Rocksmith

Microsoft Flight Simulator, IL 2 Sturmovik, Combat Fly Simulator...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 28. 11. 2012 22:17

Se koukni na playlist. Ja zatim jedu porad asi jednom 4 pisnicky a postupne nabiram na obtiznosti. Ale mne hodne motivuje ten pocit, kdyz to nezprasim. Ze se treba uz nedivam na obrazovku a podobne.

Co mne ale hodne sere tak je to, ze kdyz probudim PC ze spanku (jakoze ja PC nevypinam, jenom ho hibernuju) a zapnu RS, tak mi po prvni zahrane note hra spadne do Windowsu... Pokazde kdyz chci hrat tak musim restartovat PC, takze mne to celkem odrazuje. :(
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 28. 11. 2012 22:18

Mně odradila nutnost koupit kytaru... :D
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mtmccox2 28. 11. 2012 22:22

Škoda, že dneska už nefrčí demoverze, i když demo kabel by asi moc nešel :D
Já mám i USB zvukovku v kytarovém multiefektu, takže kdyby si to rozumělo s jinými ovladači než jenom těmi svými, tak by mohli srazit cenu pěkně dolů. Zkusím se asi poptat jestli některý známý nevlastní a nepučí..

-- 28. 11. 2012 22:23 --

Lo!Zza: Obyč spánek nebo hibernace?
To první by mi nevadilo, to druhé těžce, protože už jsem se naučil PC nevypínat.
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 28. 11. 2012 22:39

Spanek.

Btw dela to nekomu taky, nebo jenom mne?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karel Kališ 28. 11. 2012 22:43

mtmccox2 píše:Škoda, že dneska už nefrčí demoverze, i když demo kabel by asi moc nešel :D
Já mám i USB zvukovku v kytarovém multiefektu, takže kdyby si to rozumělo s jinými ovladači než jenom těmi svými, tak by mohli srazit cenu pěkně dolů. Zkusím se asi poptat jestli některý známý nevlastní a nepučí.


Rocksmith má na Steamu demoverzi, ovšem bez kabelu je asi k ničemu.
Karel Kališ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mtmccox2 28. 11. 2012 22:46

Aha, tak to díky za info. A to teda je myšleno tak, že si koupím kabel a zkusím demo?
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 29. 11. 2012 11:22

No. A pak si koupis hru a dostanes k ni druhej kabel zdarma. :D
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slash_luke 23. 10. 2013 17:04

V pátek nám vychází Rocksmith 2014! :)

V USA jej už hrají a první dojmy jsou z 99% kladné (to 1% má technické potíže různého druhu). Většina názorů je zatím až podezřele nadšených a nejvíc hráči chválí nový session mód, který prý sám o sobě stojí za cenu celé hry.

Kdo neví, tak v session mód si můžete nastavit virtuální kapelu (buď podle jednoho z mnoha sub-žánrů a nebo si složit vlastní - k dispozici je několik desítek, tuším že až 70, nástrojů!), která vám hraje doprovod a přizpůsobuje se vaší hře.
Hlavním cílem tohoto modu je vás naučit improvizovat, různé stupnice atd. Jsou tam i myslím nějaké "mise", které můžete plnit a posouvat se v improvizaci postupně dál.

Jinak je celá hra prý přehlednější, plynulejší, přibyla spusta nových funkcí (můžete si např. navolit playlist písniček a ty pak v řadě za sebou hrát, bez toho, abyste museli sahat na klávesnici, skákat do různých menu a spouštět je jednotlivě), mini-hry jsou promakanější a mají větší výukovou hodnotu.
Atd., je toho spousta.

Já si R2014 pořídím asi někdy příští týden (je pro mě zbytečné kupovat ho v pátek, když mi ten den dorazí nový Batman, kterého musím nejdřív dohrát :D ), tak pak poreferuju, jestli amíci nekecají :)


Jo a mimochodem - do R2014 půjdou převést i songy z Rocksmith, má to ale velké ALE.
Zakoupené DLC pro Rocksmith by měly fungovat bezplatně i v R2014, ALE ty základní z Rocksmith do R2014 převedete jen pomocí Transfer Tool, který si musíte zakoupit (a samozřejmě vlastnit zároveň původní Rocksmith)..v USA Steamu stojí 9,99 dolarů a hádám, že pro Evropu bude za 9,99 euro :-/ (jejich oblíbený převodní kurz)
Důvodem jsou prý autorská práva

-- 23. 10. 2013 18:06 --

Session mód:


Session mód v akci:


-- 23. 10. 2013 18:12 --

Super recenze od IGN:


9/10
jediný mínus - není tam žádný ingame recording, což mě taky trochu mrzí, ale to jde samozřejmě obejít
Slash_luke
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slash_luke 1. 11. 2013 08:57

Včera večer jsem R2014 zběžně vyzkoušel (neměl jsem moc času) a spokojenost :)

Zatím jsem vyzkoušel několik "her/cvičebních pomůcek" z Guitarcade, které opravdu oproti těm z R1 výrazně pokročily :) . Z těch, co jsem hrál, mě zatím nejvíce zaujala hra na cvičení stupnic - Scale Warriors


Pak jsem si ještě pro osvěžení zahrál jednu z her z původního Rocksmith (import tedy proběhl v pořádku, akorát jsem teda musel za konverzi zaplatit těch 10 euro, ale když to přepočtu na jednotlivé songy, tak je cena ok) a na víc mi nevyšel čas.

Rozhodně musím pochválit nové menu, které je mnohem uživatelsky příjemnější než ta zrůdnost v prvním dílu - i když stále by asi bylo co zlepšovat.
Moc mě potěšily možnosti řazení songů (podle názvu, obtížnosti, ladění, roku, doporučené atd.) a nový riff repeater, kdykoliv přístupný během hraní, je taktéž hodně velký skok kupředu (ten v Rocksmith nebyl zrovna user-friendly).

Snad se k R2014 dostanu ještě dnes večer, jinak pak k němu sednu/stoupnu ještě o víkendu a dám případně vědět, co dalšího mě potěšilo a nebo naopak zklamalo :)
Slash_luke
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 1. 11. 2013 11:36

Mně to včera zaujalo (prvně jsem si myslel že jde o nějaký mixážní prográmek ve stylu GarageBandu) ale po přečtení recenze na games jsem pochopil že jde o simulátor hraní na opravdickou elektrickou kytaru. Problém je že žádnou nemám... Ani nevím jakou koupit. Sice jsem to viděl i s kytarou ale za pět tisíc, to za to nedám...
PoliceCollector
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slash_luke 1. 11. 2013 13:50

No pokud to myslíš vážně, tak počítej s minimálně 2.500 Kč za nějakou jakž takž použitelnou začátečnickou kytaru (myslím nebazarovou).
Např. Squier Stratocaster by asi byla vhodná začátečnická kytara - konkrétně v univerzálnějším osazení H/S/S (humbucker, dvou-cívkový snímač u kobylky) http://www.audiotek.cz/product-39336-sq ... k-rosewood

Jinak pokud pro tebe znamená 5 tisíc za kytaru + R2014 moc, tak nic moc lepšího za cenu do 3 tisíc (aby se to teda moc nepřiblížilo k těm 5 tisícům) asi neseženeš - jedině případně v bazaru.

Celkem obstojná je prý i tato: http://kytary.cz/washburn-rx10-mb/HN113829/ , ale osobní zkušenost s ní nemám (na netu ale píšou, že to jednozvratné tremolo dost výrazně tuto konkrétní kytaru rozlaďuje, takže v případě, že by sis ji pořídil, tak páku tremola raději odšroubuj - v Rocksmith se bez něj stejně obejdeš)
Slash_luke
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 1. 11. 2013 16:18

Já to chci jen na tu hru, takže mi stačí něco normálního, levnýho.
PoliceCollector
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mican 1. 11. 2013 17:47

Hehe, toho Washburna mám, jenom jiný barvě a koupil jsem to v nějakém setu i s ladičkou a kombem. Hrát na to neumím, ale vypadá docela neošizeně - na RB bude dobrá až dost.
Hyena rulez!
Mican
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 2. 11. 2013 14:54

Ja is predevcirem koupil tuhle Ibanezku http://www.audiotek.cz/product-52556-ib ... parent-red

Moje stara kytara holt uz nevydrzela a pri vydani RS2014 jsem chytl druhou mizu. Ale jeste ho kupovat nebudu, protoze se chci nejdriv procvicovat v RS.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slash_luke 3. 11. 2013 11:03

Lo!Zza: zdá se, že sis vybral dobře :) , osobní zkušenost nemám, ale na netu je spousta kladných recenzí :)

Jinak já mám zatím s R2014 odehráno něco málo přes 4 hoďky (podle Steamu 4.2h) a zatím mám prakticky pouze kladné pocity :) .
Zrovna jsem dohrál a dávám si pauzu, protože kvůli trochu delší přestávce (cca 2 měsíce :( ) v hraní, mi zase změkly bříška prstů a hrát by se mělo přestat, když to začne bolet :D (nechat prsty odpočinout a později zase pokračovat, až zase ztvrdne kůže, tak to bude ok).

Zatím cvičím jednoduché songy, projíždím lekce a semtam dám něco z Guitarcade (dobrá je akordová střílečka ve vesmíru :) ). Co se lekcí týče, tak mám problém s bending lekcí, kde mi to prostě v jedné z tréninkových písniček nebere jeden z bendů a když jsem ten úsek už opakoval asi po 12., tak jsem se na tuhle lekci vykašlal - dle diskuzních fór nejsem zdaleka jediný, kdo má problém s bendingem v R2014, takže si z toho zatím vlasy trhat nebudu a pojedu jiné lekce :)

Co se těch songů týče, tak jsem začal svou oblíbenou, extrémně jednoduchou Next Girl (Black Keys) naimportovanou z prvního Rocksmith - samozřejmě zde nenastal žádný problém :) . Zaznamenal jsem možná jednu-dvě drobné úpravy tablatury, proti verzi z R1, jinak je totožná.

Pak jsem vyzkoušel Blitzkrieg Pop od Ramones, která je pro začátečníky snad ještě lepší než Next Girl a dá se prakticky hned hrát na 100% obtížnost (při prvním zahrání hodnocení přes 90%)..opakuje se tam jen pár akordů, ale jinak je to sranda :)

No a teď intenzivně, za pomocí skvělého Riff repeateru, cvičím R U Mine od Arctic Monkeys, která je těžší, než by se na první poslech mohlo zdát :D .

Nejdřív jsem si ji párkrát zahrál od nejlehčí obtížnosti a nechal postupně levelovat, ale teď cvičím následujícím stylem:
V Guitar Repeateru si označím jednu sekci, nastavím ji 100% obtížnost a 80% rychlost (s tím, že musím zahrát sekci 2x maximálně s 2 chybami, aby mi rychlost poskočila nahoru) a cvičím ji dokola, dokud nedosáhnu na 100/100. První sekci už takhle mám, druhou jsem zatím dostal jen na 100/90, protože jakmile se to dostane na rychlost 100, tak začnu ve dvou rychlejších (a složitějších) místech zmatkovat a dělat chyby :-/ .

Tady pro názornou ukázku, nehraju to pochopitelně já :D

Problémové (na 100% rychlost) jsou pro mě konkrétně části v 0:27-0:29 (a o kousek dál ta totožná) a pak hlavně 0:37-0:39..ta je pro mě zatím příliš rychlá :)

No, odpoledne/večer Rocksmith zase zahraju, a bych bych rád, kdybych ještě dnes tu druhou sekci dal také na 100/100 :)
Slash_luke
Killing Spree
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků