od holubek002 2. 10. 2011 14:41
Big Lebowski - S tímto filmem je to u mě složité. Když jsem to viděl poprvé, odbyl jsem to dvěma nebo třema hvězdama s tím, že nechápu, co na tom ostatní vidí. Jenže s každým dalším shlédnutím se mi to líbilo víc a víc a teď patří Big Lebowski mezi mé nejoblíbenější filmy. Únos, nihilisti, pacifisti, fašisti, bílý rus (už to vážně musím někdy ochutnat), Jesus, Vietnam, Bob Dylan, bowling a uprostřed toho všeho pohodář Dude (nebo také Duder, his Dudeness či El Duderino), který chce jenom náhradu za svůj pochcaný koberec. Tohle všechno dohromady nějakým zvláštním způsobem skvělě funguje… Jo a samozřejmě vynikající herci, soundtrack, scénař a tak. Prostě kdo neviděl, jakoby nežil. 5/5
Tucker & Dale vs. Zlo - Jak horory zrovna dvakrát nemusím, tak tenhle snímek, který si bere na paškál všechny ty vyvražďovačky, mě zaujal už svým prvním trailerem. A jak že dopadl film samotný? Rozhodně nezklamal, protože jsem se po celou dobu bavil královsky a několikrát se i od srdce zasmál. Tucker s Dalem jsou holt neuvěřitelní smolaři a nechtěl bych se octnout v jejich kůži. Pouze škoda, že většina vtipných scén je již obsažena ve zmíněném traileru a že druhá půlka filmu už znatelně ztrácí dech. Výjimečně zde musím zmínit i dabing. Z toho málo, co jsem měl to „štěstí“ slyšet, usuzuji, že je dost hrozný a doporučuji se mu raději vyhnout. 4/5
To je frajer...
The hammer is my penis. - Captain Hammer