ArmA 2

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PC 20. 4. 2009 11:52

Ano proto jim to neběhalo na (zřejmě) E8400 a GTX260... Jdu si přečíst preview na doupěti ale u mě už platí - dokud to nevyzkouším sám - tak nevěřím...
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod PC 20. 4. 2009 11:58

Asi jste to nepochopili... CoD IV je považována za HW NENÁROČNOU HRU. Když jsem nyní s novou grafárnou konečně viděl jak vypadají textury zbraní v crysis (puška vypadá konečně jako puška, karbonová vlákna vypadají jako karbon.) tak ty rozplizlé a jako by vodovkami vybarvené screeny z ARMY 2 kde pohled na samopal vyhlíží jako ze Soldiera of Fortune... Ostatně ARMA je simulátor a za mých časů bývaly simulátory tou pravou výstavní síní grafiky a technologie...
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Torham 20. 4. 2009 12:01

Teď se dívám na video...a vůbec to nevypadá špatně. Chernarus není pár tuneloidních mapiček v CoD4, je to (předpokládám) OBROVSKÝ flák půdy, který by (stejně jako ostrovy ve Flashpointu) měl jít projít CELEJ BEZ JEDINÝHO LOADINGU! Tady prostě jen těžko můžeš nasadit übergrafiku. Takhle to sice maličko hůř vypadá, ale zahraje si to skoro každý. Kdyby bylo po tvém, nezahrál by si to nikdo nebo jen pár boháčů s nehoráznejma mašinama.

//dodatek: Jéžiši kriste...CoD 4 je nenáročná, ano. Ale co ta hra renderuje??!! Pár maličkých mapek zavřenejch v tunelu s relativně jednoduchými modely a malinkatými texturami!!! ArmA renderuje CELEJ MEGAOBŘÍ FLÁK ZEMĚ, KAŽDIČKÝ STÉBLO TRÁVY, KOMPLEXNÍ MODELY POSTAV I TECHNIKY, OBROVSKÝ TEXTURY A DALŠÍ!!! Chápeš to?!
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 20. 4. 2009 12:11

Kdyz nad tim tak premyslim, me ta grafika neprijde najk hrozna. :) Je proste vic schematicka, bez blbin - jako v simulatorech. Vem si treba Live for speed a Need for speed.
Zrovna : Nedělám nic, protože jinak to vypadá že rozumím všemu.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 20. 4. 2009 12:14

_DAVE_ píše:Kdyz nad tim tak premyslim, me ta grafika neprijde najk hrozna. :) Je proste vic schematicka, bez blbin - jako v simulatorech. Vem si treba Live for speed a Need for speed.
Právě, grafika ArmA mi taky přijde v pohodě. Není přeplácaná efekty, je krásně přehledná (právě tvůj příklad - LfS vs. NFS; v Most Wanted totálně přeřvali HDR, je to hnus fialovej a místy houbec vidět :-! ) a to si myslím, že je u HC simulací nejdůležitější :-)

Já jenom PCmu naznačuju, co všechno musí engine ArmA zvládat a že odkazovat se na HW nenáročnost CoD4 je v tomhle případě nějak zcestné :-)
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Weightlifter 20. 4. 2009 12:16

Ano přesně mě se ta grafika taky líbí, není to nijak přeblurované, jde to takovou tou cestou reality, uvidíme na ty nároky, každopádně ArmA i jednička chtěla dobrý procesor, tohle bude chtít asi ještě více
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 20. 4. 2009 12:20

Ty voe, takže abych si opravdu asi koupil to Core i7 co :( :/, i když 8800GT není GTX 275 a RAM mám taky o dva giga víc... 25FPS není zrovna moc (pokud se nepletu za plynulé je považována hra od 30+).

Testováno na PC s následujícími parametry: CPU Q6600 2,4@3,0 GHZ, 2 GB RAM a 8800 GT, screenshoty z rozlišení 1680x1050, detaily střední/nízké. Při tomto nastavení framerate neklesl pod 25 FPS

Tahle hra bude propadák a zklamání roku... Rád bych se mýlil ale vypadá to tak... V době kdy 95% hráčů má dvoujádro a kartu na úrovni 9800+/4850... To zas bude v diskuzích nablito... Navíc konkurence chystá k vydání Battlefield Bad Company 2 , Operation Flashpoint 2:Dragon Rising... a ještě se zřejmě objeví i Call of Duty: Modern Warfare 2... Obávám se že po Armě 2 neštěkne ani pes... pokud se nestane zázrak a hru za ten zbývající čas neoptimalizují pro normální počítače....

Jistě,já chápu co musí všechno počítač renderovat a že to je otevřený svět... Zatím to vypadá že to redakce jak u konkurence tak tady testovaly na neadekvátním železe (v prvním případě chyběl quad a ve druhém dva giga ramky a lepší grafika...) ovšem vzhledem k tomu že quady nejsou rozšířené... Fakt jsem zvědavý jak to dopadne...
Naposledy upravil PC dne 20. 4. 2009 12:26, celkově upraveno 1
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Weightlifter 20. 4. 2009 12:25

To je v pohodě, chce to prostě trošku přetaktovat CPU (už to chystám an 3,8-3,9GHz) a bude to, s dvoujádrem to už asi tak slavné nebude, tomu už docházel dech v GTA 4
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 20. 4. 2009 12:26

PC: To je zajímavý, že do teď ti na grafice nezáleželo, ale od tý doby, co máš GTX275 máš pořád nějaký kecy... Vezmi si taky, že 8800 gt je dneska už silně Lowend...
PC, PS1, PS2, PS3

"Gratuluji Nintendu"
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 20. 4. 2009 12:31

SCobra píše:Vezmi si taky, že 8800 gt je dneska už silně Lowend...
... na kterém já jedu bezproblémově snad všechno s výjimkou GTA 4 (to sice nemám, ale umím si to představit). Crysis jede na HIGH, 1440x900, 2x AA a pod 25 FPS mi nechodí :-)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 20. 4. 2009 12:32

Jo, pravda, protože sem si myslel že to je skromné a že X1950 opravdu stačí na vše, ale nyní jsem zjistil že to není pravda a že jsem se - vlastní krátkozrakou politikou a podceněním životně důležité komponenty akorát tak brzdil počítač. Najednou jsou situace které byly dříve obtížně řešitelné řešitelné ihned... Vše je najednou tak jak má být...

Největší změnu jsem zaznamenal ve stalkerovi (1 díl, clear sky nemám a docela by mě zajímalo co s tím ti ukrajinští "mistři" vyvedli...) Na X1950 jsem se ploužil mezi 20-70-10-23-60-2-0 FPS... Framerate byl takto šílený... a tím pádem jsem začal tu hru nesnášet... Teď jsem ji nainstaloval a voila-SHOCK !!!! Framerate je taky kolísavý jenže od 120FPS-550FPS !!! Test Drive Unlimited - dříve 20-25 nyní 90-120FPS... Crysis - 1680x1050 -32-60 (v ***** ufona je těch 60FPS naprosto stabilní s občasným pádem na 56FPS). Zkrátka jakmile jednou zjistíš že jsi se dobrovolně okrádal o pohodlné a smooth ovládání milej SCobro tak se začneš na svět dívat jinýma očima.
Naposledy upravil PC dne 20. 4. 2009 12:39, celkově upraveno 1
Hraju Starcraft 2 !
PC
Unstoppable

Odeslat příspěvekod USER47 20. 4. 2009 12:39

Imho je zakopanej pes někde v tom enginu. Arma jede na prastarým enginu z OFP, na kterej tvůrci roubujou hromady grafickejch nadstaveb, ultrahires textur a podobnejch blbin, ale hra pořád vypadá poněkud zastarale a má úchylný nároky.

Slyšel jsem, že i starý OFP místy laguje i na dnešních strojích. Podle mě samotný jádro enginu je nějaký divný, nebude to jen v rozměrech světa. Vemte si třeba Far Cry 2. Sice není tak rozlehlé jako Arma, ale pořád se dá říct, že se jedná o otevřený svět. A přitom vypadá nádherně, má krásnou hustou trávu, na kterou se arma nechytá a přitom jede plynule i na sestavě, kterou mám v profilu.

Zajímalo by mě, jak to dokážou rozjet na konzolích. U GTA4 jsem to chápal, ten engine byl od začátku optimalizovanej na výpočetní architekturu konzolí, to ale u enginu OFP asi moc nehrozí. Nedivil bych se, kdyby to na konzolích vypadalo jak OFP a jelo to 15fps...

btw: Nejsem grafickej fetišista, ale to, že hra vypadá jak z roku 2003 a jede plynule (30+fps) snad jen na strojích z NASA, nejde přehlídnout.
SHARK!
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod USER47 20. 4. 2009 12:44

PC píše:...vlastní krátkozrakou politikou a podceněním životně důležité komponenty akorát tak brzdil počítač...

Podobný prozření mě snad taky brzo čeká, ovšem u mě to bude asi případ procesoru:)...grafika mi stačí na všechno, když tedy vynechám Armu2:(.
SHARK!
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 20. 4. 2009 12:44

PC: Ty nehraješ se zapnutou vertikální synchronizací? Teď si teda nejsem jistej, jestli za to může širokoúhlý monitor, ale bez ní mám většinu her naprosto nehratelných, protože obraz divně bliká...
Tak to je jasný, že hra, která běží 60 FPS se ovládá líp než hra, která běží 15, ale takovou hru bych stejně nehrál...
PC, PS1, PS2, PS3

"Gratuluji Nintendu"
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 20. 4. 2009 12:53

SCobra: Mne hry s vypnutou vertikální sychronizací dělaj tearing; prostě obraz se na chviličku jakoby "roztrhne" a hnedka se to spraví...
Torham
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka