Volby 2010 a politika všeobecně

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Logan007 9. 7. 2014 20:21

Po Tobě jdou gorily a berou výpalný, jo? Státní gorily?
RETRO!
Logan007
Unstoppable
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod boonno 9. 7. 2014 20:35

Sasakr píše:Ano, já jsem hlasoval tak, aby mi mý peníze nechali. A je mi to ***** platný, protože většina hlasovala pro to, aby mi je mohl stát brát. Takže se mě sice někdo zeptal, ale je mi to k ničemu. Tudíž jsem o ničem nerozhodl.


bohužel je tvůj názor menšinový. V demokracii to znamená, že se tedy na moci nebo podpoře moci nepodílíš.

Sasakr píše:Ani trochu? Co že?!?!?!?! (sorry, ale můj údiv je takový, že ho nelze vyjádřit běžnou interpunkcí). Stát nic neprodukuje, tudíž jedinou cestou, jak něco získá je, že to sebere těm, jež produkují. Všechno, co nám stát sebral právem silnějšího, není z morálního hlediska jeho, nýbrž naše.


ano podle mě ani trochu. Úloha státu není produkovat hodnoty, ale poskytovat občanům služby a ochranu.

Sasakr píše:Běž na náměstí, postav si tam reprák s mikrofonem a řekni tyhle dvě věty: "Holokaust nebyl" a "Serou mě cikáni". Budu ti do basy nosit časopisy ;-)


Tak za serou mě cikáni se ti nic nestane (za předpokladu, že tam nejsou právě ti cigoši;) nehledě na to, že snad ani není názor, ale pocit)
Popírání holokaustu svědčí spíš o debilitě a jestli by to mělo být trestné je myslím dobrá otázka do diskuse.

Sasakr píše:Ano, definovala mi "nějaké" meze. Jenže za prvé "NĚJAKÉ" (které se nemusí shodovat s tvými mezemi... jsou proto špatné?) a za druhé já se na celou výchovu můžu vykašlat, protože jsem unikátní jedinec s vlastním přístupem. Je to špatně? Každopádně pokud se tyto meze "mohou definovat" zákonem, tak to není nic jiného, než naprosto totalitní krok.


Každá společnost, která kdy na světě byla vyznávala nějaká pravidla. Bez vyjímky každá. A jestli se chceme dohadovat co je elementární slušnost, tak je možná každá diskuse marná. Ano umím si představit jak by se ti líbilo, kdyby třeba na pohřbu tvých rodičů někdo vyřvával jací to byli šmejdi a jak si zasloužili chcípnout. Tohle věř tomu nebo ne, může někomu ublížit.
Jinak víš co je totalita? Opatrně s termitologií

Sasakr píše:Musí se řídit zákonem (protože si to stát vynucuje i v takto absurdních případech) a po sto prvý tu opakuješ onu nikým nedefinovanou elementární slušnost, která je naprosto individuální a zaplať pánbůh nikým nevynucovaná. Ono se stačí podívat na to, co se považovalo za tu tvoji elementární slušnost před sto lety, před třiceti a dnes. Vyvíjí se to, a to logicky odchylkami, jako všechno.


ano snad první věc, na které se shodneme. Lidi a společnost se vyvíjí :-)

ps: hádám správně, že jsi příznivec svobodných?
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod N.Marko 9. 7. 2014 20:52

"Sasakr píše:
Ano, já jsem hlasoval tak, aby mi mý peníze nechali. A je mi to ***** platný, protože většina hlasovala pro to, aby mi je mohl stát brát. Takže se mě sice někdo zeptal, ale je mi to k ničemu. Tudíž jsem o ničem nerozhodl.


bohužel je tvůj názor menšinový. V demokracii to znamená, že se tedy na moci nebo podpoře moci nepodílíš. "

Ehm... já bych zase řekl, že naprosto drtivá většina hlasuje ve smyslu "moje prachy zůstanou mě" ;)
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 9. 7. 2014 22:14

boonno píše:Tak za serou mě cikáni se ti nic nestane (za předpokladu, že tam nejsou právě ti cigoši;) nehledě na to, že snad ani není názor, ale pocit)
Popírání holokaustu svědčí spíš o debilitě a jestli by to mělo být trestné je myslím dobrá otázka do diskuse.
Věta s holokaustem - na popírání holokaustu máme dokonce zákon (stačí zpochybňovat, začít počítat oběti a tak), věta s cikánama - hanobení rasy a národa. Přitom kdybys řekl, že tě serou blondýny nebo kuchařky, bylo by to v pořádku. Absurdní.

N.Marko píše:naprosto drtivá většina hlasuje ve smyslu "moje prachy zůstanou mě"
To asi těžko. Od socdemu přes ksč pod topku samý přerozdělovači. A lid si to zvolil.

boonno píše:Úloha státu není produkovat hodnoty, ale poskytovat občanům služby a ochranu.
Ochranu možná, ale služby? Ani náhodou.

boonno píše:Ano umím si představit jak by se ti líbilo, kdyby třeba na pohřbu tvých rodičů někdo vyřvával jací to byli šmejdi a jak si zasloužili chcípnout. Tohle věř tomu nebo ne, může někomu ublížit.
Asi bych jim rozbil držku. To by ovšem byla věc čistě mezi mnou a jimi, to nemá s nějakou slušností co dělat.

boonno píše:hádám správně, že jsi příznivec svobodných?
Milý Watsone, to nebylo tak těžké :-)
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pipin 11. 7. 2014 10:24

beat píše:
Kdyby se raději starali, aby lidé neumírali kvůli tomu, že sanitky vozí pacienty pozdě do nemocnic. Myslím, že to je pro náš národ mnohem podstatnější než nějací vojáčci s pastelkama v Afghánistánu.


Vím, že to s probíranou věcí vůbec nesouvisí, ale problém s pražskejma sanitkama je výrazně nafouknutá bublina a jde hlavně o píárko ředitele pražské RZP, kterého čekají nové senátní volby a rád by byl znovu senátorem...každopádně nevím o tom, že by kvůli tomu někdo umřel.
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 11. 7. 2014 16:52

Pipin: Je mi úplně jedno, jestli je to nafouknuté nebo není. Pacienta ve vážném stavu má prostě přijmout nejbližší nemocnice a tím to hasne. Každá další minuta může být kritická... A nejde o to, zda-li pacient zemřel, ale může mít pak dražší léčbu, náročnější léčbu, horší následky atd.

Platíme si zdravotní pojištění. Nesmí se stát, že člověka s krvácením do mozku přivezou do nemocnice po 70 minutách, přičemž sanitka je na místě do dvanácti minut.

Ať se stát stará o své lidi na svém území. To by IMHO měla být priorita státu. Jestli někde umře vojác ve válce... to mi přijde stejné, jako by někdo natočil reportáž o tom, že na místě kde pršelo je mokro.
Nic není dokonalé.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod boonno 11. 7. 2014 23:04

beat:No ale pokud v nemocnici není doktor, který se o pacienta postará, tak ho tam mají přijmout a nechat ležet až bude volnej? Oni to v těch nemocnicích nemají tak jednoduchý jak si možná někdo myslíte.

Ono s těma vojákama je to trochu přehnaný, ale je to daný tím, že naši vojáci neumírají na akcích zrovna často a společnost na to není zvyklá. No a hláška o dešti a suchu mi přijde hodně cynická.

jinak

Sasakr píše:Věta s holokaustem - na popírání holokaustu máme dokonce zákon (stačí zpochybňovat, začít počítat oběti a tak), věta s cikánama - hanobení rasy a národa. Přitom kdybys řekl, že tě serou blondýny nebo kuchařky, bylo by to v pořádku. Absurdní.


já vím, že máme ten zákon a je to trochu úlet. Už jenom proto, že zpochybňovat třeba počet obětí komismu, trestné není. To je naprosto absurdní. Ale s těma cigánama si myslím nemáš pravdu. Protože tohle není hanobení ničeho. Jo takhle hláška "cigáni jsou zlodějský svině" už by bylo horší, ale často jsou lidé, co něco podobnýho řekli, dokonce i soudem osvobozeni :-) takže i v té naší multi-kulti předposrané společnosti není tak hrozný. Na druhou stranu je fakt, že cigoš si může vyřvávat obvykle co chce a není většinou ani obviněn natož souzen.

Sasakr píše:Ochranu možná, ale služby? Ani náhodou.


i služby. Třeba školství :-) je toho mrak. To už se musíš snažit, abys z toho nic neviděl :-)

Sasakr píše:Asi bych jim rozbil držku. To by ovšem byla věc čistě mezi mnou a jimi, to nemá s nějakou slušností co dělat.


Takže dle tebe není neslušné tohle chování? Vtipné. Nehledě na to, že né každej může někomu rozbít držku.

Sasakr píše:Milý Watsone, to nebylo tak těžké :-)


chtěl jsem se jenom ujistit :-)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 12. 7. 2014 09:36

boonno píše:Takže dle tebe není neslušné tohle chování? Vtipné. Nehledě na to, že né každej může někomu rozbít držku.
Já tohle dělení prostě nemám rád. Slušné, neslušné. Dobré, zlé. Hezké, ošklivé. To jsou všechno strašně subjektivní věci. Přijde mi všeobecně jednodušší dělení na "sere mě" a "nesere mě". A tohle by mě sralo.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod N.Marko 12. 7. 2014 12:15

Sasakr píše:
boonno píše:Takže dle tebe není neslušné tohle chování? Vtipné. Nehledě na to, že né každej může někomu rozbít držku.
Já tohle dělení prostě nemám rád. Slušné, neslušné. Dobré, zlé. Hezké, ošklivé. To jsou všechno strašně subjektivní věci. Přijde mi všeobecně jednodušší dělení na "sere mě" a "nesere mě". A tohle by mě sralo.

Ještě bych přidal "můžu s tím něco dělat/nemůžu s tím dělat nic".
N.Marko
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 12. 7. 2014 13:26

Jo, to máš recht.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pipin 21. 7. 2014 11:35

beat píše:Pipin: Je mi úplně jedno, jestli je to nafouknuté nebo není. Pacienta ve vážném stavu má prostě přijmout nejbližší nemocnice a tím to hasne. Každá další minuta může být kritická... A nejde o to, zda-li pacient zemřel, ale může mít pak dražší léčbu, náročnější léčbu, horší následky atd.

Platíme si zdravotní pojištění. Nesmí se stát, že člověka s krvácením do mozku přivezou do nemocnice po 70 minutách, přičemž sanitka je na místě do dvanácti minut.


To je nesmysl. Dnešní péče je specializovaná a pacient musí jet tam, kde se o něj nejlépe postarají. S infarkty se jezdí na koronární jednotky, které nemá a nemůže mít každeá nemocnice. U krvácení do mozku je dobré mít v nemocnici neurochirurgii, protože některá krvácení se operují...čili kdyby to záchranka skládala v nejbližší nemocnici, může tím pacienta poškodit.

Ad druhý odstavec - četl jsi vůbec ten článek na Novinkách, nebo jsi skončil u nadpisu jako všichni diskutéři? Z článku je jasně patrné, že šlo o jinou situaci - záchranka toho pacienta na místě hodinu ošetřovala a pak ho velmi rychle umístila...

Citát z článku: „Tísňovou výzvu jsme přijali v 15.32, příjezd první posádky na místo události byl v 15.41 hodin. Po zajištění a zaléčení pacientky v 16.34 hodin byla po telefonickém avízu pacientka předána do VFN v 16.51 hodin,“ poskytla podrobný popis výjezdu mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Čili skoro mhodinu u ní byli a zajišŤovali ji na místě, s tím skončili v 16:34 a v 16:51, čili za čtvrt hodiny, už byla v nemocnici. To mi připadá jako skvělý čas!
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ertefol 21. 7. 2014 12:31

Naprosto souhlasím.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 23. 7. 2014 12:29

Já nesouhlasím...

Podle vás je tu vše skvělé a bezchybné, podle mě tomu tak není a je tu bordel vpodstatě u všeho. A když někdo umře? Náhoda...ale vše fungovalo špičkově.

"Dnešní péče" je co? Ona je nějaká jiná péče? Já myslel, že jde vždy "jen" o život.

Takže třeba když nás ve škole(a také v autoškole) učili první pomoc, říkali nám že je hlavní zastavit krvácení a je úplně jedno čím. Když budu mít špinavou košili, klidně špinavou košilí. A co mi říká zákon? Že NESMÍM použít "prošlý obvaz", jinak dostanu pokutu...
A stejné je to s tou péčí. Není lepší nějaká péče, než čekat na specialistu?

A jen tak mimochodem, nebývalo to tak, že měla každá nemocnice svoji pohotovost a když nebyl na místě specialista, byl "na drátě" s garantovanou dobu dojezdu? Ale ono je lepší "krvácení do mozku" patlat v sanitce, že? Protože ta je na to rozhodně více specializovaná než třeba ambulance, která by měla být v každé nemocnici...
Nic není dokonalé.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 23. 7. 2014 12:50

V sanitce se dělá základní stabilizace pacienta, aby neumřel při převozu - jak říkáš, lepší nějaká péče než žádná. A vnitřní krvácení ti prostě každý chirurg neudělá, specialista může být vytížený apod. - proto se po základním zákroku hledá specializované pracoviště s potřebnou výbavou, kde je ten specialista.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pipin 23. 7. 2014 14:01

beat píše:Já nesouhlasím...

Podle vás je tu vše skvělé a bezchybné, podle mě tomu tak není a je tu bordel vpodstatě u všeho. A když někdo umře? Náhoda...ale vše fungovalo špičkově.


Nikdo neřekl, že vše je skvělé a bezchybné, nepodsouvej.
A kdo umřel?

beat píše:"Dnešní péče" je co? Ona je nějaká jiná péče? Já myslel, že jde vždy "jen" o život.


Dnešní péče, míněno v porovnání s minulostí. Medicína se vyvíjí. Neurochirurgie jako samostatný obor vznikla až v druhé polovině dvacátého století. Totéž koronární jednotky. Specializovaná centra pro léčbu cévních mozkových příhod vznikají až v posledních letech.

beat píše: Není lepší nějaká péče, než čekat na specialistu?


Abychom nesměšovali hrušky s jablky. Tou specializovanou péčí mnení míněno to, že když někoho bolí břicho, nemůže ho vyšetřit normální internista, ale musí se čekat na gastroenterologa. To jistě ne. Jde o to, že řada akutních stavů se musí řešit na specializovaném pracovišti. Pokud má záchranka u pacienta v terénu podezření na infarkt, MUSÍ ho předat na koronární jednotku, protože jen tam mu mohou poskytnout "lege artis" péči. Pokud ho složí na běžné pohotovosti v nemocnici, která koronární jednotku nemá, poškozuje tím pacienta. V tomto případě rozhodně není "nějaká péče" lepší.

beat píše:A jen tak mimochodem, nebývalo to tak, že měla každá nemocnice svoji pohotovost a když nebyl na místě specialista, byl "na drátě" s garantovanou dobu dojezdu? Ale ono je lepší "krvácení do mozku" patlat v sanitce, že? Protože ta je na to rozhodně více specializovaná než třeba ambulance, která by měla být v každé nemocnici...


Pohotovosti v nemocnicích jsou - nevím, jestli opravdu úplně ve všech v celé ČR, ale ve valné většině, troufám si říct, ano. Specialista - viz výše, zálaží na tom, co si pod tím představuješ. Jedna věc je, když například na telefonu slouží endoskopista, který je volán k akutnímu krvácení ze zažívacího traktu. Jiná věc je, že nemocnice, která nemá kardiochirurgii, prostě nesmí operovat akutního kardiochirurgického pacienta. Kdyby se něco podělalo, příbuzní na nenocnici právem vysoudí kabát.
Krvácení do mozku v sanitce nikdo nepatlal, už to konečně pochop. Přečti si prosím ten článek. Nás tady nabádáš, abychom si dohledávali informace a sám na to prdíš. Z vyjádření záchranky vyplývá, že hodinu byli na místě z důvodu nestability zdravotního stavu pacienta, po stabilizaci teprve někam volali a pacient byl během čtvrthodiny v nemocnici.
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků