Animované filmy - od FF až po Madagaskar

Nové či staré filmy v kinech i na VHS či DVD a hudební hity vašich srdcí

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod eLektek 21. 9. 2009 11:25

Tak že ho zdravím a ať se příště víc snaží :D
"Kdo hledá, ten najde." :P
eLektek
Barbie 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 9. 2009 11:29

Vyřídím :D O dvojce nic neříkal, tak je možná už bez práce :D
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 21. 9. 2009 11:50

A že jim držím palec u dalších projektů...Ty Lidi jsou ňáko zmlsaný, že...STarec Marcel od Zvonu.
A vůbec, co je český je hezký, basta, bástaa...
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr.miša 21. 9. 2009 12:59

eLektek píše:Monstra vs. Vetřelci: příjemně překvapená jsem byla, z ukázek jsem si říkala, že to bude *** a nakonec se z toho vyklubal dost povedenej a hlavně vtipnej animák, takže palec nahoru ;-) Taková akčňárna pro děti i dospělí.


Pro všechny, co se jim líbil film District 9 - animák zíněný eLektekem a práve film District 9 mají mnoho(!) společného - Ale v animáku je vše dotažené, lidé na vesmírnou invazi utočí seč můžou, ukázal se způsob jak se sem dostali. S mimozemšťanů netekla krev! dokonce mimozemšťani nepodléhali naprosto hloupé(!) představě, že člověk a jeho stavba těla a rozmístění všeho je vrchol dokonalosti.

Narážím tím na to, jak eMZáci ve filmu District 9 vypadali, s mírnými oměnami, jako lidé :oboze

Takže pokud chcete skutečně dobrej sci-fáč :arrow: jedině Monstra vs Vetřelci - vtipný, barevný, dotažený :!: :-))
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 21. 9. 2009 13:06

Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 21. 9. 2009 13:12

Mišo, Monstra vs. Vetřelci je zatím můj asi nejoblíbenější animák...ten se sakra povedl, jen škoda že jsem ho neviděl ve 3D, tehdy ještě v Ostravském cinestaru na to vybavení neměli
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLektek 23. 9. 2009 15:37

Valčík s Bašírem: masakr, fakt povedený, líbilo se mi moc grafický zpracování, příběh ... o občanské válce v Libanonu, o lidech, přesně o izraelských vojácích, kteří v ní bojovali, o jejich pocitech viny, neviny, které se vztahovaly k masakru v Bejrútu (Shatila a Sabra palestin.uprchl.tábory), který byl odplatou za smrt Bašíra Džamáíla ... to je zhruba asi tak příběh ... nejvíc je konec, kde jsou autentické záběry přímo z táborů po tomhle masakru. Za mě doporučuju.
"Kdo hledá, ten najde." :P
eLektek
Barbie 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 23. 9. 2009 17:20

Už jsi druhý člověk, co to doporučuje :hm
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLektek 24. 9. 2009 12:22

Hmm, tak to už na tom něco asi bude :hmm:

Vzhůru do oblak: tak jsem teď dokoukala a musím říct, že to není zase tak špatný, jak jsem si myslela, že to bude :mrgreen: Příště půjdu do kina radši na animák namísto špatný tarantinovky ^^
Podle mě je tenhle snímek spíš pro dospělý, než pro děti ... člověk se u toho sice sem tam zasměje, ale nějak si neumím představit malý dítě, že to vydrží až do konce, aniž by se nudilo. Je to dost poučný, takový chytlavý a to děti moc nemusí, myslim :-P ... supr čupr děda si vyrazil splnit jeho a manželčin sen ... k tomu malej záprdek, co si hraje na skauta(i když samozřejmě nakonec překvapí) :D , pták, pes, co mluví a fanatik, co chce ptáka ulovit, no a dobrodrůžo je na světě. Nebude to sice patřit mezi moje nej animáky, ale do sbírky se to hodit bude ;-) Graficky je to taky pěkné a barevné ...
"Kdo hledá, ten najde." :P
eLektek
Barbie 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLektek 15. 10. 2009 14:25

Číslo 9: první, co mě k tomu napadlo bylo, že je to Terminátor, akorát v něm lidi vyměnili za hadrový panáčky ... taková animovaná vzpoura strojů ... no, pro mě je to dost průměr, určitě tenhle animák neni pro pobavení, koukala jsem na to v angličtině a dost mi tam vadil ten specifickej tón hlasu těch panáčků, trošku mi to rvalo uši, nevím, jak to zní v češtině. Každopádně ten, kdo má rád trochu sci-fi, tomu se to nejspíš bude líbit. :-)
"Kdo hledá, ten najde." :P
eLektek
Barbie 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr.miša 16. 10. 2009 07:34

eLektek píše:Číslo 9: první, co mě k tomu napadlo bylo, že je to Terminátor, akorát v něm lidi vyměnili za hadrový panáčky ... taková animovaná vzpoura strojů ... no, pro mě je to dost průměr, určitě tenhle animák neni pro pobavení, koukala jsem na to v angličtině a dost mi tam vadil ten specifickej tón hlasu těch panáčků, trošku mi to rvalo uši, nevím, jak to zní v češtině. Každopádně ten, kdo má rád trochu sci-fi, tomu se to nejspíš bude líbit. :-)


Mě to třeba nadchlo DOST! Ty hlasy jsem zprvu také dával jen stěží, ale pak jsem si tak nějak zvyknul - propůjčovalo to "hadrákům" osobnost.

Animace fakt nádherná, ale celkem mě překvapilo, že jsi řekla o tomhle animáku, že je to sci-fi, ani mi to tak nepřišlo, ale nejspíš bude.

Matou mě tam ti "hadráci", ale zasejc musí být hadroví, je to pak v kontrastu s tou kybernetikou a o to tam myslim jde.
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLektek 16. 10. 2009 09:24

Co člověk, to jiný názor ;) Ty hlasy už mi po nějaké době taky zněly už v pohodě, kdyby ne, nedokoukala bych to :) Co se týče té animace ... no, myslim, že vim o pár animácích, kde je ta animace o dost lepší ... moc se mi to tady nezdálo, pořád to samý prostředí, všechno slitý v jedno, žádný barvy, nic, co by mě vytrhlo alespoň na chvíli z toho samého a pokud tam byly promakaný detaily, nevím o nich ... škoda ... tak ale i tak se na to dalo koukat ;-) Pořád o dost lepší než Hrdinové z říše Gaja :mrgreen:
"Kdo hledá, ten najde." :P
eLektek
Barbie 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr.miša 31. 12. 2009 14:30

Renesance (2006) - z kraje jsem moc nadšený nebyl a musel jsem si také zvykat na ztvárnění, ale poté, co mě film vtáhnul, tak celkem maso. Parádní potemnělá detektivka s mnoha charaktery, které se mi teda chvíli motaly, ale také to chtělo chvilku a bylo to dobré.

Rád bych v souvislosti s tímto snímkem zmínil několik dalších podobných počinů Temný obraz (2006) - který jsem nedokoukal, bylo tehdy moc pozdě a mně se chtělo spát a už jsem se k tomu nikdy nevrátil. Pak nekonečně hustej Valčík s Bašírem (2008), který vypovídá netradičně o jednom masakru v jedné válce - MASO a jako poslední film se mi vybavil Sin City - Město hříchů (2005)

Všechny zmíněné filmy určo stojí za to!
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr.miša 2. 1. 2010 14:25

Mary a Max (Austrálie - 2009) - nádherně lidský příběh o osamělosti, přátelství, zklamání a především o nadhledu, který by neměl za žádných životních situací chybět. Vše ve velice zajímavé, stylizované animované podobě.

Skhizein (Francie - 2008) - jedná se o krátkometrážní kus (13min.), který mi udělal pořádný kráter do hlavy (po shlédnutí, doceníte tuto mou narážku.) Filmík hodně k zamyšlení :!:
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 2. 1. 2010 15:19

Já miluju tohle. Akorát v cz to nemůžu sehnat.

"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků