od USER47 28. 6. 2010 15:45
Ta AI je fakt příšerná. A neuvěřitelně mě sere ten pohyb, kdy se neustále zasekávám o každej klacík na cestě, schody dávám tak na tři pokusy a podobně. Navíc je to na můj vkus strašně arkádový a lineární. Čekal jsem spíš nějakou pořádnou stealth akci s náznakem volnosti, hledáním správný pozice na výstřel, sledovačkama, průzkumem atd., ne obyčejnou akční koridorovku, která se od konkurence liší jen větším důrazem na použití sniperky ve zcela klasicky pojatých přestřelkách.
btw: Ta mise s obranou za kulometem je veskrze nějaká buglá. Vypadá to, že hra vůbec nepočítá s tím, že by člověk ve vesnici nespustil poplach. Já prošel vesnicí jako duch, došel jsem neviděn až k rádiu a když jsem ho použil, moje postava do něj začala řvát něco ve smyslu "potřebuju rychle vyzvednout, je to tu divoký bla bla bla...". Po tomhle hysteráku jsem opět zcela neviděn opustil vesnici a v tom poli, kde má člověk nejspíš zběsile utíkat před nepřátelskou palbou, mi najednou začalo samo od sebe ubývat zdraví, přestože o mě vůbec nikdo nevěděl...až když jsem se dostal na ten kopec, tak se na mě začaly hrnout vlny nepřátel z vesnice (ačkoli zcela bez důvodu). Jinak jsem to vystřílel na první pokus, bylo to velice triviální. Nechápu, že to někomu mohlo dělat jakejkoli problém.
Teď jsem narazil na další otravnej nedodělek. Jak utíkáte v takový tý noční misi s plánama jadernýho čehosi (ta mise byla i v demu), tak tu část, kde musíte uplavat nepřátelům, jsem dělal asi desetkrát. Skočil jsem do vody se stovkou životů, ale pokaždý mě nepřátelé zabili, než jsem doplaval k tomu ostrůvku. Nedalo se to naprosto ovlivnit, nepřátelé nešli zabít ani před skokem do vody, ani z vody, prostě to byla hra na štěstí. Fakt úžasná ukázka debilního designu. Je zvláštní, že v demu jsem to dal na první pokus.
Příběh je taky nějakej dementní. Ono to působí, jako by někdo napsal příběh pro trojnásobnou dýlku hry, ale kvůli rozpočtu se náhodná třetina misí vyškrtla, takže to vypadá hrozně zmatečně, nesouvisle a vůbec nic nenutí člověka ten příběh sledovat. Většinou hráč ani moc netuší, co má vlastně dělat a proč, prostě jde od jednoho CoDlike ukazatele úkolu k druhému a cestou kosí retardovaný panáčky. Nebylo tu žádný uvedení do děje, představení postav, prostě nic. Vůbec netuším, kde se to odehrává, proč je hlavní záporák hlavním záporákem, kdo to vůbec je, proč ho mám zabít...
btw: Je vtipný, jak se autoři ani nesnaží skrývat inspiraci v MW. Úplně stejně pojatej tutorial, secrety v podobě laptopů, téměř totožný HUD, čištění ropnejch plošin, bullettimový čištění místností atd. Hlavně v těch čistě akčních částech ale budgetovost titulu opravdu vystrkuje růžky a tím spíš to bije do očí, když se snaží stylizovat do nejnadupanější pecky žánru.
Glory to the flesh. Glory to the mass.