Hlucné PC

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod includes 8. 7. 2005 10:43

Mam P-4 3.0Ghz a u procesotru mám speciálni vetrák Artic Cooling,ale stejne,kdyz zapnu nejakou hru, PC zacne hrozne rvát a kdyz ji vypnu, tak je do 3.sec. tiché, nevíte co s tím ? Please
includes
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xgandalf 16. 7. 2005 21:48

A seš si jistej, že to je u procáku, není to náhodou spíš u grafiky? Ne nadarmo se o některých grafikách tvrdilo, že simulujou manželku (bohužel jenom v okamžiku, kdy luxuje - zatím se nikdo nechlubil, že by mu jeho novej Radeon uvařil, o tom, že by nosil krajkový prádýlko a lezl s někým do postele, ani nemluvě - i když jeden můj známej se mi chlubil, že spí s notebookem, takže kdo ví??? :D )
xgandalf
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shadee 16. 7. 2005 23:04

Mno, nejsem si jistej jestli za to může CPU (spíš bych to viděl na grafiku, jak již psal "xgandalf"), ale mě na ztišení CPU pomohlo udělat si tunel pro lepší proudění vzduchu k procesoru - ale nepočítej že to bude absolutně tiché, útlum hluku se pohybuje někde mezi 10 až 15% což není nic moc.
Shadee
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 17. 7. 2005 10:09

Co myslíte, že je tišší - 3 GB AMD nebo Intel? Plánuju upgrade... co byste mi doporučili na 3GB upgrade - desku, větráky, zdroj....?
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 17. 7. 2005 12:05

Hmm, dneska už je to jedno, od tý doby, co AMD vyřešilo problémy s teplotama (a to už je pěkně dávno) se tyhle dva procáky daj srovnat - asi z hlediska finance/výkon bych šel do AMD, ale proti gustu žádnej dišputát.
Co se hardwaru týče - rozhodně neprohloupíš, když se budeš držet osvědčených značek - ASUS, Abity taky nejsou špatný - typ ti neporadím, protože už v tom mám teď takovej chaos, že se vyplatí spolehnout na radu někoho, kdo se v tom pohybuje (ve slušným obchodě ti určitě poraděj). Větrák i zdroj značkový - zase nejlíp dát na radu prodejce, výše zmiňovanej Arctic Cooler je rozhodně kvalitní věcička. A v každám případě MB s PCI Express, ale to asi víš sám.. :D
xgandalf
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 17. 7. 2005 14:02

XGANDALF: Dík za radu!
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 18. 7. 2005 14:22

Puvodni problem se rozhodne tyka procesoru, P4 Prescott jsou neskutecne horke CPU. A pokud je PC nekde v koute pod stolem je problem. Urcite doporucuji pridavny ventilator na case a nejlepe air tunel k CPU. Hluk se potom snizi protoze se ochladi vnitrek skrine a vetraky se zpomali.
_DAVE_
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Návštěvník 18. 7. 2005 14:34

xgandalf píše:A seš si jistej, že to je u procáku, není to náhodou spíš u grafiky? Ne nadarmo se o některých grafikách tvrdilo, že simulujou manželku (bohužel jenom v okamžiku, kdy luxuje - zatím se nikdo nechlubil, že by mu jeho novej Radeon uvařil, o tom, že by nosil krajkový prádýlko a lezl s někým do postele, ani nemluvě - i když jeden můj známej se mi chlubil, že spí s notebookem, takže kdo ví??? :D )e/quote]


Je to procák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 18. 7. 2005 14:35

Jé, já se zapomněl přihlásit...tak jsem taky jednou Anonym..no..
includes
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 18. 7. 2005 14:36

_DAVE_ píše:Puvodni problem se rozhodne tyka procesoru, P4 Prescott jsou neskutecne horke CPU. A pokud je PC nekde v koute pod stolem je problem. Urcite doporucuji pridavny ventilator na case a nejlepe air tunel k CPU. Hluk se potom snizi protoze se ochladi vnitrek skrine a vetraky se zpomali.


Dík..zkusim..
includes
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maxa 20. 7. 2005 12:50

Zkus se podívat na server http://www.muziknet.cz/ Třeba něco najdeš.

Max
Maxa

Odeslat příspěvekod fukar 20. 7. 2005 15:07

:idea: Mám BARTONA 2500+/2800+ a topí poměrně dost,takže jsem skusil opravdu hodně různých možností chlazení mimo vodníka,a tak jsem měl v PC celkem až 8 větráků a 2 windtunely.Komp řval jak tryskáč při startu,ale chladilo to i s orig chladiči.V noci se u toho ale nedalo spát,takže jsem vyházel většinu větráků,dostal jsem chladič s headpipe na procák i na grafiku tak jsem je tam vrazil a na zadní stranu kompu jsem dal 12cm větrák s prachovým filtrem.Na hadry(3ks)jsem dal pasivní chladiče a v přední stěně kompu mám výfukové otvory,takže vzduch jde zezadu přes chladič procáku,hadry a ven.Moc se mi toto řešení osvědčilo.Hlučnost minimální,chlazení v poho,žádný prach uvnitř kompu.
Naposledy upravil fukar dne 22. 7. 2005 20:50, celkově upraveno 1
fukar
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 20. 7. 2005 16:37

Fukar: To zní zajímavě, mohl bys doporučit nějaké značky chladičů, případně parametry (otáčky, velikost větráku atd.)?
Dík!

PS: U mého počítače nešlo spát nikdy...
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod fukar 20. 7. 2005 18:08

Na procesoru:Thermaltake CL-P0071 SonicTower
Na grafice:AeroCool VM-101 - na VGA
Čipset:větší pasiv vlastní výroby(originál byl s větrákem)
Na hadrech:hliník žebra 12mm výška,černá,po celé délce HD,všechny v konstrukci z AL plechu tl.2mm(do originálu v bedně se vešly jen dva,takže jsem to zmastil celé znovu.
Zdroj:450W s větrákem 120mm
Větrák na zadku:120mm,PRIMECOOLER supersilent(není zrovna nejlepší)
Otáčky mám na max=něco kolem 1200
Filtr:dá se koupit za cca 60,-třeba v GES.
Paměti:nechladím,protože pokud kolem nich neproudí vzduch správným směrem,tak jsou i chladiče na prd.

Jinak samozřejmě všechny kabely tak aby nebránily proudění vzduchu,měniče pro zářivky a svítící dráty mám v nevyužité pozici 5a1/4.V záslepce jsou tři otvory D40mm s mřížkou od větráčků(původně tam byly 3 větráčky s regulací otáček).

V bedně díky věžím není moc místa.Je to tak tak u zdroje ale ten ofuk zezadu jim fakt svědčí.Grafiku ten pasiv taky uchladí v poho(9600PRO ATLANTIStrošku taktnutá).HD jsou maximálně na 32°C,procák při grabování videa na 45°C.
fukar
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fukar 20. 7. 2005 18:44

Jo a ještě nějaké maličkosti.Všechny spoje na bedně jsem objel silikonem.HD jsou přidělané přes proužek pěnové gumy(2x western 1x seagate).Všechny kablíky které se dotýkají bedny nebo něčeho jiného jsou opletené plastovým opletením a to je lípnuté tavkou k bedně.Tím jsem odstranil většinu vibrací a drnčení.

Ten filtr je dobrý hlavně kvůli mechanikám.Prach se do nich většinou dostane zezadu.Šachtu mají totiž většinou utěsněnou.Už jsem jich opravoval poměrně dost.Nejlepší čočky jsou v mechanikách od kuřáků.Prach je vůbec svině.Kámošovi sčoudnul zdroj od usazeného prachu 14 dní po skončení záruky.Přestal se mu točit zanešený větrák.Naštěstí u toho zrovna seděl a nějak zázračně to uhasil.Doporučuji aspoň jednou za půl roku udělat očistu vnitřku kompu.Nejlepší je kompresor.
fukar
First Blood
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků