RPG s epickým příběhem

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod kurcatovium 21. 7. 2008 14:31

uzivatel_cz: To máš pravdu... Ono to jde vše ruku v ruce se "zjednodušováním" her a zpřístupňováním co nejširšímu publiku. Konzole. Kolik znáte v poslední době PC-only her? A právě RPG byla dříve v podstatě doména PC (nepočítáme-li jRPG, které se na konzolích mastí odjakživa).
kurcatovium
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 22. 7. 2008 17:23

kurcatovium: Mass Effect je dobry hlavne kvuli vecem, ktere se spatne natahuji jako filmova atmosfera, spad vyborne zpracovane dialogy (klasicky tichy hrdina by to proste nedaval) ... ale priznam, ze si umim jen tezko predstavit, ze bych ted nekdy rozjel RPG jako Baldurs Gate a stravil s nim snad nekolik stovek hodin
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 22. 7. 2008 18:14

Nooo, Baldury jsem nikdy nejel... Mám je tak nějak v plánu ... výhledově. Momentálně jedu Wizards&Warriors, což taky není žádná novinka. ;-) Starší hry mi nevadí, ale už na sobě taky pozoruju známky "zmlsanosti". Takže to budu nejspíš tak nějak kombinovat :-D
kurcatovium
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paralaX 22. 7. 2008 21:22

Jo s tím počtem PC-only her máš recht. Myslím, že další generace konzolí bude už i na mém co stole (teď nevím jestli použít usměvavého smajlíka nebo smutného).
paralaX
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 23. 12. 2008 15:30

Já bych určitě doporučil Neverwinter Nights (jedničku, dvojku jsem nehrál) - oproti takovým těm ryze epickým ve stylu BG je sice trošku akčnější, ale to záleží, jak moc se do toho člověk chce zabrat - taky to jde, máš hromadu možností, jak si piplat svou postavičku a světe div se, mně se i víc líbí ten systém, kdy jako hráč mám jednu postavu a henchmani jsou ovládaní počítačem a já jim můžu tak akorát udílet nějaké ty pokyny. Sice by člověk toho henchmana pak někdy zabil, ale zase se může víc soustředit na vývoj své postavy :-)
RedeeMrd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kurcatovium 23. 12. 2008 16:15

Imho hry s jednou postavou jsou tu i mnohem lepší, než NWN. ;-)
kurcatovium
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 23. 12. 2008 16:47

No tak je spousta lidí, kterým se třeba série TES nebo Gothic líbí víc, ale mě zas třeba Gothic zrovna moc neuchvátil. Takže asi tak: ať si kolega vyzkouší co nejvíc her v tomto threadu zmíněných a vybere si :-)
RedeeMrd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 23. 12. 2008 19:48

Vauů Redee,asi Ti bude Krompáček odebrán,či zaseknut do p....._!Jestli Tě Gothic,,Epicky,,neuchvátil(ehm ,hrál si G2HAVRAN?...),tak potom co?!...povídej dál,bude sranda a Veselé Vánoce,...doufám ,že vydržíš aspoň do Nového Roku,...nostalgic STarec Marcel od Zvonu...
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 24. 12. 2008 00:03

Já jsem neřekl, že mě neuchvátil epicky, ale že mě neuchvátil ;-) Čti prosím, než něco napíšeš. Spíš jsem měl problém v tom, se tam zorientovat, je tam všechno strašně velký a strašně moc volnosti, sedí mi spíš, když je člověk trochu svázaný nějakým tím příběhem (ten pak samozřejmě může být taky klidně epický) :-)
RedeeMrd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 24. 12. 2008 00:28

Ajajaj Redee,když se Ti zdál Gothic,,neuchopitelný?!,,. Co potom Tesy?!Two worlds,Fallouti?!Fajn já to beru...asi nemáš moc času na Hraní,co tedy kromě NWN I.Tě uchvátilo z RPG?!...Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod arnie222 21. 1. 2009 09:46

no podla mna bolo NWN 1 to najlepsie co som kedy hral, som uzivatelom PC od svojich 5tich rokov, t.j. uz asi tak 20 rokov :P .. hier som hral kopec, ale RPG ma nikdy nebavilo. Prvu co ma naozaj chytilo a hral som nonstop bolo NWN .. a to bolo asi pred 3mi rokmi :P Odvtedy neviem najst nic podobneho (samozrejme pisem o sebe) :) .. osobne nepreferujem tie 3D hry ako Gothic a podobne, mozno je to tym ze som prezil toho dost vela narozdiel od ludi co maju komp ledva par rokov a videli len 3D veci ... takze je to asi aj o tom zvyku, ale pre mna ma to 2D velke caro a jedine 2D RPG na styl NWN :) .. este som hral BG2 .. to bola tiez paradicka :P
arnie222
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 1. 2009 09:49

A nepleteš si NWN s něčím jiným? NWN je totiž taky 3D :-)
Právě proto, že jsi toho hrál hodně moc nechápu, že zrovna NWN se ti tak líbí :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod arnie222 21. 1. 2009 09:58

NWN 2 je 3D urcite, ale 1notka nie je podla mna .. no to nechapem ani ja, ale to je tym ze celkovo ja som RPG nikdy nehraval :P .. proste to ma super skvely pribeh, ovladanie, proste vsetko :) .. samozrejme osobny nazor :P
arnie222
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod arnie222 21. 1. 2009 10:00

ok, mas pravdu . . citam ze je to 3D predsalen :) ... islo mi hlavne o to, ze to tam clovek nemusi tocit myskou dorpava a dolava .. ako napriklad v NWN2 ..
arnie222
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 1. 2009 10:06

Ne, tak to si pleteš hry... Protože v jedičce jsi musel kamerou otáčet poměrně často, skoro bych řekl že častěji, než by bylo zdrávo :-)

Že jsi zatím nehrál moc RPGček by to vysvětlovalo :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků