Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 20. 6. 2020 00:51

tdjohn píše:
Lo!Zza píše:Rodina ne - ja uz mam par let jiny konicek takze hrani slo spise na druhou kolej.

A uprimne stejne neni co hrat. Dneska jsem se zpetne dival na PC Gaming Show a 99% tech her je odpad. Na jednu stranu je super ze prostor dostavaji i mensi studia, ale uz mne vazne nebavi sledovat prestaveni dalsiho "punishing difficulty" 8-bit roguelike dungoen crawleru nebo PUBG klonu.

RDR2 hraju na PC a snazim se dojet AC: Odyssey predtim nez vyjde Valhalla. Celkem mi chybi hry ktere se daji dohrat za rozumny cas. To se mi naposledy povedlo u SW: Fallen Order (protoze ta hra je asi nejlepsi SW produkt od doby co Disney ziskal prava) Uz si nemuzu dovolit stravit 100+ hodin u jedne hry.

Tohle mi uniklo, jsem přeskočil tři zprávy :D

Co je to za koníček? :-o

Za mě toho je pořád plno, ale třeba aktuálně mě nebaví FPS akce. Tak jsem to měl plno let, ale s PS3 jsem je začal hrát. Teď už zase nic.

Myslím, že už tak 15 let si lidi stěžují, že jsou hry moc krátké :D Nesmíš hrát nastavované věci jako AC, ale plno příběhových věcí je docela krátkých.


Modelarim. Napadu na dalsi projekty je spousta, ale uz jsem na hrane kdy se konicek prehoupne do rutiny, protoze tim travim drtivou vetsinu volneho casu (Po-Ct nez se pritelkyne vrati z prace)...

Zanr hodne zalezi na nalade, ale vetsinou to stridam. MP prakticy nehraju (pokud nepocitam nejaky coop jako Diablo na Switchi) a snazim se prohrabat tim malo hranym bordelem co mam na Steamu misto kupovani novych her (pokud na ne nenarazim nekde ve sleve).

Jako prijde mi, ze zadne novinky mne moc nezajimaji - z predstavenych do ceho bych sel day-one maximalne Resi 8. Snad Nintendo ma neco nachystanyho.

Holoubek - Je to tak. Ze zacatku to byla sranda ale zacina mne to stvat. Plus jeste pred karantenou jsem delal asi cely 3 tydny z domu. Osobne mi to nevadi - mam vetsi volnost a s lidma se moc stykat nemusim. V praci stejne jenom sedim sam v kanclu a delam uplne to same jako bych delal doma...
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 20. 6. 2020 10:58

Jen ještě mimo téma. Možná budu mít dvě special edice TLOU. Měl jsem objednanou jen jednu, ale když nikdo nereagoval, tak jsem vzal další jinde. Takže možná bude další. Kdyby náhodou někdo chtěl v Praze.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 20. 6. 2020 13:00

Jasný, modelařina, to bude na dlouho. Já tyhle reálný věci vůbec nedávám, protože to zabírá moc času. Mám tu i věci na dělaní malých věcí, ale ono to vše zabírá moc času, místa a i energie. To je jako s RDR2, také to jednou dojedu, až bude čas :D

Obvykle zjistím, že staré věci, které jsem nehrál, nejsou až tak skvělé :D Koupil jsem je s tím, že je budu hrát, ale pak na to nedošlo - není to dobré. Na druhou stranu mi tu leží zabalený Shadow of the colossus a ten by klidně mohl být dobrý. Spíše najdu něco nového staršího a jsem unešen jako u Yakuza. Jenže jak to oznámili na Xbox, tak já věděl, že to vše koupím, takže to bylo plánované a vyšlo to.

U mě novinky tvoří teď hodně Forza a další závodní věci. Mezitím si odskočím jen k něčemu jako TLOU2.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 20. 6. 2020 14:46

Lojza: Co konkrétně? Si představuju nějaké Warhammer figurky (a to přitom ani nevím, co to pořádně je).
Já jsem kdysi dělal plastové letadla, ale poslední tak před 10 lety. Bez airbrushe jsem se stejně nechytal.
Předminulé Vánoce jsem začal dělat auta ze dřeva. Ale jen nárazově, takže jsem za 1,5 roku udělal 7. Mám udělané plánky na další 3 modely, ale realizace vázne. Možná zase v zimě :-)

MP taky nehraju. I když je to z principu hloupé, tak když už hře věnuju svůj čas, tak chci nějakou přidanou hodnotu než jen zabít nudu. A tou je pro +- příběh, i když sebeblbější. Proto obecně upřednostňuji takové hry a bokem jdou MP, závodní, sportovní atd. Byť se vyjímky samozřejmě najdou a možná zase přijde doba, kdy budu chtít jen vypnout a čistě si jen zastřílet nebo zajezdit bez nějakého zdržování se příběhem.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 20. 6. 2020 15:38

Hraju závodní hry na skill, takže je to daleko lepší než přiběhové věci z hlediska přidané hodnoty. Občas právě chci také něco jen na příběh a jednoduchou hratelnost jako třeba TLOU.

MP je obecně to stejné. Hraješ, abys byl lepší a trénuješ to jako sport. Není to relax.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 20. 6. 2020 16:08

Jasne, Warhammer je asi nejznamejsi a nejpopularnejsi. Hlavne kvuli tomu ze s tema modelama muzes i hrat tabletop. I ja mam drtivou vetsinu Warhammer 40k veci - udelal jsem si armadu (byt prakticky vubec nehraju) a v posledni dobe se snazim delat vetsi i mensi diorama. Je to silenej zabijak casu - jeden model, dejme tomu Space Marine (a to je jeden z tech jednodussich) mi zabere klidne i 15-20 hodin prace. Ale videl jsem na vlastni oci modely na kterych lidi delali treba i par mesicu, kazdopadne to uz je uplne jinej level.

Ale mas pravdu, v podstate bud scifi nebo fantasy modely. Na trhu jich je spousta. Games Workshop ktera dela Warhammer je celkem draha (na druhou stranu dostanes za co platis protoze ten model je hodne kvalitni a maji super zakaznickou podporu), ale na kickstarteru, etsy, ebayi je jich plno. Nedavno jsem si poridil i 3D tiskarnu takze si tisknu ruzny doplnky a to co potrebuju, kdyz dostanu nejaky napad.

Letadla jsem taky daval dohromady kdyz jsem byl malej s tatou. Vetsinou jsem se teda jen dival co s tim dela, ale mam pocit ze tenhle kus nostalgie je proc jsem to ted zacal delat sam.
Jo, souhlas, na letadla musis mit airbrush - stetcem se velky plochy delaji hodne blbe (respektive da se, ale zabere to spoustu casu).

Pockej auta ze dreva, to jako ze si to drevo musis i sam pripravit nebo jsou nejaky kity ktery jenom das dohromady? To zni zajimave.

No ja nehraju online PvP FPS asi protoze uz moje reflexy nejsou co byvaly a dostavam tam na *****. :D MMORPG nehraju protoze to zabere plno casu. Zavodni nehraju protoze mne to proti lidem nebavi. Takze mi v podstate zbyvaji jen coop RPGcka (Diablo3/Borderlands).

Taky to mam tak ze jednou za cas zapnu Battlefield nebo Battlefront, ale to jen tak na hodinu, nez mne to zacne nudit.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 20. 6. 2020 18:00

Takže jsem se trefil :D

Jednak plochy, ale potom patina, ušpinění a celkově to nevypadá tak jednolitě jako štětcem. Ale to už je nad mé síly. Jsem se díval nedávno na nějaké modelářské fórům a mazec. Ale zárověň všichni dokupují extra doplňky z oceli, extra nálepky apod. Ve výsledku to stojí třebá násobně co základní model. To mi příjde už uhozené.

No ulehčuju si to překližkou. Ale jinak komplet načmárám ve SketchUpu, vytisknu, vyřežu a složím. S normálním dřevem by to vypadalo líp, ale zatím nikdy nevím, jestli jsem to "navrhl" dobře, tak jsem u překližky :-)

Výsledek nějak takto:
trabant 2.jpg
trabant1.jpg


Tak hráčí v MP jsou další věc. Nevím proč bych měl dostávat na ***** od tdjohnů, kteří jedou na skill a mají natrénováno hodiny, když si chci jenom trochu zastřílet :-)

Borderlands jsem projel taky sólo. Dá se to v klidu.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 21. 6. 2020 22:35

Lo!Zza píše:Kina, hospody, restaurace, posilovny...atd. Prakticky vsechno co neni obchod.

Wut? Nevím jak kina, ale do posilky a hospody snad už měsíc chodím nebo je to dýl?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 21. 6. 2020 23:25

Lo!Zza není v ČR, ne?
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 6. 2020 00:49

Ano nejsem.

Holoubek - S modelama se můžeš vyřadit ale je fakt, že člověk pomalu přikupuje další věci a pak ta cena jde nahoru, to máš pravdu. Pro začátečníky je pořizovací cena celkem vysoká. To máš model, štětce, barvy a aditiva, airbrush, kompresor, textury a doplňky k terénu... Zas nikdo neříká že bys to všechno musel mít najednou, ale já mám rád když si můžu vybrat a nemusím stavit jen jeden typ terénu. Radši nepočítám kolik jsem do toho už vrazil. :D Hraní je rozhodně levnější.

To jsi to celý navrhl od základu? To teda čumím. Tohle už je na mne moc DYI - hlavně s tím řezáním dřeva bych si asi moc nerozuměl. :D Ale fakt klobouk dolů, to bych asi nezvladl. Zkusil jsem si navrhnout pár věcí pro 3D tisk co jsem potřeboval ale to byly vyloženě jen jednoduché tvary. Možná bych se měl podívat po nějakým online kurzu pro začátečníky.
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 6. 2020 10:37

Hraní je superlevné. To se mi na tom líbí. A pro socky je tu Sasakr way, kdy to nestojí vůbec nic, ale zase člověk hraje nějaké odpadky :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 22. 6. 2020 16:28

:D :D Pobavilo.

Lojza: Mi se líbí, když si umí lidi poradit sami. Viz třeba: https://www.youtube.com/watch?v=LsT2U7cF20I. Než když si koupí hotové lepty, lepší sklíčka, hotové maskovací pásky na konkrétní typ atd. atd. Jasně, furt je to hromada času a umu, ale už se tam v mých očích ta modelařina trochu ztrácí.

Komplet. To řežu lupínkovou pilou, ručně bych to nedal. Kamarádka to okomentovala, že je to jako šití na stroji. Takže trochu gay no :D Ale není to do bytu. Sousedi by nebyli rádi.
Mám tady pár rozdělaných věci ještě v zásobě, ale zjistil jsem, že poslední změna u souborů cca září/říjen 2019. To jen k mé rychlosti :-)
Přílohy
MF.JPG
Delta.JPG
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 6. 2020 07:41

Mmm, Delta...

Volové, KCD, GTA5, Assasini a další AAA jsou odpadky, jo? :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 23. 6. 2020 11:48

Nehrajete TLOU2 někdo? Jsem asi ve dvou třetinách, ale takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Vůbec nechápu, co mi vadí, ale tu hru nemám rád. Nejen, že ta dvojka není podle mých představ, ale zničila i příběh jedničky. Tak jen jestli to někdo vidí podobně :D Ty profi recenze zatím moc nechápu.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 6. 2020 12:59

"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků