od Elara 12. 4. 2014 15:22
Jo, tak musíte si ovědomit, že dát za pivo o dvě koruny víc je pro větinu obyvatel ČR nepředstavitelnej problém, proto se musí v pivovaru šetřit, jak se dá, jinak by neprodali.
Hodně piv prostě kleslo z dobrých nápopjů do úrovně nápojů lidových... jasně, když někdo vypije dvacet lahváčů denně, je to jedno, ale pro ně jsou ty patoky typu Bertold anebo Klasik. (marketová piva).
Ale proč tím ***** věci jako třeb gambrinus - pamatuju si jegho chuť z devadesátejch let, ještě jako dítě, co dostávalo ochutnatn od dědy,,, a dnes je to v podsdtatě jen voda, do který za studena nasypou trošku sladovýhio prachu.
Pro mě je lepší pivo černá hora anebo postřižínské, z těch levných březňák, staropramen a braník. Pk ještě radegast a pimus, to jsou levná piva, ale trošku lepší - nemaj v sobě tu ulpívající hořkost, jako třeba Zlatopramen a Krušovice kterýmu se vyhejbám jak můžu. Nejhorší jsou Svijany, první alkohol na světě, který jsem vylil bez dopití, protože se mi z něj zvedal žaludek... jo
Levným pivem myslím to, co se jen tak pije, třrba na chlastačkách, anebo jinde, kde je to defakto jedno. Lepší pivo je nachut anebo na oslavu - třeba ke grilování a podobně.
Příšerný jsou radlery, divím se, že je to prej v německu populární. Jedinej, kterej mi chutná, ale nekupuju si ho z vlastní vůle, je ten Pardál Bezový, ale jinak je to odporné - ovocný džus je sladký, pivo hořké... obojí zvlášt je dobré, ale míchat to? Tém jen zničité obě složky.
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr.
*Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.