Chumbaba píše:Od některých her hodně čekám a pak jsem zklamaný - viz Zaklínač 2. Naopak od ME3 jsem nečekal nic a byl jsem příjemně překvapen. A BTW, Zaklínač 2 má podle mě určitě mnohem horší konec, než ME3 a nevšiml jsem si, že by se psaly petice. Bioware by měli mít koule a stát si za koncem, který udělali, ale - jde jim hlavně o to, zalíbit se a dobře prodávat.
Tady je
zásadní rozdíl - konec Mass Effectu 3 měl být opravdu
KONEC, který příběh kompletně zakončí, zatímco konec druhého Zaklínače není konec v pravém slova smyslu, ale jen jakoby závěr jedné kapitoly na kterou hned navazuje další (na kterou si ale ještě tak 2 roky počkáme).
Pouze připravuje půdu pro děj (závěrečného?) třetího dílu -
** SPOILER **stanoví v jakém stavu se nachází severní království (ovlivněno našimi rozhodnutími ve 2. a částečně i 3.kapitole), vysvětlí pozadí královražd z konce prvního a průběhu druhého dílu, obnoví Geraltovi většinu ztracené paměti a končí prakticky pouze počátkem toho hlavního děje - nové invaze Nilfgaardu na sever (právě přebrodil Jarugu a dobývá první města a opevnění) a osvobození Yennefer. ** KONEC SPOILERU **Zaklínač 2 rozhodně nemá horší konec než ME3. Naopak jde o velmi dobrý "most" k závěrečné kapitole, který ještě o něco vylepšili (vysvětlili pár drobností a ukázali probíhající invazi) v Rozšířené edici, takže nyní mu již nejde prakticky nic vytknout.
ME3 je naopak podle mě učebnicový příklad zpackaného konce..nazývejte si to třeba uměleckým záměrem, pro mě jde o zpackaninu a zklamání, které mi zkazilo chuť na znovurozehrání série (a to jsem každý z předchozích dílů hodněkrát dohrál a bavil se) - i když to samozřejmě ještě to letní DLC možná napraví. Uvidíme.
Průběh hry dobrý (i když jsem nepochopil proč v některých věcech udělali krok zpátky a jiné zase odflákli..zase jakoby někam spěchali), bavil jsem se, konec mě ale akorát tak naštval.