více

ArmA 2

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Weightlifter 25. 4. 2009 13:30

Asi ano, vypadá to, že C2D dosloužilo
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 25. 4. 2009 13:56

Ehmmm, tak kupující se této hře vyhnou a dál budou hrát hry které nemají takové vysoké nároky. OFP 2 zřejmě strčí prodeji celou ARMu do kapsy,bude i nové CoD 4 MW 2 atd. atd...
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Trey 25. 4. 2009 14:03

OFP 2 taky nebude mít zrovna nízké nároky a CoD 4 MW 2 není simulátor.
Trey
Killing Spree

Odeslat příspěvekod USER47 25. 4. 2009 14:34

Trey: Nároky OFP:DR ještě nikdo nezná. Vzhledem k tomu, že ego engine vychází z neon enginu použitýho třeba v gridu, by to nemuselo bejt tak hrozný. Komunitní manažer codemasters se na fóru zmiňoval o tom, že mu aktuální build šlapal bezproblémově na C2D 2.4Ghz, 8800GTX a 2GB ram. Ale to BIS tvrdí o Armě2 taky...
SHARK!
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 25. 4. 2009 15:08

PC - Ty to mas v te hlave fakt vykradene.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 25. 4. 2009 18:50

USER47 píše:Trey: Nároky OFP:DR ještě nikdo nezná. Vzhledem k tomu, že ego engine vychází z neon enginu použitýho třeba v gridu, by to nemuselo bejt tak hrozný. Komunitní manažer codemasters se na fóru zmiňoval o tom, že mu aktuální build šlapal bezproblémově na C2D 2.4Ghz, 8800GTX a 2GB ram. Ale to BIS tvrdí o Armě2 taky...

Tak to si to zahraju bez problémů :)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 25. 4. 2009 19:00

Proč to mám v hlavě vykradené Dave ? No proč...

Malá bilance:
Operace Flashpoint: Cold War crysis - možná náročnější hra na svoji dobu ale udělala sérii dobré jméno...

ARMA: Dodnes se vzpomíná na to jak si lidé z obchodu donesli domů nedodělanou betaverzi,s abnormálními HW nároky. Výsledek-šmouha na tváři Bohemia Interactive...

A dnes ? Z toho co se dozvídáme to vypadá že se vývojáři nepoučili... Opět to vypadá na abnormálně HW náročnou hru. Ještě na to mají měsíc a něco...

Sám jsem byl na tu hru zvědavý ale pokud ta hra dosahuje nízkého frameratu tak je někde problém. Najděte si diskuzi o crysis, všichni se vztekali že jim to jde 20FPS za vteřinu. A najednou je 25 framů optimální rychlost a vlastně se tak moc neděje...
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Ertefol 25. 4. 2009 19:04

OFP bylo na svou dobu taky náročné, i ArmA, je to dané obrovskou rozlohou. A co se ti na 8800GT nelíbí? Na Very High a 60+ FPS to nepotřebuje hrát nikdo.
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, Doupě.cz
http://ertefol.blog.doupe.cz - Můj blog na Doupě.cz
Ertefol
Administrátor

Odeslat příspěvekod SCobra 25. 4. 2009 19:13

Na 60+ to sice nikdo hrát nepotřebuje, ale na 25- to nikdo hrát nebude :-)
PC, PS1, PS2, PS3

"Gratuluji Nintendu"
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod PC 25. 4. 2009 19:16

No... Tak jestli se spokojíte s 25 a nízkými detaily na kartách typu GTX 260/4870 a E8400...

Já bych si to třeba rád v těch 60@ FPS a very high zahrál... Kdybych chtěl hrát hry na menší detaily nepořizoval bych si quada( dávno tomu již) a GTX 275.

Stačí že jsem neštastný z GTA IV která se ne a ne vyšplhat na 57FPS a osciluje někde mezi 23 (!!!! a 47, přičemž průměr je s bídou 30FPS...) Kdyby 40 a nepropadalo se to... Je fakt že mi teď chybí 2GB RAM, uvidme co to bude dělat až bude zpátky...

Nechápu proč ti někdo na testování této hry nepůjčil odpovídající grafiku...
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Torham 25. 4. 2009 19:25

No jo...je to abnormálně náročné. Jenže...ArmA je prostě simulací boje na naprosto maniakální úrovni, kde je počítána balistika KAŽDÉ vystřelené kulky/střely a pokud nastane masivní přestřelka, CPU má SAKRA HODNĚ co dělat... Plus ještě masivní rozloha světa, který se načítá CELÝ NARÁZ, takže ho lze přejít v kuse bez jediného loadingu... S tímhle se (to mířím hlavně na PCho) se nějaké arkádové těžce naskriptované tuneloidní CoD 4 prostě NEDÁ srovnávat :-*

8800GT je sice lowend, ale já si nestěžuju, všechno (OK, nezkoušel jsem GTA 4) jedu v pohodě na maximum, v případě Crysis na High (druhé nejvyšší nastavení) v rozlišení 1440x900 s 2x (4x u starších her) AA a prostě si nemůžu stěžovat ^^

Ert: Pravda, 60+ FPS a Very High není potřeba, pravda. Ale MEDIUM a 25- FPS? .... tohle je na zamyšlení :hm Zvláště, když si uvědomíme naprosto šílený a neuvěřitelně maniakální simulační model OFP/ArmA, kde musíš mířit KU*EVSKY dobře, abys něco trefil...zvláště s takovým Dragunovem...střílet na 600m vzdáleného pochodujícího týpka není sranda...a uvalit mu hlavu je MNOHEM těžší oříšek než v CoD...a bohužel v těch 25 FPS se nezaměřuje úplně optimálně. Neříkám, že to nejde. Jde to, ale u míření, zvláště na obrovské vzdálenosti platí čím více FPS, tím lépe :)

PC: GTA 4 je tak trošku zajímavý případ... CPU musí počítat fyziku a Euphoria, což je engine simulující chování obyvatel, ten procák počítá vzorce chování pro KAŽDÉHO človíka...a těch je v Liberty City HODNĚ!!
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Weightlifter 25. 4. 2009 19:58

No tak snad to doladí, přece jen to je zatím zkušební verze
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Torham 25. 4. 2009 20:00

Weight: Ano, mohou a snad to doladí. Ale pořád - hra bude na dnešní standard značně náročná, takže ať se Mr. PC u fullky nediví...ona ta ArmA musí kompletně balisticky/fyzikálně počítat každý souboj, každou vystřelenou kulku či střelu z kanónu. Ono to není lehké a vyžádá si to značný výpočetní výkon. Plus ještě ten masivní svět...
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Weightlifter 25. 4. 2009 20:03

No zatím se mi zdál náročný jen Crysis, všechny ostatní hry co jedou i na konzoli, jedou v pohodě na všem, takže OPF:ArmA bude druhá náročná hra i když u Crysis jsou ty nároky opodstatněné, tady to zase potřebuje dělo procesor
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Torham 25. 4. 2009 20:10

Weightlifter píše:No zatím se mi zdál náročný jen Crysis, všechny ostatní hry co jedou i na konzoli, jedou v pohodě na všem, takže OPF:ArmA bude druhá náročná hra i když u Crysis jsou ty nároky opodstatněné, tady to zase potřebuje dělo procesor
Kvůli balistice, jak jinak. Taky se mi ty nároky zdají oprávněné...PC zase hysterčí :) Grafika je OK, nepřeplácaná, tohle simulace potřebuje...
Torham
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka