Doom 1&2 vs Doom 3

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Martin Boček 19. 4. 2005 14:45

Já nevímm, ale... Taky vás Doom 3 zklamal? Já osobně od něj čekal návrat ke kořenům; staré Doomy byl prakticky jediné klasické FPS, které mě kdy bavily. Ale... Nějak se nestalo. A ta spousta tmy, stupidní přepínání baterka-zbraň-baterka a podobně... Inu, asi to už není pro mě:o(
redaktor magazínu Doupě.cz
Martin Boček
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Plh. 19. 4. 2005 16:17

[quote="Martin Boček";Já nevímm, ale... Taky vás Doom 3 zklamal? Já osobně od něj čekal návrat ke kořenům; staré Doomy byl prakticky jediné klasické FPS, které mě kdy bavily. Ale... Nějak se nestalo. A ta spousta tmy, stupidní přepínání baterka-zbraň-baterka a podobně... Inu, asi to už není pro mě:o(s/quote]
po tom co som dohral Half-Life 2 som sa pustil do Doom trojky a vidim ze to asi nebol dobry napad. V Doom 3 uz bolo vsetko horsie ako v HL2 :) Grafika, zvuky, priestorovy svet, pribeh a atd. Najprv ma D3 dost chytil strachom v tej ponurej tme, ale potom mi to uz zacalo liezt na nervy.. Asi tak tolko
Plh.
First Blood

Odeslat příspěvekod Martin Demiger 19. 4. 2005 16:25

Doom 3 byl naprosto skvely... nevim, co vsichni necakali - revoluci? Maximálně tak v rámci enginu, jinak mela hra jit presne ve slepejich puvodniho Dooma. Ja jsem dostal presne to, co jsem cekal a o to to prece jde :-)

A bez přepínání baterky už by to nebylo ono... to už by z toho byla jen ta "jednoduchá řež" a atmosféra by na tom určite byla o poznání hůř.

A peklo proste nemá konkurenci :-) Hodnotím maximálním počtem bodů :-D
Autor magazínu Doupě.cz
Martin Demiger
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tol 19. 4. 2005 17:37

Martin Demiger píše:Doom 3 byl naprosto skvely... nevim, co vsichni necakali - revoluci?


Revoluci možná ani ne, ale minimálně jsem čekal, že herní design bude držet krok s vývojem, který FPS mezitím prodělaly. Rozhodně jsem nečekal tenhle předpotopní herní koncept ve špičkové grafice. Zezačátku jsem si užíval toho strachu, který ta hra opravdu umí vyvolat...zezačátku. Ale pak mě to začalo nudit až jsem se nakonec nedokázal přinutit pokračovat- tahle hra mě tedy opravdu nechytla :?

Uvidíme, co na tom enginu v budoucnu dokážou jiná studia v rámci licencování :)
Tol
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milk (novy) 20. 4. 2005 08:32

presne tak Doom 3 byl tezkym zklamanim (pro me). Je jasne ze je dost lidi ktere bavi, ale ta hra proste zaspala dobu...vsadit jen na grafiku je ubohost a tvrdit ze to melo jit v slepejich puvodniho Doomu je obycejna traparna, ja chci pribeh i singlu jinak nema smysl singla uz dneska hrat... Kde to jsme aby se protivnik objevoval (doslova) naskriptovane kdyz se otocite zady k nejakemu mistu? A jak si mam uzit huste grafiky kdyz je porad tma:)?
milk (novy)
First Blood

Odeslat příspěvekod Nameless one 20. 4. 2005 13:15

Dohral nekdo z vas posledni kolo Dooma 2 bez cheatu? Me se to nikdy nepovedlo. Prosel sem celou hru xkrat, ale posledni level nikdy.
( o Y o )
Nameless one
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Martin Boček 20. 4. 2005 13:30

Mě osobně nikdy. Ale přítelkyně se před časem rozhodla, že toho Dooma 2 zkusí, když je to taková legenda... Bez cheatu to prošla na střední obtížnost celý sama (bez rady/pomoci) a sekla sem až v tom kole - ale jen protože si myslela, že musí vybít všechny potvory a ono se to ne a ne podařit :wink: Když sem jí řekl co a jak, měla to dohraný během 2 minut. Nechápačka :shock:
redaktor magazínu Doupě.cz
Martin Boček
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stereoid 20. 4. 2005 21:13

Mě se líbili Doomy všechny, někde mám DOOMa 2 na GBA na D3 nemám kompl ale hrál sem to a je to moc hezký, ale nevím jestli tam jde dělat i jiný věci, než řezat zombíky motorovkou...i když...o co vlastně jde? Když se to hezky udělá, tak to dokáže bejt zábavný. I když atmosféra nic moc. (Zlatej RE-remake)
Mariokart DS (fc): 463919-494129
Metroid Prime Hunters fc): 2491-7854-2487
icq: 323-427-182 rad si zahraju
stereoid
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rondo 25. 4. 2005 18:20

Ja si taky na Dooma 3 nejak nemuzu stezovat. Jak puvodni hra, tak datadisc me naprosto dostal a puvodni hru sem dohral 3x!!! a datac zatim ne e, ale jsem nekde v pulce. Musim priznat, ze Half-Life 2 sem jeste nemel sanci si zahrat (nemam na to moc casu), ale snad uz se k nemu dostanu, ale doom me naprosto uchvatil. Jak garfikou, zvukem tak atmosferou, kdyz jsem se stazenym zadkem prochazel Delta Labs.

Nadavate na baterku? Dyk kdyby tam bylo svetlo na pusce tak by to bylo na prt. Dejte se baterku na pravou mys a jste bez problemu. Nestala se mi ani jedna chvile, kdy bych nestacil prepnou zase na zbran. Ta baterka dodava hodne atmosfery do hry. Bez ni by to bylo jako Resident Evil bez Jill Valentine nebo Chrise Redfielda :)

Ve Far Cry byly predvedeny krasne exteriery, grafika, jezdeni ve voizdlech, ale nejak me to nechytlo tak jako Doom abych prosedel noci u pocitace a pak s cervenajma ocima sel do skoly nebo spis v lete do prace. To u me Doom dokazal.
ASUS A7N8X-X, Barton 2500+@3200+, 512 DDR, GeForce 3 Ti 200, SB Live!, mouse - Logitech MX510, repro Creative Inspire 4400 + HIFI Sony :), Win XP Pro - SP2

!!!Do not STEAL, Do not KILL, Do not LIE!!!
Rondo
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AlienX 25. 4. 2005 18:46

u doomu1+2 som sa bavil svetovo, najma na nightmare len s motorovkou .. i ked som sa daleko s nou nedostal :D
doom 3 je ma vobec nebavil ...
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Paar 30. 4. 2005 13:19

V dnesni dobe nejde udelat novy Doom takovy, aby se mohl rovnat starym dilum. Doom 1 a 2 jsou takovi diky staremu grafickemu havu, rohatym hlavam a rychle akci. Doom 3 sel hodne do pribehu a pomalou horrorovkou. Uplne neco jineho. Mozna kdyby z toho udelali styl Seriouse Sama a pridali rohate hlavy (Hell Knighty - ale ty origos)
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TDW 30. 4. 2005 14:31

U mě vyhrál Riddick. Je to geniální hra, dokonalý filmový zážitek. Half 2 je dobrá ale Riddick předvedl geniální inovace (bitky, škrcení, obrazovku bez HUDU, laser atd). Skvělá hra. Teprve když jsem ho dal já blb pryč uvědomil jsem si co jsem proved a za dva dny mazal pro další,novou kopii. I když pravda half i doom jsou delší ale zase - doom 3 se mi líbí, jediné co mi vadí jsou opakující se nepřátelé, to pak začne nudit, half je bezva ale až na tu fyziku nechápu co kolem něj dělají všichni takový humbuk. Prostě Riddick a Far cry - to jsou moji koně ! Jo a taky painkiller. Tři hry na které se tak trochu neprávem zapomělo a ony jsou přitom skvělé ! Ale holt světem letí half a doom, bohužel :I/
Z-1-C-25-6310-7650-6230
P-4 3GHz, 1GB RAM a SHT5200 - prostě impreza s motorem z trabanta :)
TDW
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 3. 5. 2005 08:12

No já musím uznat,že Doom3 mě zklamal na celé čáře.Jedničku a dvojku pařím v práci na odreagování(je až neskutečné na čem to jde rozjet).Těšil jsem se na návrat klasiky.První den mě to bavilo šíleně.Manželka na mě nesměla ani mluvit,druhý den jsem to pařil už jen v noci a do týdne jsem to odinstaloval.
Jediná opravdu sqelá věc,je ta baterka.To se fakt povedlo!
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 18. 5. 2005 06:34

Mě Doom 3 zase tak nezklamal,ale když vidím např. Far Cry(skvělou propracovanost džungle a vody) nebo Half Life 2, tak vidím, že Doom3 pokulhává za nimi.
includes
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 18. 5. 2005 07:34

Včera jsem si řekl,že ten Doom3 nemůže být tak špatný a zkusil jsem pokračovat.Zas nic moc.Asi se už nepřinutím.Přitom jedničku už běhám skoro poslepu na 100%.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků