Stránka 3662 z 3678

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2021 19:46
od Sasakr
Jo navíc je tam to kódování do videa, to je fakt. No to je nicméně jen o výpočetním výkonu, takže s dost silným počítačem to může znamenat lag blízký nule. Data, co jdou ke konzoli, je lag periferií (stejný jako na lokále) + lag internetu (u Mraka 0). Pak počítá konzole samotnou hru (stejný jako na lokále), pak tedy to kódování do videa (s jednoúčelovým a dost silným počítačem asi no problem) a cesta zpátky k tobě, což zase s dost dobrým internetem znamená 0 lag.

Mimochodem v tom článku, o kterým tu furt mluvíme, není ani slovo o tom, na jakým připojení to oni testovali.

Mraku, i můj mobil střední třídy umí natáčet 240 FPS video. Určitě máš taky nějaký takový. Nechceš to pro ***** zkusit změřit s tím tvým über netem? 1 snímek delay ve videu bude lehce přes 4 ms input lagu...

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2021 22:28
od tdjohn
Myslím, že by ses měl podívat, jak fungují sítě. Všechno posílání dat je na dlouho - velký lag. Máš tam síť a odchod/příchod na zařízení. Když obraz přijde, tak to zase musíš dekódovat. O nule se ti může akorát snít.

Takže teoreticky streaming smysl dává, pokud budeš renderovat dostatečně rychle. Reálně se vždy vyplatí krabice u tebe doma. To je realita :D

-- 18. 1. 2021 21:30 --

Pokud 39 ms dávalo PS4 u COD, tak prostě není žádný způsob, jak to za dobré peníze dělat.

Dnes jsme samozřejmě dál a 60 FPS je minulostí.

-- 18. 1. 2021 21:32 --

Sasakr píše:Mimochodem v tom článku, o kterým tu furt mluvíme, není ani slovo o tom, na jakým připojení to oni testovali.

Ano, podstatné je, že nenajdeš nefake test s dobrými čísly.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2021 00:33
od Mrak
Sasakr: Mi 9 umí slow-mo pár sekund 960fps, ale fakt jen pár sekund, úplně o ničem. A jinej režim, než 60 fps při jakémkoliv rozlišení až do 4k, tam nemám.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2021 02:01
od Sasakr
Nesmysl, já mám Mi9 SE a mám tam 1080p120 nebo 720p240. Těch 960 jak říkáš jen pár sekund.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2021 17:44
od holubek002
Není těch 960 fps u těch číňanů, narozdíl od třeba Samsungu nebo Sony, ještě stále fake? Vím, že to dopočítavali z 480 nebo snad i 240.

Jinak se nemá smysl přít o to, že u streamu bude ta odezva vždy větší. To je bez debat. I kdyby byly servery třeba v Něměcku a ty na východě ČR, tak jen samotný přenos zabere třeba 5 ms navíc. Rychlost světla neochčiješ. Dále různé switche, modemy, komprimace obrazu,... Prostě vždy to bude více než lokálně.
Druhá věc je, jak moc to lidem vadí. A tady si myslím, že je to většině casual hráču fuk a rozdíl nepoznají.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2021 18:02
od Mrak
Sasakr: Nejsem slepej a jiné možnosti prostě nemám
Screenshot_2021-01-19-16-59-44-671_com.android.camera.jpg

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2021 00:31
od Sasakr
Jeď doprava v tom menu nad spouští, dej více a tam je zpomalení. Alespoň u mě.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2021 18:08
od Mrak
Ano, to tam je. To je režim 960fps, natočí to cca 10s a to ještě debilním způsobem. Kousek normál a pak kousek zpomaleně.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2021 19:09
od Sasakr
Tak to asi ***** nějakou aktualizací. Já to tam mám. Zkus google.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2021 23:03
od Mrak
Žádnou aktualizací to *****, tahle funkce zůstala stejná od doby, co ten telefon je. :D Je to prostě dělaný na "efekt", ne na natáčení delších videí pro měření, jako chceme my.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2021 00:58
od Sasakr
No ale já mám odlehčenou verzi tvýho mobilu a tu možnost 240 FPS tam mám. A točí to ok.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2021 17:56
od Mrak
To nic neznamená. Občas bejvá v odlehčené a ve vlajkové něco jiného, co ten druhý nemá. Taky to nechápu.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2021 00:17
od tdjohn
Jak je to se Steamem. Když si koupím 10 let starou závodní hru, půjde tam nějak dostat gamepad? U nových bych se nebál, ale já je tenkrát hrál na volantu.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2021 12:56
od Sasakr
To přeci není o Steamu. Najdi si danou hru na PCgamingwiki a podívej se, jestli podporuje gamepad. 10 let stará hra na 99 % bude podporovat gamepad včetně vibrací, aniž bys ho musel mapovat. Potřeba mapovat bude dejme tomu u her starších než 2007, který podporují DirectInput namísto standardizovaného Xinputu (viz třeba nedávno hrané TDU).

Pokud by to byla nakrásně hra, co nepodporuje analogové ovládání (což je z 99% nepravděpodobné), můžeš si přes steam namapovat klávesnici na gamepad. Ale to bude tak nějak o prdu.

Re: Co zrovna teď děláte?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2021 22:25
od tdjohn
Super, díky. Jsou to všechno hry, které jsem hrál na volantu, takže nějaký analog tam bude.

Pořád přemýšlím, jak pořídit PC. Mám teď asi 5 počítačů staří 10 až 2 roky a nikde nejsou Windows. Na ten nejnovější je dát nemůžu, protože tam pracuju a není u něj monitor na hry. A teď nevím, jestli vyhrabat něco staršího a začít na tom. A nebo něco pořídit. Totiž stejně kvůli konzolím čas nemám, tak ty peníze budou špatně investované.

-- 1. 2. 2021 21:28 --

Jinak mám volné staré 4jádro od Intelu na 4 GHz a k tomu AMD 270X. To bych mohl oživit, má to i SSD. Jen si říkám, že ta práce bude stát víc než ten výsledek, protože to dávalo Forzu 6 Apex na cca 60, což jako moc nepomůže. Ale zase na takovýho staršího Grida...