Stránka 1 z 53

Gothic III

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 09:54
od Chumbaba
Tak přátelé, Gothic 3 je v prodeji, tak pište, jak vám chodí a jak se vám líbí! Podle mě si teď, když už vyšel, zaslouží vlastní téma.

Zatím jen úvodní dojmy:

Na mojí sestavě (AMD 3200, 1GB RAM, X800) na High vydatně škube. Na Medium škube taky, možná ale půjde hrát, počáteční masová bitka hru příliš nezpomaluje - problém ale je streaming jakmile vyrazím do divočiny, zoufale cuká. Hodně dělá nastavení dohledu a kvality textur. Zajímal by mě názor někoho, kdo má 2GB RAM - jestli to hodně pomáhá.

Jinak je to prostě Gothic, což je príma. 3D panáci vypadají někteří moc dobře, někteří průměrně, jen kamarády z předchozích dílů si pamatuji trochu jinak.

Manuál je trojjazyčný, takže děsivé české patvary jsou tentokrát nepovinné, což je dobře. K diskuzi určitě budou změny v systému ovládání, RPG systému atd.

Co si o tom všem myslíte?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 09:57
od SCobra
Já jen že na 1 nebo 2 MB ram bych to hrát nechtěl :mrgreen:
Překlep, to se stane... :D
Ještě jsem nehrál ani dvojku, takže o trojce si nechávám zdát :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 11:27
od van vren
SCobra píše:Ještě jsem nehrál ani dvojku, takže o trojce si nechávám zdát :lol:o/quote]

no to já sem nehrál ani jedničku .... takže nevim jestli má cenu trojku vůbec shánět

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 12:01
od SCobra
van vren píše:no to já sem nehrál ani jedničku .... takže nevim jestli má cenu trojku vůbec sháněts/quote]

Sežeň si jedničku a pak uvidíš :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 14:25
od Chumbaba
Upozorňuju, že trojka bezprostředně navazuje na konec dvojky. Tj z lodi vystoupí partička: hrdina, Diego, Gorn, Milten... a hledají Xardase. Intro přitom nedoprovází jediné vysvětlující slovo (intro je zcela bez textu). Kdo nehrál předchozí díly, nebude vůbec vědět, co se děje... alespoň takhle úplně na začátku, pak se určitě chytne.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:07
od 3D_Crab
Chumbaba píše:Upozorňuju, že trojka bezprostředně navazuje na konec dvojky.j/quote]

Ovšem to je nemilé a vzhledem k ovládání je pro mě Gothic nehratelný (alespoň první díl .... a druhý na tom není o nic líp :?)

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:08
od davee
trojka ma jine ovladani. Jinak i me ovladani od jednicky a dvojky odradilo.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:09
od includes
No, předešlé Gothicy jsem nehrál, tak jsem na to zvědavý :) ...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:10
od SCobra
davee píše:trojka ma jine ovladani. Jinak i me ovladani od jednicky a dvojky odradilo.

Nevim, co proti tomu ovládání pořád máte :roll: Jen bylo trochu jiný než jinde. Já s ním neměl žádný výraznější problém, až na občas trochu špatný přehled v boji, ale dalo se na to zvyknout :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:14
od davee
SCobra: Jde o to, ze ovladani bylo velice krkolomne. Mackat nekolik tlacitek aby hrdina machl mecem me desne iritovalo.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:19
od _DAVE_
Me to ovladani neprislo nicim podivne, normalne jsem to dohral bez komplikaci.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:21
od SCobra
_DAVE_ píše:Me to ovladani neprislo nicim podivne, normalne jsem to dohral bez komplikaci.

Aspoň někdo :D

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 15:57
od 8Paul
Ovládání je naprosto bezproblémové, jak u jedničky, tak u dvojky.Nevím co může někomu dělat za problém, když chce máchnout mečem, podržet myš a k ní zmáčknout např. A - seknutí doleva,D - seknutí doprava,S - blok, W - výpad dopředu.Na myši + WSAD pro pohyb a QERC pro zbytek věcí (deník, TAB inventář apod..) se hrajou oba díly perfektně, stačí nastavit max citlivost myši.Jinak jsi mě Chumbabo moc nepotěšil, mám podobnou sestavu (AMD3800,1GB,X800GTO), doufal jsem že to nějak na High půjde...no co, zítra se uvidí, sběratelská by už měla být na cestě.Jinak co se ještě týče původních dvou Gothiců, tak se jedná o naprosto úžasné atmosférou nabité hry, Oblivion se na takovou dvojku s datadiskem nechytá ani náhodou (dohrál jsem vše).Ale to je samozřejmě subjektivní:).

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 16:01
od negr
Gothic měl původně vyjít ve verzi pro konzole, takže to ovládání bylo pošahané kvůli tomu. A když už nic, alespoň tenhle problémek oddělil pravé hráče od plevele :twisted:
Oba díly jsem s chutí dohrál. Počkám si na recenze a pak možná pudu aji do trojky.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2006 16:07
od _DAVE_
8Paul - S X800GTO na HIGH ??? To nepocitej, asi vis jak chodi v takovem nastaveni Oblivion, G3 bude jeste pomalejsi.