Já zase jako PC hráč musím říct, že se o tuto platformu nebojím, protože naopak (vidím to ve svém okolí a nejen tam) přibývá kupujících hráčů.
Samozřejmě musím přiznat, že v době, kdy jsem chodil do školy, tak jsem měl 90% her upirátěných (originálky jsem měl prakticky jen na narozky, k Vánocům apod. .. za peníze z brigád jsem si kupoval HW, ne SW) .. v současné době mám ale 99% originálek (dokoupených i zpětně - hry, které mě bavily) a to 1% jsou prakticky jen hry, které nemají demoverze a tak si je nejdříve "vyzkouším". Ale to dělám výjimečně.
Stejně se nakazila i spousta mých přátel a známých, kteří by dřív za hru neutratili ani korunu - ale v té době jsme byli všichni děcka, dnes už to bereme jinak.
Navíc společnosti jako Steam, Gog apod. se musí jen pousmát nad neustálými předpovědmi konzolistů, že PC jako herní platforma upadá atd., když jim naopak tržby rok od roku rostou a stejně tak roste i množství nakoupených her

.
Já osobně mám nakoupeno (pro PC) něco mezi 200-300 hrami a každý rok jich přinejmenším 10-20 nakoupím. Většinu už ale v digitální podobě, krabicovky už nakupuju jedině v případě nějakých mega akcí v kamenných obchodech a nebo Sběratelských edicí (ale CE maximálně tak 1x za rok).
P.S.:
pár faktů
1. Statistiky dokazují, že zatímco tržby z prodejů her na PC (v posledních 5 letech) rok od roků stoupají, tak na konzolích naopak jdou dolů.
2. nová generace konzolí jsou prakticky jen převlečené PC
3. PC hráčů je zhruba 2-3x tolik co konzolových, tedy více než dostatečná základna
Takže ne, o PC se opravdu nebojím a ačkoliv možná v dohledné době (2 roky) pořídím jednu z konzolí jako takovou "bokovku" (spíš ale pro různé akce s přáteli a jako multimediální centrum), tak PC u mě zůstane pořád hlavní herní platforma.