Roleplaying a PvP ve World of Warcraft

World of Warcraft, EverQuest, Ultima Online...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod kuzmo 1. 1. 2006 22:19

ja by som sa chcel opytat ako vlastne PRESNE funguje to RP ?.... akurat co viem ze pri tvorbe charakteru treba vybrat "suitable" meno postavy...dalej si to nevime predstavit..
kuzmo
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 1. 1. 2006 22:41

Jde o to, ze se snažíš hrát roli svojí postavy. Mluvit tak, jak by asi mluvila ona, bavit se o věcech, které by mohla řešit, a ne třeba o novém filmu, škole... na tyto debaty jsou OOC (out of character) kanály. Někteří RP hráči si také vymýšlejí historii své postavy, její charakterové rysy, či například vady řeči, což jim pak usnadňuje hraní té které postavy.
Ve hře se to projevuje třeba takhle. Těžko se to popisuje, chce to vidět. Přirovnat by se to dalo ke hraní klasických pen-and-paper RPG (AD&D, Dračí doupě a další).

//edit: Podrobněji se RP rozebírá na oficiálních stránkách a fóru.
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuzmo 2. 1. 2006 17:21

diky moc :) tak ja to teda skusim :)
kuzmo
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kuzmo 19. 1. 2006 20:13

btw : Kujin (Troll Shaman - momentalne lvl 27) Defias Brotherhood (RPPVP)
kuzmo
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 19. 1. 2006 23:52

kuzmo > Pověděl bys mi, jak na DB funguje RP? Když jsem tam jednou na pár hodin vlezl (byl zavřenej Moonglade a chtěl jsem si něco vyzkoušet), po asi dvou hodinách jsem to vypnul, protože debaty v main channelu, která postava "pwns in pvp" se vymykaly jak roleplayingu, tak nějaké běžné debatě :/
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 22. 1. 2006 10:04

Ještě k těm RP serverům - opravdu tam všichni choděj pomalu a nikdo neběhá? To mi připadne dost přihlouplý, i když jinak se mi myšlenka RP líbí...
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 22. 1. 2006 14:30

Co jsem viděl, tak všichni běhají. Ale některé "šedesátky" se majestátně procházejí ve městech na svých epic mountech :).
(A při té příležitosti například ani trochu nezásáhli při raidu na Astranaar, i když jsme elfákům pěkně dávali. :))
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuzmo 22. 1. 2006 15:59

no co sa tyka RP debaty tak v main channeloch je to teda riadny bordel ... zazil som uz asi 20x konverzaciu typu Ja ta oznamim lebo ne RPujes ... alebo stale chce dakto dakoho nahlasit za daco....proste ludia maju v pazi (neivem preco potom lezu na RP server) .... ja osobne sa snazim Rpovat a ked sa v hre s dakym rozpravate tak je len rad ze moze RPovat na oplatku aj on... main chat channely su bordel.... co sa tyka behania tak presne ako povedal David ... behaju vsetci az na daktore 60tky :)
kuzmo
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 22. 1. 2006 16:05

Jinak proti běhání nic nemám, některým postavám v boji ani nic jiného nezbývá. Každopádně s RP je jeden problém. Blizz má plno řečí, jak jsou na RP přísná pravidla atd, ale vlastně žádná moc nejsou a myslím, že tam chybí efektivní dozor GM. Takže nikde není psané, jestli jsou veřejné channely RP nebo ne. Někteří jsou IC (in character) všude, ale spousta lidí bere veřejné channely jako OOC (out of character), takže je zaplňují svými WTB, WTS, LFG, pwn a podobnými hrůzami. Přijde mi to problematičtější u RPPVP serverů a obecně u aliance, ale to může být jen můj dojem. Základem je najít si RP guildu a pár dobrých hráčů a zážitek z hraní je výborný.
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xoddam 22. 1. 2006 23:05

RAIDA na astranaar?? hehe raid? raid je +5 ludi a na astranaar ste sli raid? naco ??A :D ale ako oka v poho aj ked je tam 3 a pol guarda s max lvlom 55 :) nj haluz ... osobne RP servery respektujem ... lebo viem ake to je ... proste nech kazdy najde co hlada ... preto rp mam rad ale osobne by som sa na to nedal ... ja som skor pvp charakter spojeny s aggresivitou a neformalnym spravanim. Priklad ... idem si po lese alik tam farmi pridem supnem ho 2-3 ranami hned /cry a canibalize a zozerem ho ... alebo nejaky nubik niekde beha (mam pravidlo ze na nubov nejdem. bez agresivneho alebo drzeho spravnia z ich strany), tak vyvolam miniona a stealthnem sa ... on ho buchne a to je prejav agresivity .. miniona odvolam a jemu dam SAP (45 sec je mimo a len kuka), dam /dance potom /laugh neskor /bye ,stealthnem a 1 ambushom zo zadu si ho dam ... to by mi na rp asi netolerovali ... dost sa nahanam aj za itemamy a PVP rankom ...a mam otazku, spojenia ako LFG WTB WTS WTT apod nie su na rp tolerovane?? peco? to musite cele vypisovat aby to bolo ok?? ....++..... Xoddam [Rogue60 PVP server DRAGONMAW PVP 9 rank]
Xoddam
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 23. 1. 2006 13:35

Raid na Astranaar - víš, ne každému jde o to mít hned lvl 60, rubali jsme se tam srovnatelně velké skupinky, lvly 19-31.

Tvoje pojetí PvP je důvod, proč na PvP (RPPvP) servery nechci. Gankovaní hráčů je fakt hrdinství...

Zkratky se na RP v channelech tolerují, ale osobně si myslím, že je to špatně a že by se IC mělo mluvit na RP serverech všude kromě /w, /p a /g (tam ať si lidi domluví, zda chtějí RP nebo ne, protože OOC řečma nikoho neobtěžují). Channely by měly být také IC a navíc by měl vzniknout General OOC Channel. Pak by byl zážitek s RP opravdu výborný. Konec konců trochu jsem to sepsal tady, ačkoli zatím bez reakce.

Jinak tvému stylu hry RP servery nevyhovují, tím jsem si jistý. Na druhou stranu WoW nabídne něco skoro všem, takže si každý můžeme hrát po svém :).
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xoddam 23. 1. 2006 16:24

davide ... ano myslim zes me pochopil .. ale prosim te nemyl si vyznam slova GANK ... gank je kazeni zabavy hry ostatnim .... napriklad kdybych Alianci kempil a zabijel 3 hodiny jednoho tipka ... to je gank ... jestli uvidim alika a je o 40 levelu min nez ja a nezautocim protoze si reknu ze na nuby neutocim je to z me strany dobry kok ... mel byc hse ridit pravidly PVP servru zabijel bych vsetko co bych uvidel .... ja je proste sundam pokud sou drzi, neodzdravi a pod .... a to neni GANK ridim se typem servru ... nekazim jim zabavu z hry, jestli by jim to ze je nekdo zabije zabavu kazilo meli jit na NORMAL server ... ale sou na PVP :)) , a muzu ti rict ze i kdyz ja byl jeste daaavno lvl 20 a 60 si se mnou spasovala tak ze mi dala sap a tancila kolem me .... vubec mi to nevadilo ... vedel sem ze umru .. vybral sem si to ... usmal sem se a pomyslel si ze az jednou budu lvl ze ho zlozim tak mu to taky vratim .... proste haluz :))

A myslim ze pokud nekoho nekempim 2 hodiny a jenom ho sundam tak to neni Gank, tak pls nepllest si pojmyy .... A co se tice ze to neni hrdinstvi zabijet nuby .... ne to neni to delam pac mezi HORDOU a ALIANCI je valka a tak se snazim jednim zabitim prodlouzit dou kdy na strane aliance vyrostou hraci ktery budou schopni vzdorovat .... Hrdinstvi je napriklad muj rank v PVP jestli se vyznas vis co znamena 9 RANK Centurion .....

xoddam
Xoddam
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 23. 1. 2006 16:37

Pohoda - nemyslel jsem to nijak zle, flamewar mě nebaví a zvláště ne na částečně mém fóru :D.
Ale malý dodatek: gank je útok na/zabití hráče pokud zrovna dělá něco jiného (obvykle bojuje s moby), takže se nemůže přinejmenším zpočátku efektivně bránit.

Jinak částečně souhlasím s tvým "vybral jsem si to, oni taky, takže o nic nejde". Částečně proto, že nějak starosvětsky věřím v PvP na čest a fér jednání. Obtěžuje mě například, když mě vyzývají na duel postavy, které ví, že je skrze rozdíl v lvlu prostě nedám - přijde mi to jako výsměch. Naopak z onoho raidu na Astranaar byl krásný konec - pár lidí od nás a pár lidí z Aliance se sešlo kousek od cesty, emotama si poděkovali, zatančili a šli po svých :).
Jinak v hodnostech se trochu vyznám, byť sám mám jen druhou (co bych taky nechtěl za čtyři bitvy ve WSG :)), takže tě nemám za lamičku číhající na nooby :).
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xoddam 23. 1. 2006 16:57

jasne :) pohoda .. :)) jinak gank zanmena presne "Ganker - Hráč ktorý na ostatných zaútočí len vtedy, ak vie že má obrovskú prevahu, či už v leveloch alebo v číslach." Ale celkove podle me vyznam slova ganker ve wow PVP hlupy vyznam .... proste vojna pokud je pro me cervenej a beha po neutralni zemy mel bych ho sundat :)) jinak jakou hrajes classu, rasu lvl a povolani? :)
Xoddam
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kuzmo 23. 1. 2006 17:11

no ja som za to aby bolo stale vsetko IC..... si pamatam ze par krat som zazil situaciu (ked som este len zacinal hrat a nevedel skratky) tak dakto napisal LFG WC .... a ja samozrejme IC sa pytam ze: "What?" a zas LFG WC ... no ja som ostal IC a pytal sa ako moja postava ze neviem o co ide...(ani ja som nevedel) .. bol som oznaceny za n00ba a ze si mam nastudovat skratyk..na to som sa opytal ze ake skratky a bol som na posmech...takze tak :) bolo jedno super video na nete volalo sa RPer and The Idiot....da sa to najst dakde na fore o wowe (oficialnom) ... tam je podobna situacia krasne zachytena
kuzmo
Killing Spree

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků