to srovnával s Aionem.
quadroman
First Blood

Odeslat příspěvekod Rissius 9. 4. 2010 18:26

Rissius
First Blood

Odeslat příspěvekod xb0x 9. 6. 2010 03:25

conan ma mass pvp ? a kde ? siege sou tam pro 48 lidi :-D
a taky ma target system.
xfire:rodier
psn:rodierCZuk
xb0x
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Player. 9. 6. 2010 10:21

toto myslia vazne? macicky, pandicky, psickovia. Typicka vychodnarska uchylnost. :D

Obrázek
Player.
Killing Spree
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků