Crysis vs. Zaklínač

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PC 14. 12. 2007 02:13

Jak to že nepřináší, co nový level destrukce ? Vzpomeňte si na dobu PŘED HALF LIFE 2. Co zábavný maskovací oblek, umožňující hrát hru různými způsoby ? To co tvrdíte by se dalo vztáhnout na CoD 4 z té se stala modla ačkoliv si to nezaslouží... Vás fakt bavilo jít vytyčenou trasou, kde byl barák, z toho baráku lítaly granáty (a kua přesně-jestli jsem umíral tak na granáty-přesně jak ve dvojce (AHA ! NEOPRAVENO !) nepřítel vás viděl i když nemohl, vy ste v tom baráku všechno vystříleli a jakmile jste vykročili k tomu baráku tak se odevšat začali hrnou nepřátelé... Ale museli jste se hnout, nemohli jste poslat nikoho, ani nikdo tam nevyrazil před váma, museli jste to udělat vy a co mise v Černobylu kde je skoro jak z hitmana-splinter cellu-sniper elite a najednou se to změní v rubačku, dost nudnou a frustrující rubačku... Jako sorry, ale tohle je prostě blbost, mě se líbila mise s gunshipem, ale celý CoD4 za ty prachy nestojí a je ještě dražší než Krize.

Zaklínač má vcelku přiměřenou HW náročnost, podívejte se taky na barvy a vůbec celkové vyznění a pak si pusťte Gothic nebo Oblíka a uvidíte zač je v Polsku perník. Problémy z normálního světa- jo jsou tam rasismus, terorismus, intriky,korupce a zločinnost, předsudky,prospěchářství... Baldurs gate jsem hrál jen dvojku a nedohrál, planescape se už nedá ani sehnat... IMHO jsou to hezký rpg, ale já bych je asi nesrovnával. Baldurs gate je v podstatě dračák (ááá,já chci béét barbar, zmateně zlýý, plííís) je to víc o magii a je to západní fantasy... Příběh to má dobrý ale zaklínač má to kouzlo co jsem popisoval že máte pocit že se odehrává za humny. Planescape neznám, nebudu porovnávat, zaklínač je spíš tak trochu jako vampires:bloodlines ale v podstatě ani to ne... Je svůj a to je na něm to pěkný. Já už prostě nechci kosit jenom debilní skřety, nebo dremory, či bůh ví proč dinosaury... Jo i vo tom to je máte tam polednice, půlnočnice, požíračky, utopence.... Hlavně tam není ta blbá repetitivnost jako u oblíka, koho bavily ty debilní věže se šutrama, mě teda nee... Gothic radši nekomentuju to je kravina prvního kalibru, tyranosauři v lesích, prase vás zabije na první úder, ovládá se to mizerně a je to hnusné na pohled... Němci vesměs mají kýčovité hry ale gothic série není kýč je jednoduše ošklivá a ten hlavní panák je nesympatický... V oblíkovi si aspoň můžete vybrat postavu. Sem jako zvědav na mass effect ale je to vesmír, nejsou to star wars, uvidím,uvidím...

V zaklínačovi taky nepotřebujete sto brnění, padesát seker, dvěstě mečů,třicet řemdihů, luky,šípy, šperháky atd... Stříbro nebo ocel, maximálně něco za opaskem pro parádu (nebo na vlky/čokly). POZOR ! Zaklínač si taky nehraje na to že ve středověku nebyly popravy nemoci, už se zase opakuju ! Prostě středověk je více méně v zaklínačovi středověk, pověra světem vládne a vládci sledují svoje cíle a používají k tomu i nekalé prostředky. Vždyť se nic skoro nezměnilo a je jasný že asi takovýhle RPG by v US studiu těžko vzniklo protože politická korektnost a tak...

Mimochodem-proč je Jezerní paní cenzurovaná ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Meda 14. 12. 2007 09:39

Trosku ot: Na Gothic 1 a 2 mi nesahej :evil: :) Trojka souhlas pekna kravina ale 1 a 2 nemaj chybu a dinosauri v lesich tam jsou taky :)
AMD Athlon 64 X2 5600+ 2800MHz, Gigabyte GA-MA770-DS3, A-Data 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition,
160GB HDD, Asus EAH4850 512MB, LC Power 550W
Meda
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chumbaba 14. 12. 2007 10:20

Já si myslím, že srovnávat tyhle dvě hry jen tak podle dojmu je nesmysl, protože každá cílí na úplně jiného hráče. Zaklínač je hra pro fanoušky RPG a Sapkowského, přemýšlivé a vnímavé lidi, kteří pro kvalitu odpustí i různé formální nedotaženosti. Crysis je střílečka zaměřená na masy, případně na skupinu 3D střílečů, kteří pojímají hraní spíš jako sport nebo oddych, prostě úplně jinak, než RPG fandové. Proto každá z těch her volí jinou strategii zaměřenou na své cílové publikum. Zaklínače by měl hodnotit fanda RPG, Crysis by dokázal objektivně zhodnotit znalec egoshooterů.

Já to srovnat nedokážu, protože mám RPG rád, ale střílečky mě nebaví. Nikdy mě nebavily, ani Wolf 3D ani Doom ani Dark Forces, ani Half 1 ani Half 2. Takže tady těžko budu vyprávět, jak je Crysis špatná. Osobně si myslím, že mezi 3D střílečkami bude z nejlepších.

Pokud jde o Zaklínače, podle mě se jedná o hru významu Fallout 1. V éře next gen, kdy všichni staví na grafice, "featurách" a různých blbůstkách, které vymýšlí páni tyou Molyneux (můžeme prdět a rostou stromy), Zaklínač přináší v podstatě přesně to, co přinášely klasické RPG, a co RPG hráči navzdory tlustým manažerům chtějí - citlivě napsaný inteligentní příběh, poutavý fantasy svět, chytře napsané rozhovory, napínavý děj. Zaklínače si cením jakožto svým způsobem velmi konzervativního klenotu. Neovládá se nunchakou, není dětinský, nedá se dohrát za 6 hodin, nevychází na všechny platformy - prostě nejde s dobou. Namísto toho sází na starou doboru kvalitu - vezměte si třeba obrazy na loadovacích obrazovkách, super ne? Hra s takovým citem pro výtvarné umění tu dlouho nebyla (dnes frčí paskvily a la Pinata nebo stále nevkusnější JRPG).

Herní průmysl, žurnalisté a stádo hráčů tupě sledující názory z recenzí placených velkými softwarovými společnostmi se k Zaklínači zachoval zcela typicky. Zahraniční servery mu daly vysoká hodnocení (85% - great) a následně o hře zcela přestaly psát. Myslíte si, že na Gamespotu se Zaklínač dostal alespoň do nominací na hry roku? Kdepak, protože Zaklínač nejde s dobou, nezapadá do kolonky krátkých her nabitých novými technologiemi, není next gen a hráči a recenzenti, kteří už nedokážou ocenit kvalitu, nad ním spíš bezradně pokrčí rameny.

Hrou roku se bezpochybně stane Crysis, Halo 3 nebo Orange Box. Střílečka, střílečka nebo střílečka. Krátká herní doba, next gen grafika... a tak dál a tak dál dokud se nezrodí nějaký americký Andrew, který spálí sedmihodinové "hry roku" do základů a vychová hráčstvo k dobrému vkusu a respektu ke kvalitním hrám.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Malkivian 14. 12. 2007 10:48

Jak jsem psal na začátku, nejde mi o srovnání jako takové, ale o názor, která hra do svého žánru přináší více! Je mi jasné, že srovnávat RPG a FPS jde jinak jen velmi těžko.

Jinak se vším cos psal dál, o dnešním pohledu na hry a očekávaních atd naprosto souhlsím!!

//neuvádějte citace,když reagujete na příspěvek hned nad vámi,jenom to znepřehledňuje fórum!-Jezek
Malkivian
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 14. 12. 2007 11:04

Možná se nestane hrou roku někde v Americe ale může se stát hrou roku v ČR a vo vo vo tom to je... Americká verze je cenzurovaná a navíc to není Američanům tak blízké jako nám Slovanům. Ano, zaklínač je vůbec první panslovanské RPG což je unikát ! Líbí se u nás, líbí se na slovači, samo v Polszce, v matičce Russji asi taky... Co je nám po západě, vždyť zisky Zaklínač generuje, je pořád na vrcholu prodeje - u nás, v prostředí kam koneckonců zapadá. Američani a Japonci ať si paří svoje politicky korektní hry nebo mango pedofilní RPG (velkiiii koziiiiii,xsicht lolitiiii,velkiiii meče, manga- na prd..i tanga !) zaklínač byl upečen na míru středoevropskému prostoru a tady boduje tak jakýpak copak ať se dou bodnout, obávám se že herního oskara získá debilní povolávačák čtyřka ( to šílenství okolo tohodle super(s)hitu je fakt na psychinu)jako já hlasoval v anketách pro zaklínače a kde nebyl zaklínač tak tam sem dal crysis (pro fyziku ne grafiku a vcelku dynamickou hratelnost i když ti ufoni jsou trapný a rektální mateřská loď pfůůůj...)ale do nástupu ufonů je to dobrá hra.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 12. 2007 13:09

Crysis ma lepsi grafiku, a zaklinac vyvoj postavy.. :)
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AlanWake 14. 12. 2007 14:14

re _DAVE_: v krátkosti to asi nejde vystihnout líp :-D.

Alespoň ve mě zanechá většinou hra hlubší dojem, pokud je typu RPG než FPS. Nebo nejlíp FPS se silnými RPG prvky :).
AlanWake
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pilf4r 14. 12. 2007 14:19

Jak můžete srovnávat dvě úplně odlišný hry ???
Pilf4r
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Malkivian 14. 12. 2007 14:32

Pilf4r píše:Jak můžete srovnávat dvě úplně odlišný hry ??? /quote]


Prvě, že o srovnání vůbec nejde, jak jsem psal na začátku: "...která ze dvou zmíněných her je více "inovativní". Takzvaně, která přišla v rámci svého žánru s nečím zajímavým a pokud možno originálním."

Akorát posledních několik příspěvků prostě začalo obě hry srovnávat 8)
Malkivian
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sirnis 23. 12. 2007 14:17

osobně se mi na zaklínači líbí v příběhu že když se člověk rozhodne nějak tak časem právě to jeho rozhodnutí má nějaké následky, ale nemohu hodnotit objektivně nebot crysis sem nehrál a osobně střílečky taky nějak nehraju
ale rozhodně crysis je dobrej tím, že právě technologickou měrou nemá konkurenci a jako funguje, plus samozřejmě je na něm jistě zábavné ty prvky obleku, ale rozhodně to není inovativní jako nápadem
přeci jen nějaké to brnění to klidně bych dal v nějaké hře kde byl štít a je to nebo ta neviditelnost taky už někde byla, prostě crysis je o tom že je to technologicky na špicy a ty prvky fungují a jdou použít tot vše z mého názoru
Sirnis
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ben.wallace 24. 12. 2007 14:48

O tomhle se nema ani cenu bavit, protoze je to ryze subjektivni a kazdy se bude zuby nechty drzet vlastniho nazoru, krome toho tyhle hry absolutne nejde srovnavat.
"The Chosen one" king LeBron James and Ben Wallace A.K.A. Big Ben are the best....Go, kobe, go mvp .......81 points
ben.wallace
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 29. 12. 2007 17:45

Alianna Hitomi píše:asi takhle crysis je mozna nejhezci hra co se tyce grafiky a fyziky ale hratelnosti tezce kulha ,, a zaklinac neni zas nej graficky a o nejake fyzice pochybuju ale hratelnostne je na spici ,,

Ta fyzika v Zaklinaci neni zas tak spatna. :) Hra obsahuje fyzikalni engine Karma pouzivany v Unrealu.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bass 14. 1. 2008 15:08

Alianna Hitomi... a co na Crysis kulha mi povedz co tam kulha, co Nomad, alebo Psycho ma zlomenu nohu,alebo co tak si to patchuj a nebude nic kulhat aj ine hry kulhaju po slovensky krívajú ci ako? :D
Asus Rampage II Extreme
6GB KINGSTON HX@1925 Mhz
Core i7 920@4,2GHz-NoctuaNH-U12P
Sapphire HD 5850 1GB@900/1250
Asus Xonar D2
2x320WDC WD3202ABYS-RAID0
Logitech Z-2300
CORSAIR TX650W
Thermaltake Armor
HP-LP 2475w 24LCD Wide
X-25m(34nm)SSD 80GB intel
bass
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 14. 1. 2008 15:09

Třeba já s Aliannou naprosto souhlasím,mě v té hře absolutně nic nenutí jít dál :arrow: hratelnost je o ničem (pro mne).
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků