USER47

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod USER47 10. 11. 2009 15:50

Zdravím vás...
Obrázek

Jmenuji se Tomáš, v době psaní tohoto příspěvku je mi 23 let a jsem student.

Profil na steamu:
http://steamcommunity.com/id/panvlk

Koníčky:
Taková klasika - knihy, hry, hudba, film, ekonomie, fotografie

Oblíbené weby:
http://www.eurogamer.cz
http://www.fotoaparat.cz
http://www.mises.org
http://www.libinst.cz

Nemám rád:
-Tupce s pocitem vlastní důležitosti či nadřazenosti
-Slepý fanboye
-Rajčata
...a spoustu dalších věcí


Žebříček her, které na mě nejvíc zapůsobily:
- Deus Ex: Pravděpodobně nejlepší hra, jakou jsem hrál. Vynikající mix akce a RPG, spletitý příběh a spousta možností, díky kterým se hráč cítí jako aktivní prvek a nikoli pouze jako divák nalajnovaného scénáře. Druhý díl bohužel utrpěl nejhorší možnou formou zkonzolovatění, takže ačkoli je to sama o sobě velmi dobrá hra, na jedničku nemá ani náhodou.
- System Shock 2: Podobně jako DE je to mix akce a RPG, tentokrát ovšem s hutnou příměsí hororu. Co se příběhu týče, tak je podstatně méně propracovaný a lineárnější než u Deus Ex, ale vynahrazuje to nelineárnost samotného hraní. Pokud někdo nehrál, rozhodně doporučuji, co se atmosféry týče, skoro žádná hra se SS2 nevyrovná.
- Baldur's Gate 2: Pravděpodobně netřeba představovat. Legendární RPG se sympatickými postavami a nádhernou grafikou. Příběh je poněkud béčkový, ale hraje se to tak dobře, že to BG2 každý rád odpustí.
- Operace Flashpoint: Hoši z BIS utrpěli záchvat geniality, který se již bohužel nikdy nevrátil.
- Sedm dní a sedm nocí: Tuhle klasiku sem prostě musím dát:).

Největší herní překvapení:
- Dead Space: Podle pohledu do ostatních profilů asi nejsem sám:). Před vydáním jsem viděl pouze pár akčně laděných videí, která se mi vůbec nelíbila, naštěstí hra samotná je vynikající. Atmosféra skoro jak v SS2, k tomu skvělá grafika a hlavně nazvučení. Must-have titul pro každého fanouška sci-fi, hororu nebo akce - vlastně skoro pro každého, on se tam i nějaký ten RPG prvek najde.
- Call of Duty: Modern Warfare: První hra z této série, kterou jsem hrál. Vynikající věc, to ovšem asi většina lidí ví, takže netřeba rozebírat blíž.
- Zaklínač: Nic jsem od toho nečekal, navíc jsem neznal Sapkowskiho knihy. Nicméně jsem se dočkal výtečného RPG, které svou kvalitou atakuje i největší pecky žánru.

Největší herní zklamání:
- F.E.A.R.: Wut? Tohle někomu přišlo strašidelný? Po devadesátkových recenzích a všudypřítomných ódách na toto dílko jsem čekal něco víc než nudnou akci s nulovou atmosférou a nejdementnějším leveldesignem všech dob. Druhý díl se trochu zlepšil, ale ani u něj jsem se nebál.
- Mass Effect: Bez chuti a bez zápachu. Interaktivní filmeček s velmi dlouhými, ale převážně prázdnými dialogy a nesmírně nudnou herní složkou.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inexplicit 10. 11. 2009 17:00

no ...me takovy mass effect bavil vic nez deus ex :D ..ale nemam chut to rozebirat proc :D ...nicmene se tesim na pokracovani obou her=)

sakra co mas proti rajcatum? :D
inexplicit
Rampage

Odeslat příspěvekod USER47 10. 11. 2009 17:10

No, pokračování DE by bylo fajn. Bohužel se po něm nějak slehla zem:/.

A rajčata jsou hnus:). Jediná kapka či zrníčko dokáže kontaminovat i spoustu dobrýho jídla:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inexplicit 10. 11. 2009 17:32

no ..na oficialnim foru diskuze jeste porad zije...tak tezko rict......udelali celkem chute s peknyma screenshotama...a rozhovorem ve score bo kde to bylo.....no snad na tom jeste delaji =D

...a jesi nejis ani kecup..tak si asi rozumet nebudeme :D
inexplicit
Rampage

Odeslat příspěvekod USER47 10. 11. 2009 17:34

Na to fórum čas od času mrknu. Ovšem smysluplnost diskuze sráží naprostej nedostatek oficiálních informací o nějakým postupu vývoje...

(Kečup mám moc rád, protože nechutná jako rajčata. A dokonce mi nevadí ani rajčatový sugo na pizze:).)
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trey 10. 11. 2009 21:39

C ose týká rajčat,tak se shodnem. :-D
Trey
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 10. 11. 2009 21:42

Barbaři :D Není nad čerstvá rajčátka přímo ze zahrádky :-) Jestli to nebude tím - kupovaný v poslední době stojej pěkne za prd...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 10. 11. 2009 23:06

No, já se jednou málem poblil, když jsem zkoušel rajče zrovna utržený ze zahrádky:)). Ale jsme trochu OT.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 7. 12. 2009 18:58

Ještě jsem v žebříčku top her úplně zapomněl na závodní kousky. Tak tedy:

Top závodní hry:
- NFS 4: High Stakes: Naprosto skvělá arkádová věc, zábavné a rozmanité tratě, perfektní kariéra s dobře stupňovanou obtížností, na svou dobu krásná grafika a poprvé v historii série destrukce vozidel...Jedno z nejlepších NFS.
- NFS 5: Porsche Unleashed (Porsche 2000): Jediná hra ze série NFS, která byla zaměřená jen na jedinou značku. Už ne taková arkáda jako předchozí díl, řízení aut bylo poněkud obtížnější, do zatáček se muselo hodně brzdit a některé vozy moc rády smykovaly. Líbilo se mi zpracování tratí, kdy jejich nevelký počet byl vynahrazen jejich propracovaností a rozmanitostí. Pro mě nejlepší díl NFS, jaký jsem hrál. Strávil jsem u toho hodně hodin, a to i díky jednoduchému a datově nenáročnému multiplayeru.
- Race Driver: GRID: Na svou dobu pohledná a dobře optimalizovaná arkádová věc, s moc hezkým destrukčním modelem a zábavnou kariérou. Na výše zmíněné hry ale imho nemá.
- Project Torque: Tahle hra je dost odlišná od těch ostatních, neboť je to free MMO. Navíc zde jezdíte nelicencovanými vozy (pokud si za spoustu dolarů nekoupíte nějaký licencovaný). Je to zajímavá arkádová hra se sympatickým jízdním modelem, hezkou grafikou a rozličnými závodními disciplínami, od závodú do vrchu až po nascar. Bohužel to vypadá, že nedávno zabanovali celou Evropu, takže si to už asi nikdy nezahraju:).

Největší zklamání:
- Colin McRae: Dirt: Hnus, velebnosti. Po velmi dobře hratelný a hezky vypadající Colin McRae Rally 2005 jsem čekal něco úplně jinýho. Grafika totálně odporná (nechápu, proč ji v recenzích tak chválili), bloom, blur a hnědý filtry někdo v codemasters musel dávkovat lopatou, k tomu naprosto zmršenej jízdní model, kdy auto ze stovky zastaví na jednom metru (na šotolině)...prostě fuj. Demo jsem odinstaloval po dvou zatáčkách. Vypadá to, že ve druhém díle se autoři konečně trochu polepšili a udělali zajímavou hru. Bylo by fajn, kdyby se ještě vrátili ke klasickému rallye a udělali plnohodnotného nástupce starých CMR:/.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků