Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod holubek002 23. 3. 2014 20:24

soul: V techto pripadech je vzdycky takoveto vysvetlovani na houby...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .soul 23. 3. 2014 22:32

Teď jsem si to přečet ještě jednou a myslim, že už to chápu.
Řekněme, že když má v jenom řádku jak jméno ve sloupci A, tak součet ve sloupci B, tak zkopírovat někam jinam hodnotu ve sloupci B.
Takže "někam jinam" napiš
=IF(AND(A1=ISTEXT; B1=ISNUMBER); B1; " ")
Note 10+ Linx 8 PC PS3 PS4 PS Vita
.soul
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 23. 3. 2014 23:42

Ja porad bral ten soucet rovnou jako cislo a ne jako slovo. Ale i kdyz jsem se nad tim znovu zamyslel ( :D ), tak to chapu jinak, nez ty. Ted to beru tak:
Dent | Soucet | 42
Pokud bude ve stejnem radku v A1 slovo Dent a v B1 slovo Soucet, tak chce cislo 42 zkopirovat treba do Listu 2, bunky T2 a to tak, ze v te bunce T2 bude pouze cislo. Zadny vzorec, zadny odkaz na jinou bunku, jenom to cislo.
Ale po trech dnech uz je to beztak jedno :-)
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 3. 2014 01:23

Není to jedno :-D

Ad =IF(AND(A1=ISTEXT; B1=ISNUMBER); B1; " ") Tohle mi přeci bude fungovat jen, když ty slova budou v těhlech umístěních, ne? Tedy A1 a B1. Oni ale můžou být kdekoliv.
Nepokradeš
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 24. 3. 2014 12:45

Mozna, ze kdyby jsi tady ten soubor dal (s vymyslenymi udaji treba), misto nejasneho vysvetlovani, tak uz by to mohl soul mit udelane (ja ne, me moznosti skoncily u Svyhledat :D )
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 3. 2014 13:19

Ctu si ten pozadavek asi tisickrat a stále ne uplne chapu, co presne potřebuje.. Lze využít vice podminek, v tom mam praxi, ale nejdriv musim pochopit. :D Třeba tohle je hezké..
Kód: Vybrat vše
=IF(AND(B2>0;C2>=B2/100*30;D2=1;(DATE(YEAR(A2);MONTH(A2);DAY(A2))-DATE(YEAR($A$50);MONTH($A$50);DAY($A$50))<=21));"Green";IF(AND(B2>0;C2>=B2/100*20;OR(D2=0;D2=1);(DATE(YEAR(A2);MONTH(A2);DAY(A2))-DATE(YEAR($A$50);MONTH($A$50);DAY($A$50))<=35));"orange";"red"))
Mrak
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ertefol 24. 3. 2014 13:49

Ježišmarjá, to už bych to radši psal jako dotaz v SQL :D
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 24. 3. 2014 13:58

Neco podobneho uz jsem taky musel spachat :-)
Kód: Vybrat vše
=KDYŽ((KDYŽ((NEBO(A14<0,05;B14=0;D14<0,05;E14=0;G14<0,05;H14=0))=NEPRAVDA;(C14*10^6)/((A14*10^3)*B14);0))>=1;1,1;KDYŽ((KDYŽ((NEBO(A14<0,05;B14=0;D14<0,05;E14=0;G14<0,05;H14=0))=NEPRAVDA;(C14*10^6)/((A14*10^3)*B14);0))<=0;-0,1;(KDYŽ((NEBO(A14<0,05;B14=0;D14<0,05;E14=0;G14<0,05;H14=0))=NEPRAVDA;(C14*10^6)/((A14*10^3)*B14);0))))
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 3. 2014 14:02

Si vem, že bylo šest ruznych podmínek a spojoval jsem je. :-) Ve vysledku jednoduche.. A to jsem to nedodelal, protoze nevim podstatu korelace a jak ji pak pouzit do vysledku. :nenapadne
Holubek: jo, mi to docela i bavilo. :D A kdyz vemu, ze tu zenske neumi udelat ani sčítání v excelu.. :D
Mrak
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 3. 2014 18:56

Tak takováhle tabulka nám chodí každý měsíc od operátora

Obrázek

A já potřebuju, aby poté, co tohle přijde, nějaký mechanismus uměl vzít telefonní číslo, jméno a hodnotu součtu a hodit mi to někam do jinýho souboru, na jinej list, prostě někam. Tam pak budou nastavený limity a když bude součet větší, nějak se to zbarví. Problém je ale v tom, že ta tabulka od opa není furt stejná, tzn. ty hodnoty nejsou vždy ve stejné buňce, ten počet řádků se mění.
Nepokradeš
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .soul 24. 3. 2014 20:29

To A1 a B1 byl jen priklad samozrejme, musis to poupravit podle potreby. Na jinej sheet to das tak, ze to napises na jinej sheet :-D a pak to jen protahnes podle poctu radku v tabulce. Vybarveni podle hodnoty vyresis pres conditional formatting -> greater than.
jinak automaticky i kdyz prijde pokazdy uplne jina tabulka bys musel resit pres makra a VBA, to uz je ale spis programovani..
.soul
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 3. 2014 21:34

Hm, toho jsem se přesně bál, že to bez maker nepůjde.
Nepokradeš
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mirdasl 25. 3. 2014 18:14

Škube vám taky video na YT než se načte prvních 3-5 vteřin?
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.

Mirek
mirdasl
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holubek002 29. 3. 2014 12:59

To takhle prosedite skoro cely patek nad prikladem, ktery stale nevychazi, jak by mel a kdyz nad tim sedite i v sobotu dopoledne, tak zjistite, ze dosazujete spatne cisla...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 3. 2014 19:51

ja som mal rovnaky cas presediet nad 41 stranovym protokolom z danovej kontroly na zistenie opravnenosti naroku na vratenie nadmerneho odpoctu DPH alebo jeho casti, ku ktoremu idem pisat vyjadrenie, ale namiesto toho som isiel radsej k babke stiepat drevo na pol dna :mrgreen: no ale teraz ma to uz nemine :-(
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1
Avatarkill 2008
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků