Proc si lidi kupuji hry?

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Kolik rocne utratite za hry?
<100 Kc 4 %  12%  [ 4 ]
<500 Kc 2 %  6%  [ 2 ]
<1000 Kc 2 %  6%  [ 2 ]
< 2000 Kc 2 %  6%  [ 2 ]
>2000 Kc 23 %  69%  [ 23 ]
Celkem hlasů : 33

Odeslat příspěvekod Pickun 22. 6. 2014 16:56

Cau,

zajima me proc si lidi kupuji hry. Ja uz hry vubec nehraju, hral jsem je tak do 15. A priznam se, ze jsem si v zivote (nebo spis rodice, protoze ja v ty dobe fatk penize nemel :-)) ) hru nekoupil. Vsechny hry, ktery jsem kdy mel byl vypaleny od kamaradu, nebo obcas z nejakyho casaku. Chci se zeptat proc si lidi v dnesni dobe internetu, kdyz si muzou vsechno stahnout, hry kupuji. Jednoduse proto, ze nechteji krast. Nebo je tisickova rocne nezabije? Nebo protoze, to ma nejake vyhody mit original verzi hry?

Zkusim zalozit anketu, udanou cenou. Kde hraci co si nic nekupuji, nebo kradou budou ve stejny skupine, aby se nebali hlasovat :-D
Pickun
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 6. 2014 17:02

Kopírování není krádež, takže stahování není až tak špatné. Pokud se ti něco líbí a používáš to, tak musíš dát nějak vědět. Třeba proto se běžně věci kupují. Pokud bys měl rád zpěvačku, která skvěle zpívá, také bys třeba mohl chodit na konzerty a kupovat její hudbu. Jinak třeba půjde dělat něco jiného.

Není to zase tak složité, ne? Ale jsme v ČR a tady to ještě nějakou dobu bude trvat, protože bylo zvykem mít všechno zadarmo.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SPY 22. 6. 2014 17:21

Pickun píše:Chci se zeptat proc si lidi v dnesni dobe internetu, kdyz si muzou vsechno stahnout, hry kupuji.


Premyslel jsi treba nad tim, proc hry vznikaji? Dokazal bys odhadnout kolik kvalitnich her by vzniklo, kdyby si je nikdo nekoupil?
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pickun 22. 6. 2014 17:51

No moc asi ne. Takze hry lidi kupoujou aby podporili praci vyrobce? Zadna vyhoda v tom vlastnit originalni hru neexistuje?
Pickun
First Blood
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flash789 22. 6. 2014 18:08

jasne ze existuje...mas k dispozici updaty, když nejake jsou /s ukradenou verzi se patch shani blbe/ pak tu je taky sberatelsky faktor, někdo sbira tacky od piva někdo hry, v dnesni době hry mají většinou nejake online funkce které s ukradenou verzi nefunguji /achievementy, leaderboardy atd/
A třeba u konzoli je provozovat kradene hry ještě limitovano tim ze vyzaduji upravit samotny pristroj, coz plno lidi nechce (prijdou o záruku a tak).U PC zase kradene hry dost často nefunguji jak mají, a když si chces zahrat nejakou hru na kterou se tesis tak je lepsi ji koupit nez se patlat s ruznymi cracky a pitomostma kolem toho.
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cru4l 22. 6. 2014 18:39

Pickun: Chvilku jsem tápal, jestli na tohle vůbec reagovat, ale nakonec jsem se rozhodl, že to chce trochu upřesnit. Podle toho rozpětí cen her, je zcela evidentní, že sis hru opravdu nikdy nekoupil.

"Takze hry lidi kupoujou aby podporili praci vyrobce? Zadna vyhoda v tom vlastnit originalni hru neexistuje?"

No... Zkus si pracovat a nedostat za to zaplaceno ;-) Proč si lidi v dnešní době rychlýho internetu hry kupují? Protože se na začínají zvykat na to, že tu není už komunizmus a není vše zadara, a že je třeba práci taky náležitě ocenit.
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 6. 2014 18:55

Pokud hru ukradneš, tak samozřejmě vše funguje, protože nikdo neví, že jsi tu fyzickou hru nezaplatil.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flash789 22. 6. 2014 19:07

No ja nevim, nemyslim ze hodne lidi kupuje original hry pro podporu výrobce, myslim ze vetsine lidi je výrobce srdecne jedno. A zrovna u her bych se moc komunismem neohanel (mozna v u jinych vyrobku), kradou se cim dal vic, prave diky rychlému netu.
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 22. 6. 2014 19:59

Cru4l píše:Protože se na začínají zvykat na to, že tu není už komunizmus a není vše zadara, a že je třeba práci taky náležitě ocenit.
No já teda nevím, ale moji rodiče mi za komunismu vždy vše kupovali :-) Nevím, že by se něco rozdávalo zdarma...

Naopak, dnes se krade. Hry, filmy, muzika....
Nic není dokonalé.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod .soul 22. 6. 2014 20:06

Já si hry začal kupovat mimo jiné proto, že mě pak baví víc. :-)
Navíc těch her už tolik nehraju, takže mě to tolik ani nestojí a hlavně mi nestojí za to se někde babrat s crackem.
Note 10+ Linx 8 PC PS3 PS4 PS Vita
.soul
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 22. 6. 2014 20:14

Když stojí pět her dolar, tak se mi fakt nevyplatí s**t se s nějakým crackem. Navíc hry typu L4D a další, kde MP je pomalu to nejdůležitější, je na nic mít černý.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davefull1 23. 6. 2014 06:27

Tu anketu máš nastavenou hodně nízko. Já sem třeba za hry na PS4 vloni utratil cca 4500kč a letos 7500kč a to ty nejlepši hry ješte teprve vyjdou. Jinak original hry kupuju už od dob PS1. A mam vystavenou sbírku her.
davefull1
First Blood

Odeslat příspěvekod holubek002 23. 6. 2014 11:46

flash789 píše:U PC zase kradene hry dost často nefunguji jak mají, a když si chces zahrat nejakou hru na kterou se tesis tak je lepsi ji koupit nez se patlat s ruznymi cracky a pitomostma kolem toho.

Ja nevim, kdy bych mel s cracklou nejaky problem. A naopak, kdyz se podivam, jake problemy maji nektere hry pri zacatku prodeju... Navic ty, jako zakaznik, abys pomalu u kazde hry vybiral odkud ji koupis, jestli ji predobjednas a jakou z desitek edic si vezmes, protoze kazdy obchod, kazdy zpusob nakupu a kazda edice ma jiny obsah (byt to jsou vetsinou nepodstatne blbosti). A pak vysolis dvojnasobek ceny zakladni hry za DLC. Ten, kdo si to stahne, dostane uplne vsechno za nic. Ted se na me sice sesypete, ale ja tim stahovani nijak neobhajuju, nenabadam k tomu nikoho, je to spatne, nemoralni, ale nebudu si hrat na svateho, protoze jsem jich nekolik stahnul (i koupil. Nebo stahnul a pak i koupil)
Ale pokud stoji hry par eur/dolaru, jako dneska, tak opravdu nema cenu se nad nejakym stahovanim rozmyslet. Dostanes plne opatchovanou hru, budes ji mit porad k dispozici a kdyz si ji budes chtit zahrat, tak jednim stiskem ji stahnes a druhym hrajes a o nic se nemusis starat. Stejne tak ti castou zustanou i ulozene pozice, muzes hrat MP, vyuzivat dalsi online obsah, mit dobry pocit, zes to neslohnul apod.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod N.Marko 23. 6. 2014 15:12

Anketa mě pobavila. "Kolik rocne utratite za hry? >2000".. oh well, to by bylo tak možná za leden/únor ;)
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flash789 23. 6. 2014 15:47

Jo to jo..svého casu to u me slo do desetitisicu:)
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků