Kde ty casy jsou...

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod OCELOTR 5. 12. 2005 11:59

_DAVE_ píše:RE: Paar - Snad nechces srovnavat architekturu Intel80286 a Motorola 68000 ??? Takhle bychom se nikam nedostali. :D Jinak o Megadrive nepadlo ani slovo, rec byla o Amize a tam bylo daleko neme zvuku, hudby a horsi grafika (32barev tusim). Jinak srovnavam s 286-16MHz a SBpro.


No v době, kdy já měl AMIGU, tak tady byly XTčka se 4ma barvama. Jinak 32 barev na televizi vypadalo vždycky líp než 256 ve 320x200 na monitoru.
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OCELOTR 5. 12. 2005 12:03

_DAVE_ píše:RE: Ocelot - Souhlas, AMIGA byla nejlepsi herni nastroj do prichodu DOOMa a CD mechnik.. Potom sla do kytek neuveritlne rychle. Nikdo uz nebyl na 2D zvedavy.


Tak s timhle musim ač nerad souhlasit :cry:
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 5. 12. 2005 12:33

RE: Ja nevim co mate porad s tema televizema, vzdyt monitor ma obraz pevny jak sutr, kontrast uplne nekde jinde. Proste akorat odhali to co TV nedokaze. Ja mel tedy Amigu s monitorem, tu TV co jsme tenkrat meli by ta AMIGA asi opravdu nedala. :mrgreen: Jinak A500 mela opravdu velky naskok v druhe polovine osmdesatych let. Ale ja ji mel nekdy v 93-95 a tam uz to nebylo zas tak divoke, navic zacaly ubyvat hry.
PS: Jeste pridam kvalitni klasiku: Elvira2, to byla poradne temna parba. :wink:
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod timeforce 5. 12. 2005 12:39

Eso Rimmer--Tu konzoly na tom obrazku jsme mel taky akorat celou cernou barvu ty uz ji mas nakou vybledlou da se rict ze na ni jsem zacinal taky byl to rachot a nemela nahodou tahle konzole takove ty ovladace jak jsi drzel tu packu a behem par hodim ji treba urval omylem co jsi pamatuju tak ty ovladace opravdu vydrzeli jen par hodin nebo par dnu kamos mel to same za chvilku treba pri letadylkach to proste clovek urval asi jak byl do toho zazranej.)))
Nejvic me sere ze jsem tu konzoly pred par lety vyhodil ted by to pro me byl skvost moje zivotni chyba :/
timeforce
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chumbaba 5. 12. 2005 12:43

Já jsem Amigu nikdy neměl, ale fakt je, že v prvních barevnejch Excaliburech byly z amigáckejch her překrásný obrázky a ve mně je pořád takovej zvláštní, tajemnej pocit z her, jako Agony nebo Lionheart, který jsem nikdy nehrál, ale děsně jsem po nich kdysi nad obrázkama v Excaliburu toužil... ale moje cesta vedla jinudy - přes 286 s černobílým monitorem, přes Turtle Village a Chaosovy kobky, po písčitých stezkách na planetě Guardii, mlžnými lesy Midkemie, dál a dál vstříc budoucnosti PC hraní...

Nicméně i jako člověk Amigy příliš neznalý si myslím, že s Amigou se ze světa her ztratila určitá krása a výtvarný styl, který se pak už neobjevil ani na PC ani na konzolích... šlo právě o tu krásnou 2D grafiku, která se už nevrátila a je to škoda.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod timeforce 5. 12. 2005 12:51

A co FAMILY GAME mel jste tuhle konzolynekdo asi vsichni ne ?? .)

to uz byl narez ty hry jedna kazetka a na ni napsano 1 tisic nejnovejsich her pak to clovek pustil a zjistil ze tam je 10her a vsechny se opakujou to jsme trochu nepochopil proc do dneska .))
timeforce
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 5. 12. 2005 12:56

Stim jsem se taky kdysi setkal, divna "konzole".. :mrgreen:
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Paar 5. 12. 2005 13:52

na PC vyslo mnoho skvelych plosinovek, i kdyz ne tak graficky peknych jako na amize...

Crystal Caves
Obrázek

Secret Agent
Obrázek

Bio Menace
Obrázek

Monster Bash
Obrázek

Halloween Harry
Obrázek

Hocus Pocus
Obrázek

Cosmo
Obrázek

SAMOZREJME Duke Nukem
Obrázek

Duke Nukem II
Obrázek

Commander Keen I-III
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Commander Keen IV-VI + Keen Dreams (ID soft se vytahl)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zlati Apogee (nyni 3D Realms)... toto je jen maly vycet tech nejdulezitejsich plosinovek na PC... jak rikam, graficky horsi nez amiga, ale hratelnost minimalne na stejne urovni...
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Lister 5. 12. 2005 14:36

Jo jo, v těch dobách jsme na Amigách měli Turricana I a II nebo Shadow of the Beast ... :-) To byla paráda, když jsem měl půjčenou A500 s 1MB RAM na celý víkend a naši byli pryč, tak jsem si ji mohl zapojit na velkou telku v obýváku a pustit zvuk naplno... To bylo něco, tu geniální hudbu z Turricanů od Chrise Huelsbacka mám dodnes jako mp3 nacpanou v PSP. Ta úžasná atmosféra, kdy jsem poskakoval s vykvedlaným joystickem před obrazovkou zatímco Agnus hrála jak o život... Byl jsem tak mimo, že jsem zapomněl jít k babičce na oběd a ta chudák musela jít až k nám a podívat se, jestli se mi něco nestalo... Takovou atmosféru jsem u žádné PC hry té doby nezažil (tak mě napadá, že to spolu s prvním hraním Laser Squadu na ZX Spectru za pomoci návodu s FIFA byl asi nejsilnější a dodnes nepřekonaný herní zážitek mého života, i když DOOM na dobrém počítači byl fakt démonický)... snad to bylo tím, že PC kamarádi neměli zvukové karty... :-)
Ano, ano Ocelote LONG LIVE AMIGA !!! AMIGA FOREVER !!!
"Power never takes a back step - only in the face of more power." - Malcolm X
"IPSA SCIENTIA POTESTAS EST" - Sir Francis Bacon
"Forgive your enemies, but NEVER forget their names." - John. F. Kennedy
Mr.Lister
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Paar 5. 12. 2005 14:57

ja amigu nikdy nemel, ale jednou jsem na ni paril (pred dobou dooma apod.) Street Fighter II a to bylo neco. pamatuju se, ze se to hralo ciste z diskety a strasne trvalo, nez hra zacala... smrt = znovunahravani z diskety... ale bylo to omracujici.
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 5. 12. 2005 15:19

jj, u MK2 ktery byl na 4 diskety se kazdy bojovnik pred bojem nahraval, takze kdyz byli bojovnici kazdy na jednom disku, musel jsi menit 2 diskety jen z menu do souboje ktery trval treba 3-5 min, a pak vse znovu.
To nebylo nic proti adventuram ktere mely bezne 6-7disket.
Pokud se nepletu tak Beneth a steel sky byla na 12disku.. :mrgreen:
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OCELOTR 5. 12. 2005 16:33

Nejhorší měnička byla sice 4-disketová, ale ani dvanáctidiskový se jí nevbyrovnali - CONAN THE CIMMERIAN. Počítal jsem to, a než člověk přešel z mapy do bojového módu musel 25x (slovy dvacetpětkrát) vyměnit disketu. O to horší je, že CONAN byl fakt vynikající. Když jsem pak k AMIZE koupil hadr byl jsem z tý hry úplně u vytržení. Mimochodem můj brácha to dohrál i na těch disketách :D .

Obrázek

Obrázek

Grafika je myslim na rok 1990 parádní.
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 5. 12. 2005 16:49

RE: Kua ! Zase jsi me trumfnul, tuhle hru neznam, ale ten marias s disketama u tehle hry uz asi trochu prehnali. :wink:
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AlienX 5. 12. 2005 16:50

a kde je Dangerous Dave in Haunted House ..
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Eso Rimmer 5. 12. 2005 17:08

timeforce píše:Eso Rimmer--Tu konzoly na tom obrazku jsme mel taky akorat celou cernou barvu ty uz ji mas nakou vybledlou da se rict ze na ni jsem zacinal taky byl to rachot a nemela nahodou tahle konzole takove ty ovladace jak jsi drzel tu packu a behem par hodim ji treba urval omylem co jsi pamatuju tak ty ovladace opravdu vydrzeli jen par hodin nebo par dnu kamos mel to same za chvilku treba pri letadylkach to proste clovek urval asi jak byl do toho zazranej.)))
Nejvic me sere ze jsem tu konzoly pred par lety vyhodil ted by to pro me byl skvost moje zivotni chyba :/


Já měl taky tu černou od ťamanů. Ta na tom orázku je originál, který vyšel někdy okolo roku 1980, jenže k nám to dorazilo až jak se po převratu objevili burzy.
Měl jsem: kopie Atari 2600, Sega Mega Drive II, Sega Saturn, Sega Dreamcast, GP2X, Xbox 360
Blog s občasnými příspěvky a fotoalbem z JP http://my.opera.com/TomasKunert/blog/
Eso Rimmer
Killing Spree
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků