Gravity
Naprostá nádhera! Z nějakého důvodu mi je Sandra Bullock už léta sympatická (byť jsem měl tu "čest" ji vidět v několika vyloženě slabých kouscích) a i když nám holka nemládne, tak jí to stále zatraceně sekne (ten její sestřih nakrátko v Gravity fakt žeru) a když chce a má dobrý scénář, tak umí zahrát, že ji to člověk zbaští i s navijákem, rybářem, loďkou na které rybář seděl a kusem pobřeží k tomu. Gravity je sci-fi, které vlastně ani tak moc sci-fi není, jen se odehrává na místě, které není moc obvyklé. Rozhodně ne v žánru akčních, nebo reálně katastrofických filmů. Drama o dvou lidech, jež se posléze smrskne na jednoho, důraz na snahu o přežití, extrémně nepřátelské prostředí, organicky (i když v tomto filmu to je tak trochu protimluv) skloubené s uchvacujícím vizuálem a perfektní hudbou. Vše naprosto precizně provedené. Pro mne jeden z těch opravdu doporučení hodných kousků. Zásadní věc roku.
Btw: Hrozně by mě zajímalo, jak by ten film vyzněl, kdyby v něm nebyla vůbec žádná hudba a natočené to bylo z vlastních očí. Asi by to mělo fakt koule

Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short