Doom 1&2 vs Doom 3

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 5. 12. 2007 22:08

holubek002: Kdyby jsi použil místo netradičního "ogl" raději "opengl" .... :lol:
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 5. 12. 2007 22:10

Jsem myslel, ze je to nazev. Jako je zdoom, tak ze je ogl :D

Zkousel jsem i multiplayer. Neni to nejhorsi...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 6. 12. 2007 01:44

zdoom pro windows pouziva direct x :)

btw. dobry je doom v hexen formatu :D hlavne v zdoomu jsou dalsi ficury navic, nekde jsou jejich tutorialy (kamera, vice podlazi, apod..)

pak jeste znam jeden rozsahlejsi projekt, ten prodporuje jak DX tak OpenGL a to Doomsday Engine
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rambo 7. 12. 2007 09:11

DooM 2 uršitě vede
Rolničky prdlačky Batman je pako. Po hlavě spad do hnoje *****í mu sako.
Rambo
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod John Mullins 8. 12. 2007 19:16

Jasně Doom 1 a 2 jsou jedničky
CPU: AMD Phenom II X3 720 2.8GHz @ 3.31GHz
GPU: GIGABYTE HD 7850
RAM: Kingston 2x2048MB DDR3 1066MHz @ 1600MHz @ Dual Channel

@

HAF 922
John Mullins
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weightlifter 13. 4. 2008 10:31

http://www.youtube.com/watch?v=dFLhXTIQFUI
Já jsem zvědavý jak toho dooma oživí tenhle mod, protože podle toho co umí, to vypadá skvěle doufám, že ho brzy vyzkouším
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fuck8r 27. 4. 2009 22:03

nevíte kde sehnat zvuk do Doom 2 kde už lidi neřvou jako medvědi ale mluví - prostě každá nestvůra má svůj hlas?
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Necrosczzz 13. 1. 2014 23:21

Takže Doom 3 je jedna z nej her co kdy někdo udělal a proč ? To je snadné.Prvně luxusní prostředí ,zajímavý příběch a někdy i pocit strachu.Jasně prvně se budete bát pořád pak to už přejde do stereotypu.Jenže prostě Doom je klasika nad klasiky.Prostě pohodová hra kde kosíte zástupy zombí a impů a u toho se skvěle bavíte.Do konce jsem ho dohrál 4x a vždy mě to bavilo.Protože je to prostě dobrá střílečka se zajímavým prostředím ,které je tak správně pochmurné.Jasně neni tam už čeho se bát protože všechny ty pasti atd.Jsou všechny stejné.Jde prostě o to prostředí a o ty boje.Tahle hra je bohužel dost nenáviděná ,ale nechápu vlastně proč ? Opravdu čekal někdo šílenou revoluci ? Dit je to doom jako Doom.Akorát s lepší grafikou jinak je to stejná akce a stejný styl hry jako předtím.Co se týče datadisku tak jasně ten byl taky luxusní bohužel originální hra je lepší ,ale i tak zabavil na dost dlouho.Je celkem škoda že nevznikla hra podle knížky Doom kdo četl nemusím vysvětlovat ,ale pro ty kdo to nečetl lehce vysvětlim.Hry at už jednička,dvojka,trojka a nebo DLC a dokonce i FILM.Mají společné jednu věc UAC a základnu na Marsu.Přitom kdyby ta hra byla aspoň s 50% podle knížky tak by to byla asi i pro ostatní vůbec jedna z nejlepších her.Bohužel se tak nestalo ,ale i tak je to zábava.A srovnávat to s Half-life 2 moc dobře nejde.Protože obě dvě hry jsou dost rozdílné.Half life hraje na příběch zatímco Doom na krvavou akci.A oboum to ve svém oboru jde skvěle.Osobně dooma ještě semtam opraším a teďka nově jak je BFG edice.Tak mě vadí že tam je ještě další datadisk ,který je teda něco.Jenže jenom jenda mise a tim to celé končí.Přitom kdyby tvůrci udělali v Lost Operation více misí tak by to bylo hodně zajímavé.Mno ,ale tak co stalo se a s tím už nikdo nic neudělá.Jen doufám že Doom 4 bude podle knížky a né podle her a filmu.Pak to bude teprve revoluce a nový vítr do plachet Doomu.Protože jestli to bude něco na způsob předchozích dílů tak to už tady bylo.A je to super ,ale proč nezkusit změnu že jo ;)
Necrosczzz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 1. 2014 18:00

Přiznám se ti, že mi to nechce číst celé. Ale pokud je Doom klasika nad klasiky, tak Doom3 v první řadě není Doom. To, že tak jmenuje nic neznamená. Je to nepovedený, sterilní, stavbou úrovní nudný horor minimem nepřítel na scéně co do počtu.

Narozdíl od D2, který je koncipován jako masivní vyvražďovačka na rozsáhlých pláních. (Znáš Painkillera). Už konceptem to má s D3 pramálo společného.


PS: Jediné co se mi na D3 opravdu líbilo byly dynamické stíny ;-) Ale to je trochu málo, zvláště, když byly velmi nedokonalé.
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod reventant 15. 1. 2014 01:45

Bude zajímave kdy vijde Doom 4.Na PC.
reventant
First Blood

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 15. 1. 2014 12:03

D4 nevyjde pravděpodobně nikdy. Carmack už je mimo, poslední jejich engine byl spíše průser (Rage). D4 ještě není oficiálně oznámen, hlavně nevím o čem by ta hra byla.
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 16:00

Doom 4 oznámen je...
Jaký engine ? Ten co pohání Rage ? Mě příjde v pohodě, ze začátku byly tuším nějaké problémy ale dneska je vše v pořádku. Hlavně se ukázalo že iD prostě umí hry ve kterých vás baví střílet :)
PoliceCollector
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 15. 1. 2014 18:22

No podle toho, kolik na ID tech 5 enginu vyšlo her, lze usuzovat že nic moc. Rage navíc vyšlo už dávno, a od té doby nic..
Ikdyž osobně musím říct že mě to taky bavilo, ale že by si na člověk po nějaké době vzpoměl to asi ne.
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Necrosczzz 15. 1. 2014 21:25

No jo jenže Doom 3 byl spíš na ten horror než masivní vraždy IMPŮ :D Takže to nejde tak srovnávat je to prostě další evoluční skok.A přiznám se ti že prvně sem se i bál při hraní ;) Jasně pak už to bylo ohrané jenže prvně tě to prostě dostalo.Mě se právě na trojce líbí to prostředí ,které vypadá prostě více věrohodně.A když si čteš v PDA i emaily a sleduješ videa tak tě to prostě víc vtáhne do samotného děje.Zatímco ve Dvojce a Jedničce si vlastně o ději nic pořádně nevěděl.A přitom už i v té době mohl být v obou dílech PDA a vše jak ve trojce.Ano v horší grafice ,ale mohlo to tam opravdu být.Tady jde spíše o to že v té době takové hry slavily úspěch a byli hodně oblíbené.Jenže doba už pokročila a tak se Doom 3 musel přizpůsobit.Ono kdyby to bylo čistě podle původních dílů jen s lepší grafikou.Tak by zas každý brečel že to už na tu dobu prostě není nic extra.
Necrosczzz
Killing Spree


Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků